اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی بزرگوار - وقت بخیر - خسته نباشید - بیزحمت در مورد سونگرافی بنده در رابطه با کیست کلیه و پروستات راهنمایی بفرمایید - با سپاس - جواب سونوگرافی براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      کیست ساده کلیه و کیست پروستات هیچ کدوم نیاز به اقدام خاصی ندارند
  • تصویر کاربر جواد۵۶ سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت پرفسور عزیز
    ببخشید پدر من بیوسی انجام داده که پروستات خوش خیمه و داروهای مصرف کرده را می خواستید
    که به شرح زیر می باشد
    1 تولترودین را می خورد مشکل تکرر ادرار پیدا کرده نسخه جدیدش سولیناسین 10 شروع کرده و کپسول تامسولوسین را می خورده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      دارو هارو ادامه بده کار خاصی لازم نداره اگر این علائم ادامه دار بود و بهبودی حاصل نشد باید عمل جراحی انجام بشه
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین


    پدر من 70 سالشه و آزمایش و بیوپسی که انجام دادن رو ضمیمه کردن. در روزمره مشکل خاصی ندارن و از چکاپی که انجام میدادن متوجه مشکل شون شدن.
    میشه لطف کنین راهنمایی کنین باید چی کار کنیم؟ عمل نیاز دارن یا نه؟ به یکی از دکتر هایی که مراجعه کردن گفتن بیوپسی به درستی انجام نشده

    خیلی ممنون و در اسرع وقت میان پیشتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام عکس پاتولوژی بیوپسی رو بفرستید ببینم شرایط عمومی ارسال عکس رو رعایت کنید
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      شرایط عکس هایی که ارسال مطابق با هموناست که تو سایت هست، دوباره آپلود کردم به دستتون رسید؟
    3. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      اینم جواب MRI هست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین


    پدر من 70 سالشه و آزمایش و بیوپسی که انجام دادن رو ضمیمه کردن. در روزمره مشکل خاصی ندارن و از چکاپی که انجام میدادن متوجه مشکل شون شدن.
    میشه لطف کنین راهنمایی کنین باید چی کار کنیم؟ عمل نیاز دارن یا نه؟ به یکی از دکتر هایی که مراجعه کردن گفتن بیوپسی به درستی انجام نشده

    خیلی ممنون و در اسرع وقت میان پیشتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      جواب بیوپسی رو بفرستید شرایط عمومی ارسال عکس رو رعایت کنید
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله ببخشید دوباره فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      باید پروستات تخلیه بشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    در طول یک سال سه مرحله پی اس ای انجام گرفت که اولین.۶ و دومین.۸ وسومی برج ۹ امسال۱۱.۸ بود که دفعه قبل خدمتتان عرض کردم.فرمودی دوهفته دیگر تکرار شود.کهتکرار شد وشد۸.۶.جهت اطلاع آقای دکتر واقدامات بعدی یا مصرف که توسط جناب دکتر اعلام شود.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به psa های بالا بهتره ام آر آی پروستات انجام بشه
  • تصویر کاربر مسلم چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام هنگام ادرار کردن می سوزد.ادرار کامل تخلیه نمی شود .الت می شوزد .به کلیه فشار می اید لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    2. تصویر کاربر مسلم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      سلام کشت ادرار انجام شده .جواب منفی بود
    3. تصویر کاربر مسلم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      بزرگوار کد بزنید ...کد ملی 3591015539
    4. تصویر کاربر مسلم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      تازه پروستات لیزر شده کرمان دکتر رجبی
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      تو واتس اپ 09101142080 پیام بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ش چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    جناب دکتر کرمی سلام،وقتتون بخیر
    پدرم ۷۱ سالشونه ز سال ۱۴۰۱ با فاصله های زمانی مختلف آزمایش psa دادند، که  فایل آزمایش حاوی نمودار سال عای قبل رو ضمیمه براتون ارسال کردم،
    چند ماه قبل total psa 7.49 شد ولی چون برای درمان  معده شون که هلیکوباکتر داشت ، دکتر گوارش آموکسی سیلین و مترونیدازول تجویز کرده بودن ، پس از اتمام این داروها، آزمایش psa رو تکرار کردیم که شده بود 5.95 .
    وقتی به دکتر اورولوژیست مراجعه کردیم برای پدرم لووفلوکساسین و ناپروکسن تجویز کردند و گفتن بلافاصله از اتمام داروها دوباره آزمایش بدیم که مجدد 5.96 شده،ولی free psa کمتر شده 1.49شده
    میخواستم نظرتون رو بپرسم آیا باید دارویی غیر از این مصرف بشه؟
    فابل آزمایش دارای نمودار ماهها و سالهای گذشته ضمیمه شده
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید، متشکرم
    1. تصویر کاربر ش دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      فایل آزمایش همراه نمودار آزمایش های قبلی.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      بعیده بدخیمی باشه ولی با توجه به اینکه بیس psa دائم بالاست بهتره ام آر آی پروستات انجام بشه
    3. تصویر کاربر ش دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر احتیاجی نیست داروی خاصی مثل پروترال مصرف بشه؟ و اینکه آیا انجام ام آر آی الزامی است؟ یا میتونه این مسئله طبیعی باشه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر نیاز به دارو نبست بله بهتره ام آر آی انجام بشه تا اون چند درصد شک به بدخیمی هم برطرف بشه
    5. تصویر کاربر ش سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      ممنونم جناب دکتر از راهنمایی تون.
      گزارش سونوگرافی هم به دستم رسید که ضمیمه کردم
      متشکرم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله دیدم همون ام آر آی انجام شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سمیعی دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام ۴ سال پیش عمل پروستات لیزری انجام دادم وقرص ویسولرابه مدت ۳ماه بعد از عمل خوردم و الان یک ماهه دوباره عود کرده و درد شدید پروستات دارم و ادرارم کم و با مکس میاد نوار مثانه گرفتم و عکس مجاری ادراری گرفتم دکتر کپسول تامسولوسین وبتانکول وتاوانکس را داده و هیچ اثری نداره
    چه باید بکنم راهنمایی کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      دوست عزیز چون تو سه ماه علائمتون عود کرده باید به جراح معالج خودتون مراجعه کنید قبل عمل نوار مثانه انجام نشده بود؟ نوار مثانه رو بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر موسی دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    عکس جواب بیوپسی پروستات رو براتون ارسال کردم با psa 6.8 که با دو هفته دارو شد 6.2 و این جواب بیوپسی چه اقدامی کنیم یک پزشک گفتن نیاز به اقدامی نیست پایش کنیم تا شش ماه یک پزشک دیگه گفتن با سن 61 سال جراحی بشن لطفاً راهنمایی کنید با توجه جواب بیوپسی که گرید یک و گلیسون 3+3 و مثبت بودن چهار نمونه از ۱۸ نمونه عکس جواب بیوپسی رو براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ دی ۳( 1 سال پیش)
      میشه تحت نظر خیلی دقیق قرار داد ولی باید پیگیری خیلی نزدیک انجام بدین و ممکنه در هز زمانی نیاز به عمل داشته باشید و درجه اش افزایش پیدا کنه عمل جراحی تصمیم سخت گیرانه تر ولی امن تری هست
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من چند وقته بعد ادرار ویا منی یکی دوقطره خون آبه یا خون دفع میکنم درد و سوزشی هم حالت معمولی در پهلو یا شکمم ندارم فقط بعضی وقتها موقع دفع ادرار اولش سوزش دارم ۴۴سالمه
    جواب سونو هم براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ دی ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش psa انجام بدین
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب