اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام اينجانب درنيمه دوم خرداد95اقدام به نمونه برداري ازپروستات باسونوگرافي نمودم وپاسخ پاتولو‍ژي خوش خيم اعلام شدولي بعلت اينكه ميزان PSAمن درحال حاضر11/57ميباشدپزشك مربوطه توصيه نمودكه مجددانمونه برداري نمايم سوالم اين است كه مدت زمان بين دونمونه برداري چه ميزان است ؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بعد از سه ماه
  • تصویر کاربر مصدق چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 6032 مشاهده پرسش
    کلسیفیه.پروستات.ودرمان.انرا.توضیح.دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر محرم چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 7942 مشاهده پرسش
    سلام علیکم . احتراماً یکی از بستگان اینجانب دارای پروستات با مشخصات زیر می باشد و همچنین برای ایشان امکان تهیه کپسول فلومکس از امریکا وجود دارد لطفاً نظرتان را درموارد زیر بیان فرمایید باتشکر(هموطن ساکن شهرستان)
    لطفاً از انتشار نام ، نام خانوادگی،شماره تلفن،ایمیل خودداری فرمایید.
    مشخصات پروستات
    PSA=3.28 mg/ml FREE PSA=0.64mg/ml
    حجم پروستات 95 سانتی متر مکعب و ادار باقی مانده 130 سانتی متر مکعب
    گاهی نشت جزیی ادرار رخ می دهد
    1-آیا کپسول فلومکس از بزرگ شدن پروستات جلوگیری می کند؟
    2- آیا کپسول فلومکس سبب کوچک شدن پروستات و نهایتاً برطرف شدن آن نیز می شود؟
    3- آیا برای تجویز فلو مکس نیار به ویزیت حضوری می باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نه فقط جريان ادرار را بهتر ميكند
  • تصویر کاربر رحمت چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکتر من 12 مرداد پروستاتم رو عمل کردم بعد از عمل 9 روز سوند وصل بود وقتی سوند رو کشیدم یک روز بعد دوباره مجاری ادرار گرفت و دوباره سونداژ کردم یک هفته موند دوباره کشیدم دوباره یک روز شد دوباره مجاری ادرار گرفت و سوند جا نمی رفت و رفتم اتاق عمل سونداژ شدم و بعد از این سوند دو هفته موند دوباره کشیدم و بعد از یک روز دوباره گرفت حالا دوباره سوند وصل کردم میخواستم بدونم علت این گرفتگی مجاری ادرار چیه ؟؟ آیا عادی هستش یا نه؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنین.(آزمایش هم دادم نتیجش خوشخیم بود)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر احمدرضا چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام حضور دکتر عزیز،پدرم طبق نظر دخترش سرطان پروستات داره که استخوان هم اگه داره، ولی هیچ درد خاص یا مشگل در ادرار به جز گاه بی اختیاری،نداره.نظر دکترش طبق نمونه بردار ی و عکس هسته از بوده، ممکنه تشخيص اشتباه باشه. یااینکه با جراح مشکلش حل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد مداركش را ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر... من با علائم درد های خفیف خنجری در سمت راست شکم، نزدیک پیشابراه و نیز سوزش های زیر پوستی در طرفین مثانه به دکتری مراجعه کردم و ایشان آزمایشات کامل نوشتند در تهران آزمایش دادم. پی اس ای من ابتدا 16 و فری پس ای هم 1.46 بود که به تجویز پزشک سی عدد سپروفلوکساسین 250 هر 12 ساعت مصرف کردم و یک ماه بعد در کرمان آزمایش دادم پی اس ای شد 10.36 و فری پس ای 0.513 شد و اینبار پزشکی دیگر مراجعه کردک که سی عدد لووفلوکساسین 500 روزی یک عدد تجویز کردند و بعد در بندرعباس آزمایش دادم و اینبار پی اس ای شد 13.09 و فری پی اس ای 0.59 که به پزشک دیگری مراجعه کردم و ایشان شصت عدد افلوکساسین 300 هر 12 ساعت تجویز کردند. راستش را بخواهید استرس زیاد دارم برخی می گویند باید بیوپسی بدهم و این دکتر آخری گفت سه هفته مصرف کن اگر آزمایش تغییری نکرد باید بیوپسی بدهی. ایشان می گویند جای نگرانی نیست و بیوپسی باید بعد از چند دوره آنتی بیوتیک اگر تعییری پیدا نشد آنوقت بیوپسی بده. ضمنا ایشان انتقاد داشتند که چرا آزمایشگاه و شهر را اینقدر عوض کرده ام. سن من 46 سال است. در فامیل سابقه سرطان پروستات ندارم. فایل مربوط به نتیجه سونوگرافی را هم فرستاده ام که مشاهده فرمایید. می خواستم نظر شما را بدانم. ضمن اینکه اگر برای بیوپسی بخواهم بیایم پیش شما هم در کلینیک خودتان انجام می دهید یا نه؟ من باید از 2000 کیلومتر اینطرف تر بیایم و اگر امکان دارد برای بیوپسی نوبت بدهید که در تهران هزینه ماندن ندارم . و سوال آخر هم آیا اینقدر مصرف آنتی بیوتیک و این تاخیر در پیشرفت مثلا کانسر خطرناک نیست... راستش خیلی می ترسم جناب دکتر... یک نقدی که به بعضی دکترها دارم این است که با بیماران مانند ماشین رفتار می کنند و هیچ رابطه روحانی-عاطفی با آنها ندارند و این بر استرس و نگرانی های آنها خواهد افزود... ممنونم دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنيد فيلم سايت من را ببينيد
  • تصویر کاربر Lمجید سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد خدمت دکتر کرمی
    با انجام سونوگرافی جدید ابعاد پرستات 30در33در 40 با حجم تقریبی 21 سیسی ولی در سونوگرافی قید شده مثانه با جدار وحجم نرمال در انتهای مثانه کریستال یا رسوب هست که البته من هنوز سوزش ادرار ودرد در ناحیه آلت و مثانه وزیر شکم دارم وادارام زرد متمایل به سرخی است آزمایش دادم گفت هیچ عفونتی هم درش پیدا نشده پی اس ای من کمتر از یک یعنی نیم(5%) بوده ولی کبدم چربی دارد لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر محمدکاظمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    باسلام 3سال است که من به دکترمیروم دردبعضه ام میزنه به پا قبل که درموقع سلامتیم اون طورکه راحت میرفتم دستشویی الان نمی تونم مثل اون وقت بروم ودرشکمم احساس میکنم آب است آقای دکترازشماراه چاره ای میخواهم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من این سوال رو از شما پرسیدم اما ایشون خون دفع نمی کرد ودر اون به خون در ادرار اشاره نکردم پدر بنده 77سال سن دارند ودر تاریخ 28فروردین 95 برای درمان مشکل پروستات پیش شما اومدن شما باتوجه به مدارک که PSA 16 بود وبیوبسی از اون فرمودید کنسر هست و فرمودید باتوجه به سن بهترین کار هورمون درمانی وآمپول دیفرلین سه ماه تجویز کردین والان دومین آمپول رو تزریق کردن اما بیرون روی باز هم دارند ,وحتی پدر عنوان می کنه که در ادرارش خون می بینه البته بعد از تزریق اول کمتر شد ه اما تزریق دوم به بعد بیشتر بیرون روی دارندوالان میگن که خون می بینه آیا به نظر شما به درمان پاسخ ندادند وخطری ایشون رو تحدید میکنه احتیاج به پیگیری هست وچه باید کرد اصلا ما باید توقع داشته باشیم که بیرون روی وخون دیده نشود یا این مشکل امر طبیعی است .برگه بیوبسی ایشون رو براتون ضمیمه کردم ممنونم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      هر ٣ ماه پيگيري با psa
  • تصویر کاربر ع.ا شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی:پدر بنده 60سال سن دارند،حدود 8ماه پیش عمل پروستاتکتومی انجام دادند،بعد از عمل بهبودی پیدا کردند،فقط یکبار به علت بلند کردن جسم سنگین خونریزی داشتند که مشکلی به وجود نیامد.ولی الان در 1ماه اخیر مثل قبل از عمل تکرر و سوزش ادرار دارند همچنین شبها چند بار برای رفتن به دستشویی بیدار میشوند،سونوگرافی انجام دادند که دکتر رادیولوژی گفتند تورم و التهاب دارندو تصویرsoft tissueبه ابعاد
    45#28#33mmو به حجم 21ccدر محل آناتومیک پروستات مشاهده شد و رزیجوی ادرار پس از تخلیه 19ccرویت شد، چک PSAجهت افتراق رزیجوی پروستات از بافت فیبرو توسط دکتر رادیولوژی توصیه شد که جواب آزمایش PSAایشون نیز به این شرح است:Total PSA:1.26ng/ml -Free PSA:0.140ng/ml با عرض معذرت آقای دکتر میشه لطفا نظرتونو را در مورد آزمایش ایشون بفرمایید. آیا بعد از برداشتن پروستات میزان PSA باید صفر باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر بالاي ٦ است نمونه برداري توصيه ميشود فيلم نمونه برداري سايت من را ببينيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب