اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کرمی بنده زودانزالی دارم دکترا گفتند بیضه ات کوچک هس اسپرمم هم صفرهست واریگوسل خفیف هم در سمت چپ بیضه دارم راه درمان داره یانه ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید نمونه برداری از بیضه انجام بدید
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 617 مشاهده پرسش
    من فشارم بالاست پیش دکتر کلیه رفتم دوسال پیش قر ص هیدروکلرو تیازید ۵۰ و متا هگزال ۲۳ /۷۵و وزالزال میکس ۱۶۰/۱۰ مصرف میکردم الان نزدیک دوماه کرونا گرفتم در حدود ۸۵ درصد ریه ام درگیر شد تازه اگسیژنم داره ثابت میشه ولی قرص متا هگزال ۲۳/۷۵ مصرف نمی کنم بقیه را می حورم فشارم بالا میره دو سه روز نمی دونم علتش چیه ؟هیدرو کلروتیازید ۵۰ و ۱/۴می خوردم الان کامل می خورم یکی صبح یکی شب
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      طی یک هفته صبح و شب یک نوبت فشارتون رو اندازه بگیرید و روی یک کاغذ بنویسید و جهت تنظیم دوز داروهاتون به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ذوالفقاری یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 813 مشاهده پرسش
    با سلام طی سونوگرافی یک عدد سنگ 6 میل در حالیست تحتانی کلیه راست مشاهده شده، و هیدرونفروز وجود ندارد، درد خبسیار خفیفی دارم که شبیه دست گذاشتن روی پهلو است آیا امکان دفع سنگ وجود دارد؟ آیا قرص های رواتینکس و سیستون و قطره سنکل جهت حرکت دادن سنگ به سمت حالب و دفع آن مفید است؟ آیا من کاندید tul هستم؟
    1. تصویر کاربر ذوالفقاری یکشنبه ۲۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      با سلام طی سونوگرافی یک عدد سنگ 6 میل در حالیست تحتانی کلیه راست مشاهده شده، و هیدرونفروز وجود ندارد، درد خبسیار خفیفی دارم که شبیه دست گذاشتن روی پهلو است آیا امکان دفع سنگ وجود دارد؟ آیا قرص های رواتینکس و سیستون و قطره سنکل جهت حرکت دادن سنگ به سمت حالب و دفع آن مفید است؟ آیا من کاندید tul هستم؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      اگر خودبخود دفع نشد بهتره TUL کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام. من چند هفتس درد شدید کلیه دارم. و یک زره سوزاک هستم. ادرارم باریک و قطره قطره شده و کم حجم. شهرستان رفتم متخصص گفتن عفونت ادراریه دارو دادن الان تمام شده ولی بازم کلیه هام خیلی درد میگیره و ادرارم سخت شده نمیاد. لطفا راهنمایی بفرمایید؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده،مجدد ارسال کنید
    2. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سلام اقای دکتر
      من رفتم پیش دکتر ازمایش دادم ک به پیوست ارسال کردم. بهم قرص سیپروفلوکساسین۲۵۰ و پرازوسین ۱ شبی یکی دادن. از ۲۸ مهر قرص سیپرو رو شروع کردم روزی یکی ولی پرازوسین۱ شب اول نصف و شب دوم ک نصف دیگشو خوردم تپش قلب خیلی خیلی زیاد و درد قلب گرفتم دیگه نخوردم لطفا راهنمایی بفرمایید کلیه ها و پهلوهام درد میکنه؟
      اگر درمان طبیعی داره لطفا راهنمایی بفر مایید؟؟
    3. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      داخل سونو نوشته سنگ مشاهده نشده همه چی نرمال
      حجم ادرار مثانه قبل تخلیه ۱۷۰ سی سی
      رزیدوی ادرار ۱۰ سی سی

      ازمایش ادرار: bacteria:rar
      crystals:ca.oxalat:few
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آبان ۰( 4 سال پیش)
      به جای پرازوسین کپسول پروترال بخورید
    5. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۵ آبان ۰( 4 سال پیش)
      میشه لطفا بفرمایید مشکلم چیه؟ علت درد کلیه چیه؟ ایا ۱۰ سی سی رزیدوی یعنی خوب نیست؟؟پروترال ک گفتین برا چ مشکلم تجویز کردین؟؟ هر چند ساعت بخورم پروترالو تا کی؟؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      رزیدو طبیعی هست
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      این علایم معمولا در زمینه التهاب پزوستات رخ میده
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر خلیل یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام ۳۷ سال سن دارم حدود ده ساله کلیه هام سنگ ساز هستن الان یک سنگ ۱۲ میل و۸ میل در کلیه راستم وجود دارد درد بسیار اذیتم میکند لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید سنگ شکنی انجام بشه، سی تی اسکن انجام بدید و با جوابش بیاید مطب
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز من دختر ۱۹ ساله مجرد و اهل ارومیه هستیم میخواستم بدونم طبق سونوگرافی که فرستادم براتون آیا می شود با عمل لاپاراسکوپی کیست کلیه ام رو درمان کرد درضم دکتر مادر بنده به دلیل بیماری ارثی کلیه ، کلیه هاشو از دست داده و الان دیالیز می شود اگر بتوانید این عمل را انجام بدهید که ما در تهران خدمت برسیم
    1. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اینم عکس سو نگرافیم هست
    2. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اینم عکس سو نگرافیم هست
    3. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 4 سال پیش)
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      این کیست ها رو فقط باید هر 3 ماه با سونوگرافی تحت بررسی قرار بدید که بزرگتر نشده باشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر غزل یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 641 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر اين سونو رو من چند روز پيش انجام دادم كه اين تشخصيشون بود ميشه لطفاً منو راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      توده عروقی در کلیه دارید باید سی تی اسکن انجام بدید
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر سنگ کلیه سمت چپ دارم 13 و4و3 سوال اینه بدون عمل با دارو میتونم دفع کنم لطف کنید راهنمایی کنید .از رشت. اگر متخصص خوب سراغ دارید معرفی کنید ممنون که وقت میگذاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سوزش شدید ادرا بعد از تمام شدن ادرا چند لکه خون سرازیر می شود
    بعداز خارج شدن منی درد شدید که قابل تحمل نیست بعداز ۳ دیقه درباره اروم می شود باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)
      تست آنالیز و کشت ادراری جهت بررسی عفونت انجام بدید
  • تصویر کاربر منفرد چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام الان حدود ۱۸ روزه که سنگ در کلیه چپ دارم و سی تی انجام دادم که اعلام شده سنگ ۴/۵ در حالب چپ تقاطع عروق ایلیاک وجود دارد و در حال حاضر درد خفیف پشت دارم و گاهی حتی قطع میشه و ادرار کمی کف دارد ولی تب و حالت تهوع ندارم بنظرتون چقدر صبر کنم که دفع بشه، تصویر نتیجه سی تی اسکن رو خدمتتون ارسال می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب مصرف کنید اگر تا ۱۰ روز دفع نشد باید سنگ شکنی انجام بدید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب