اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اصغری شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام مجدد باتوجه به سوالی که قبلا پرسیده بودم شما در پاسخ فرمودید از نظر تومور برسی شود کافیست من متوجه منظورتون نشدم یعنی از نظر تومور مارکر؟چون اگه توموری وجود داشت در سونو گرافی مشخص میشد دیگه ولی سونوگرافی چیزی گزارش نکرده.ولی اگر منظورتون آزمایش تومور مارکر هست اونو انجام دادن همه چی خوب بود و نتیجه آزمایش را براتون ارسال میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حميد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    من يك سنگ ٧.5 ميليمتر دارم كه از ٢٠ روز پيش تو حالبه . ده روز پيش ليتوتريپسي كردم و جواب نداد. دكتري كه اينجا تو ونكور منو معاينه ميكنه گفت بايد يوتراسكوپي بشه ولي ممكنه تو يوتراسكوپي لوله اي كه وارد ميكنيم به سنگ نرسه و سنگ رو نبينيم چون سنگ تو قسمت بالاي حالب هست. اونوقت يك استنت ميزاريم و
    چند وقت بعد كه سنگ اومد پايينتر انجام ميديم. خواستم ببينم به نظر شما اين حرفشون درسته؟ چون توي بعضي كليپا ديدم حتي با دستگاه وارد كليه هم ميشن و ترسم ازينه كه اينا به خاطر بيشتر بردن و آوردن اين حرف رو ميزنن.
    خيلي ممنونم از پاسختون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام دقیقا درست است انجام دهید من در خدمتتم
    2. تصویر کاربر حميد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      پس با وجود استنت نبايد نگران آسيب ديدن كليه باشم تا زماني كه يوتراسكوپي مجدد ميشه؟
      آقاي دكتر بي نهايت ممنونم كه علم و تخصصتون رو در دسترس قرار ميدين و اين يه نعمته كه تو ايران هست و براي امثال من كه خارج ايران گرفتار زندگي شديم اين كارتون فقط ارزش بي اندازه اي داره كه نميدونم چطور تشكر كنم
      بازم ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      هر دستوری داشتید من در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسر هستم ۲۳ ساله الان چند وقتی میشه که من وقتی ادرار میکنم هم فشارش کم شده هم سوزش دارم مشکل از چی میتونه باشه قبل از اینکه فشار ادرارم کم بشه زیاد ادرار میکردم و کلافم کرده بود بعد از چند مدت قطع شد و الان که فشار ادرام کم شده وسوزش دارم لطفا اگه میشه راهنمایی کنید هیلی ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر از بین رود باید از نظر تنگی مجرا بررسی شوید
  • تصویر کاربر sattari پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من تو ماه رمضان كه روزه بودم يه دردي تو ناحيه زيرشكم بيضه ها وكمر شروع كرد به دكتر متخصص مراجعه كردم ايشان سونوو ازمايش نوشتن psaوسونوخوب بود ولي هر دو كليه سنگ ريزه داره با نشستن دردم بيشتر ميشه عكس سونو رو براتون ميفرستم راهنمايي كنيد ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید
    2. تصویر کاربر sattari پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بس اين درد كه تو بيضه ها دارم از چي ميتونه باشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اهمیت مدهید
    4. تصویر کاربر sattari پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر متخصص كه رفتم ايشان هم همين نظر شمارا داشتن كه زياد به اين موضوع فكر ميكنم دكتر من شغلم رئيس بانك هستش يه مقداري هم استرس دارم ميتونه از همين هم باشه ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      ساامت باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اصغری پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    Αrezou:
    باسلام خدمت شما آقای دکتر مادر بنده سال97دچار کنسر کولورکتال شدند جراحی انجام شد و 12 جلسه شیمی درمانی شدند والان خداروشکر خوب هستند.طی چکاپهای 6ماهه امروز در سونگرافی کاهش ضخامت کورتکس و افزایش اکوژنیسته کلیه چپ و همچنین هیدرونفروز کلیه چپ مشاهده شد مابقی همه چی خوب بود.لازم به ذکر است که مادرم دیشب از ساعت3نصفه شب دشتشویی نرفتند که صبح برای سونوگرافی میروند مثانه پرباشد که معطل نشوند حدود ساعت 10صبح سونو انجام شد که با وجودیکه ایشون از 6ساعت قبل ادرار نکرده بودند دکتر یونوگرافی گفتند که مثانه به اندازه ی کافی پر نشده باز دوباره مادر بنده کلی آب نوشیدند تا سونو انجام شد.در ضمن مادر بنده هیچ مشکلی در دفع ادرار ندارند و همه چی نرمال است ولی چرا کلیه در سونو اینطور دیده شده. فقط گاهی اوقات پهلوی ایشون درد میگیره که وقتی گرم نگه میدارند خوب میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اگر مسکلی ندارن فقط از نظر تومور بررسی شود کافی است
  • تصویر کاربر مسلم پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    من آزمایش انجام دادم و گفتند کمی هموگلوبین در خون دیده شده و به شدت نگرانم الان باید چیکار کنم خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مشکلی نیست
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز ، بنده ۴ شب پیش درد متوسط کلیه داشتم و سپس مثانه و فردا صبحش به راحتی و بدون درد دفع شد سونو کردم و چیزی نمانده بود هنوز پس از ۴ روز درد متناوب همان کلیه را دارم اعلام نظر میفرمایید ؟ تصویر سونو بعد از دفع و ازمایش ادرار قبل از دفع و ازمایش پس از دفع ارسال گردید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      احتمالا سنگ بوده دفع شده
  • تصویر کاربر Hasan پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    پدر من 6١ سالشه
    پس از مراجعه به اورژانس بیمارستان متوجه شدیم
    کیست های متعددی در کلیه دارند
    و پروستات بزرگ شده (١٠٠) گرم اگر اشتباه نکنم
    دکتر گفت که کیست کلیه درمان ندارد
    تا با سایت شما روبرو شدم و متوجه شدم درمان دارد
    من نوبت اینترنتی گرفتم
    تا تاریخ نوبت ما برسه
    داروی خاص یا مراقبت خاصی باید انجام بده؟
    آزمایش خاصی هست که انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      دارویی نیست بیایید صحبت کنیم
    2. تصویر کاربر Hasan پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      به این دلیل سوال پرسیدم که الان بابت فشار دارویی مصرف نمیکنه، و نوبتی که از شما گرفتم برای آذر ماهه
      فشارش ١۵ روی ١١ بود دوساعت بعد ١٣ روی ٨
      برای تنظیم فشار باید دارویی مصرف کنه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      فشار را باید دکتر قلب تنظیم کند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر، من یک هفته پیش بدلیل علائمی از قبیل درد زیرشکم، تهوع، استفراغ و تب و لرز نزد یکی از پزشکان متخصص و جراح کلیه شهر بندرعباس مراجعه و پزشک محترم نیز پس از تجویز سی تی اسکن و سونوگرافی در عکس سی تی اسکن عنوان داشت من دارای سنگ کلیه سمت راست به اندازه 9میل (رنال کولیک راست)می باشم لذا پس از تشدید حالم و تداوم علائم ذکر شده هفته گذشته توسط پزشک مربوطه موردجراحی قرار گرفتم لذا پزشک عنوان داشت بدلیل عفونت بسیار قادر به تخلیه سنگ کلیه نگردیده است و نسبت به نصب استنت (سوند) بین کلیه و مثانه اقدام نموده تا به زعم دکتر مربوطه نسبت به تخلیه ادار اقدام گردد لذا پس از مطالعه دقیق گزارش سی تی اسکن قبل از عمل مشاهده کردم دچار هیدرونفروز خفیف کلیه سمت راست بوده ام که به تعبیر علم پزشکی ورم کلیه بوده است .سئوال بنده این است که به نظر شما آیا برابر گزارش سی تی اسکن که بشرح پیوست برای حضرتعالی ارسال شده ؛ پزشک دچار اشتباه در تشخیص سنگ کلیه نگردیده ؟و آیا با دارو درمانی مشکل بنده مرتفع نمی گردید و آیا قصور پزشک در این قضیه مسجل نمی باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      کارتان درست انجام شده
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یک سنگ ب اندازه ی 28از خم کلیه رد شده و اول لوله ی حالب است طبق نتایجی که از سیتی اسکن بدست امده
    می خواستم بدونم که ایا سنگ شکن میشود و تا شنبه مشکلی برای کلیه ب وجود نمی اید که خود را ب تهران برسانم خدمت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      شنبه با عکس بیایید ببینم02171062350
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب