اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من اعتیاد به تریاک با شیره دارم‌ترک کردم نزدیک به یک ماهه با قرص بی۲ الان نزدیک به ۵/۶ روزه صبحها از خواب بلند میشم ۲ تا کلیه ام درد داره البته شن های ریزی هم دارم ولی کلا بی ۲ مصرف کردم اینجور شدم حس میکنم چیکار کنم نظر شما چیه.مصرف بی۲ منم یک چهارمه در روز.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، یک سونوگرافی انجام بدهید
  • تصویر کاربر Ali سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    بنده 30 سالمه قد 184 و وزن 80 کیلو دارو فاموتیدین و نولپازا مصرف میکنم
    کراتین : 1.4
    Uric acid : 6.4
    Bun : 15
    با توجه به بالا بودن کراتین بایستی چکار کنم مراجعه حضوری لازم هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، مجدد آزمایش را تکرار کنید اگر بالا بود مراجعه به پزشک داشته باشید
  • تصویر کاربر Ali سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب اقای دکتر من ۳۰ سالمه ۱۸۴ قد و ۸۰ کیلو وزن
    کراتین = ۱.۴
    Bun = 15
    Uric acid = 6.4
    سونو شکم نرمال بودم کلا
    عکس ازمایش خون و ادرار رو ام پیوست میکنم لطفا راهنمایی کنید من باید مراجعه کنم یا خیر
    ورزش هم پیاده روی منظم و تند و‌طولانی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس باز نمیشه،مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر مدن سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام عليكم استادخوش الحان ما
    جانباز قطع نخاع هستم. مدتي است پهلوها سوزش دارد و سونوگرافي انجام دادم. در سونو مواردي مطرح شده است كه ميخواستم بدونم چكار بايد انجام بدم. مثانه ترابكوله شديد شده يعني چه؟ وجود كيست در كليه كيست ساده و اگزوفيتيك كورتيكال چگونه است؟افزايش كوتيكومدولاري هر دو كليه. چه كاري بايد انجام دهم؟ عكس سونو امسال و سال گذشته را ارسال مي كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، ممنون، لطف مجدد عکس بفرستید
  • تصویر کاربر یبلن شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    ببت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ؟
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    درمان دفع پروتین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      مراجعه به متخصص نفرولوژی
  • تصویر کاربر بهار سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    خانم هستم 36 ساله. امروز در ادارم خون دیدم رقیق و همراه با ادرار. چند ماه قبل هم یکبار که خیلی ادرارم رو نگه داشته بودم در انتهای ادرارم خون زیاد اومد ولی تا الان مشکلی نبود. آیا ممکنه این بار بخاطر ماه رمضان و کم آبی بدن باشه؟ هیچ درد سوزش و مشکلی هم اصلا ندارم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، آب بیشتر استفاده کنید، برطرف نشد سونو و آزمایش انجام شود
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتری عزیز
    ما 11 سال98 سنگ کلیه 6 میلی در سنو تشخیص داده شد و داروهای گیاهی و قطره سنکل و... مصرف شد و احساس خروج سنگ نیز تا کنون نداشتم آیا امکان دفع شدن سنگ بدون اینکه متوجه شده باشم هست و دردی هم تا کنون نداشتم. ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سنگ۶میلی داخل کلیه نیاز به جراحی ندارد
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    داروی گشاد سازی حالب در سنگ کلیه ای که در حالب گیر افتاده چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      تامسولوسین
  • تصویر کاربر مدني سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    قطع نخاع هستم و سونوگرافي داشته ام. ضخامت پارانشيم كليه چقدر بايد باشد و ضخامت ٢٢ و ٢٠ وضعيت مناسبي است؟
    كيست ساده كورتيكومدولار و كيست اگزوفيتيك خطرناك است و اقدام درماني خاصي لازم است؟ مثانه اي كه ضخامت آن افزايش يافته و ترابكوله شده است يعني چه و آيا درمان خاصي دارد؟ .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سی تی با کنتراست انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب