اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر shiva جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت سرور ارجمند.پدرمن 86 سال سن دارند و اخیرا به دلیل گرفتگی شدید عروق اصلی قلب در سی سی یو بستری شدند وبه علت ابتلا به پارکینسون و سن بالا عمل قلب باز ایشان منتفی شد و در حال حاضر داروهای خاص پارکینسون و عروق مصرف می کنند.پروستات ایشان هم بزرگ شده از 5 به 100 و پرازوسین میل می کنند.میخواستم بپرسم با شرایط نا مناسب پدر آیا عمل جراحی پروستات برایشان خطر ندارد؟ آیا روش دارویی امکانپذیر است؟ ایشان مشکل سوزش مجاری ادرار و قطره قطره آمدن ادرار را ندارند و شبها سه بار مجبور به ادرار کردن می شوند.بی نهایت سپاسگزارم.بسیار نگران پدر هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      به عمل فک نکنید فقط درمان دارویی
    2. تصویر کاربر shiva جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      چه نوع درمان دارویی را توصیه می فرمایید؟ در ضمن در آزمایش اخیر Psa ایشان 554 شده .من خیلی غمگینم جناب دکتر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سیدحسن جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    یاا خروج اسپرم قبلا سفت وسریع صورت می گرفت ولی درحال حاضرخروج منی احساس نمی شودویااینکه بصورت اب سفید رنگ می باشد علت ان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی تیست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من 32 سال سن دارم در حدود یک ماه پیش سر آلتم یکدفعه تیر کشید و درد گرفت واز فردای آن روز دچار لرز - درد بدن- درد کمر - کمی سوزش ادرار - و سپس ضعف و خستگی و درد پهلوها وبیضه ها شدم سونوگرافی معمولی کلیه و داپلر بیضه و سی تی اسکن انجام دادم همش نرمال بود و در آزمایش ادرار خون با گلبولهای قرمز بالا دیده شد کترا یکیشون میگه مال سنگ یکی دیگه میگه عفونت پروستات و الان یک ماه قرص تاوانکس و روانتینکس میخورم اما حالم هیچ فرقی نکرده میترسم بماریم خطرناک باشه با خوردن قرص اذیت میشم چون کولیت روده ام دارم ممکن بیماری جنسی باشه راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر زمانی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1576 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر...ایا ماساژ پروستات از صرف مقعد برای پروستات مفید است؟ایا شما ان را از نظر علمی توصیه میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه من انجام نمیدهم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عصبی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نرگس جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید پدر من الان 56 ساله وبیماری پروستات دارند ایشان در سن 40 سالگی احساس درد مثانه داشتن تا سن 45 سالگی یه روز سونوگرافی انجام دادن وگفتن که شما پروستات دارین واندازه ان 35 است به دکتر متخصص مراجعه کردن وقرص تامسولوسین براشون نوشتن تا الان که اندازش به 60 رسیده ایا این قرص میتونه برای جلوگیری از بزرگتر شدن ان مفید باشه؟یا اینکه باید جراحی کنن واگه جراحی کنن بهتر میشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب نه اگر با قرص ادرار نمی اید باید عمل کنند
  • تصویر کاربر میرصدوقی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    پیگیری سوال قبلی با کد n90o113 پرستات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوال؟
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام
    چندین سال است که در تحتانی ترین قسمت شکمم احساس درد و تورم میکنم .انزالم در صورت تخلیه دیر دردناک است و در صورتی ک تخلیه مدام و پشت سرهم داشته باشم بدون درد ولی بی لذت است.گاهی حجم ادرارم بسیار زیاد میشود ک رنگ بسیار شفافی دارد.درد خفیفی هم در ناخیه تحتانی کمرم حس میکنم.گاهی اوقات نیز پس از تخلیه مدفوع احساس گرفتگی و درد میکنم ک بعد از کمتر از ده دقیقه از بین میرود.انتی بیوتیک های زیادی مصرف کرده ام ولی بی اثر بوده اند و کمی درد را کاهش داده اند.در ازمایشات ادرار و منی هم هیچگونه میکروبی دیده نشد ولی تعداد اسپرم های اکتیو کم بودند.فکر میکنم ک پروستاتیت مزمن دارم.و در حال حاضر از قرص prostex استفاده میکنم و امپول depo medrol نیز تزریق کردم.ایا قرص پروستکس بر روی کیفیت نعوض یا erection تاثیر گذار است؟؟خواهشمندم راهنمایی فرمایید چطور میتوانم سطح لذت جنسیم را بالاتر ببرم و یا نشانه ها را کمتر کنم.در ضمن استرس زیادی هم دارم..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضوری مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر خسرو سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام .
    خسرو هستم ، ٦٣ سال سن دارم ، جهت چك اپ كليه ازمايشات را انجام دادم،
    پى اس اى من ٤.٢٨ است،هيچگونه مشكل ادرارى ندارم،ايا پيگيرى و ويزيت لازم است؟
    پا تشكر و سپاس..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار هر 6ماه
  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 5 ماه پیش عمل سیستو سکوپی کردم و از ان موقع ترشح از مجرا دارم.علایمی مثل سوزش شدید ادرار
    کم شدن فشار ادرار هم داشتم که به مرور خوب شد ولی ترشح خوب نشد. چند بار به دکتر مراجعه کردم و دارو هایی مثل تاوانکس و2 نوع امپول... دادند(تعداد قرصها کم بود و در دوره های 10 الی 20 روزه بود) که کمی ترشحات کمتر شد ولی بهتر نشد.
    در حال حاضر این علایم رو دارم:1_ 1 با ر خون در منی 2_زخم های آلت تناسلی و خارش(یه دوره شدید شد ولی الان بهتر شده و ثابت یه زخم های کوچکی می شود 3_درد شدید (اسپاسم عضله) در پشت کتف سمت راست و پهلو و کمر سمت راست(1 بار تقریبا 10 روز مداوم درد رو داشتم خود به خود خوب شد و دوباره 3 روز گرفتم که تازگی دوباره خودش خوب شد. 4_ترشحات مداوم هم زرد هم سفید و بعضی وقتا(اغلب صبح وقنی بیدار میشم) چسبناک و زرد 5_ ترشحات سفید بعد از ادرار یا مخلوط با ادرار(شبیه منی)
    الان دکتر 120 عدد قرص پروستاتان و 60 عددسیپرو فلوکساسین500 تجویز کرده.سوالم اینه که بیماریم چیه و درمانش ایا طولانیه؟ و اینکه قرص ها درست تجویز شده یا مثل دوره های قبل بی اثره
    ممنونم و خیلی شرمندم که طولانی شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کشت از ترشحات بدهید
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    باسلام وتشکر . من مردی 52 ساله هستم حدود دوهفته هست که تکرر ادرار دارم .ولی بدون درد و سوزش و هیچ تغییر رنگ و بو . تنها دهانم خشک میشود و به این خاطر آب زیاد میخورم ممنون میشم از راهنمائی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      چکاپ نمایید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب