اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضایی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    بنده تقریبا یک ماه پیش متوجه سنگ حالب شدم گزارش سونو به این صورت بود : "هیدرونفروز moderateدر کلیه چپ به علت سنگ 8میلیمتری پروگزیمال حالب در ناحیه UPJ" بعد از سنگ شکن برون اندامی مجددا همین گزارش رو به من دادن لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن انجام شود ، اگر سنگ مانده باشد در حالب باید tul شوید
  • تصویر کاربر maryamalizadeh دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    دو سال پیش به خاطر نوعی تومور حدود یک سوم کلیه سمت راستم طی یک عمل جراحی برداشته شد.نتایج پاتولوژی و mri نشان میداد که فقط قسمت فوقانی کلیه درگیر بوده.الآن به دلیل درد و تورم به یک نفرولوژیست مراجعه کردم که نتیجه سونوگرافی که ایشان توصیه کرد این است که یک فوکوس ایزواکو به دیامتر35 م.م در باقیمانده محل جراحی کلیه راست دیده میشود.بقیه موارد طبیعی هستند.این فوکوس بیانگر چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن با تزریق کنتراست وریدی انجام شود
  • تصویر کاربر کاویان سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید در آزمایش ادرار میزان پروتیین trace هست و کمی عفونت مشاهده شده
    پزشک عمومی گفتند با متخصص مشورت کنم لطفا من رو راهنمایی بفرمایید
    ازمایش رو براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر کاویان دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      مرسی از پاسخگویی شما براتون دوباره فرستادم
    3. تصویر کاربر کاویان دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      مرسی از شما فرستادم براتون
    4. تصویر کاربر کاویان دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      مرسی از شما فرستادم دوباره براتون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای ۵ روز و از نیتروفورانتویین ۱۰۰ میلیگرم هر ۶ ساعت استفاده کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 733 مشاهده پرسش
    من سابقه سنگ کلیه دارم بمدت ۲۲ سال
    ولی امروز صبح زود وقتیکه روم باز بود از درد بیدار شدم و با نفس عمیق درد شدیدتر میشد ولی اصلا شبیه درد ناشی از سنگ نیست چه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی یا سی تی اسکن انجام شود
  • تصویر کاربر ابولفضل دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من سنگ کلیه داشتم یه۲۳میل سنگ داشتم سنگ شکن کردم سه تا شد یکی اومد تو حالب گیر کردعمل کردم فنر گذاشتم بعد دوباره فنرو درآوردم بعد سونوگرافی باز دیدم سنگام مونده یکی مونده تو حالب باز دوباره رفتم عمل فنرگذاشتن دوباره گفتن برو سنگ شکن رفتم رادیولوژی باز میگن سه تا مونده دیگه نمیدونم چیکار کنم الان هم یه ماهی هست فنر مونده دکترم میگه پیاده روی کن بزار در بیاد دیگه نمیدونم چیکار کنم خواستم از شما راهنمایی بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر سنگتون در حالب مونده باید tul شوید. سی تی اسکن انجام دهید و مراجعه کنید
  • تصویر کاربر امید دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 858 مشاهده پرسش
    درود
    کلیه های من به صورت مادر زادی جلو شکم بالای ناف قرار گرفتن یک بار سنو مشخص شد و به شکل نعل اسبی هستن حالا چند وقته توجه میکنم به رنگ ادرار یک روز در میان یا بعد از سه روز و...
    اول صبح رنگ ادرار شیری رنگ میشه (به این شکل که انگار یک لیوان شیر ریختی تو کاسه توالت)
    ممنون میشم راهنمایی کنید🙌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار انجام دهید ، مصرف مایعات بیشتر شود
  • تصویر کاربر Zarandi دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    با سلام
    همسر من یک سنگ کلیه در حدود ۱۰ میلی متر داره
    آیا میشود بدون سنگ شکن (تجویز پزشک به سنگ شکن)،بطور طبیعی آن را دفع کرد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      امکان دفعش کمه ، اگر درد دارند سنگ شکن کنند ، در غیر این صورت قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۳۰ قطره استفاده شود
  • تصویر کاربر Z.arezoee دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 665 مشاهده پرسش
    میخام جواب اسکن همسرم و بهم بگید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      در کلیه راست توده تشخیص داده شده باید عمل شوند مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر.آقایی ۴۰ ساله هستم .۳ روز پیش به خاطر یه سنگ ۸/۵ م م در حالب چپ tul کردم.یک روز پس از ترخیص از بیمارستان احساس خستگی،بیحالی،سر درد شدید،لرز،رنگ پریدگی،سردی دست و پا داشتم و به شدت بیقرار و شب ها بیخواب.به اورژانس بیمارستان کلیه مراجعه کردم و پزشک گفت اثرات بی حسی اسپاینال می باشد.لذا برام همونجا سرم با محتویات کتترولاک و استامینوفن تجویز کرد و حالم خوب شد.ولی موقع خواب شب ساعت یک و نیم با عرق زیاد و لرز و سردرد از خواب بیدار شدم و تا صبح بیقرار بودم.البته به کرونا هم شک کردم.لذا رفتم بیمارستان دیگر و تست دادم.سی تی سالم بود ولی در تست خون crp نوشته بود +++ مثبت و در ادرارم خون و آلبومین مشاهده شد که دکتر اورژانس گفت کرونای خفیفه.سوالم این است آیا واقعا کروناست یا به خاطر عفونت و التهابی که در بدن و خون بعد از عمل داشتم می باشد.؟البته دبل جی نیز دارم و هنوز هم ادرار بسیار تیره و خونی دارم.لطفا نظرتون را بفرمایید.یادآور میشم بعد از ترخیص از بیمارستان بلافاصله استحمام کردم و پیاده روی و رانندگی داشته ام.ممنون میشم زودتر پاسخم را بدهید خیلی استرس دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      جهت بررسی عفونت ادراری کشت ادراری داده شود ، و تست کزونا انجام شود
  • تصویر کاربر فرزانه جمعه ۲۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخیر
    همسرم یکسال پیش بعد ازمصرف مکمل های بدنسازی یه سونو برای چکاپ انجام دادن،مشخص شد کیست کلیه و بزرگ شدگی پروستات دارن و هرشش ماه یکبار مجددا چک کردن،نتایج رو براتون میفرستم،با توجه به اینکه هیچ ناراحتی جسمی ندارن شما چه دستوری میدین؟؟ ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      برای پروستات کاری نیاز نیست. اگر سنشون بالای ۴۵ سال هست psa انجام شود. برای کیست ، جهت بررسی دقیق تر سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب