اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    باسلام بنده 29 سالمه 8 سال بود خودارضایی میکردم 4 ماهه ترک کردم الان بعد از پرشدن مثانه زیر شکمم یا همان ناف درد میکنه و هم چنین پهلوی سمت راستم این اواخر هم رنگ منی من رقیق و صورتی شده بود بعضی اوقات شدید و هر روز خودارضایی میکردم اما حالا بعد از 4 ماه تو خواب که محتمل میشم رنگ منی من سفید شده این درد زیر شکم و یا تغییر رنگ منی به خاطر پروستاته یا ن ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      اين دردها بيشتر منشا عصبي دارند مطالب سايت من در باره خود ارضايي را بخوانيد
  • تصویر کاربر رها یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر پدر من 65 ساله هستند پنج ماه قبل عمل جراحی قلب باز انجام دادن ، ایشون دو سال قبل نمونه برداری از پروستات انجام دادن که خوش خیم بود و در تمام این مدت قرص ترازوسین برای پروستات مصرف کردن ، نتیجه آزمایش psa ایشون 19/83 ، free psa 2/75 ، و ratio of fpsa/tpsa 14 هست ... از دیروز که نتیجه ازمایش دیدیم خیلی نگران هستیم آیا این اعداد نشون دهنده سرطان هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بله بايد بيوپسي شوند فيلم من در اپارات وا ببينيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ۳۴ ساله هستم و من مشکل دو شاخه شدن ادرار خیلی به ندرت داشتم و بعد از یک ماه تکرر ادرار گرفتم‌ و خونریزی کرد به متخصص اورولوژی مراجعه که سونو گرافی نوشت همه چی نرمال بود غیر از پروستات که ۱۰ سی سی بود دکتر برام ترازوسین نوشت و گفت خارجیش رو بگیری بهتره و من گرفتم دارو سیپروفکساسین و پروستا باریچ داد و برام سیستوسکوپی نوشت که هنوز انجام ندادم و گفت مثانه هم عصبی هست به نظر شما انجام بدم یا نه و کوچکی پروستات ۱۰ برای چی هست هر چند مشکلاتی زیادی تو این حوزه داشتم تو این یک ماهه و البته نمیدونم مجاری هست یا اسفنکتر که بین بیضه و مقعد هست تیک میزنه و پرش داره و ادرام الان خوب نمیاد و قطع و وصل میشه و باریک و اخرش چکه چکه میاد و من سندروم روده تحریک پذیر هم دارم ایا میتونه زمینه ساز عفونت و مثانه عصبی باشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام مشكل شما عصبي است
  • تصویر کاربر امید جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 30 سالمه 8 سال بود خودارضایی میکردم 4 ماهه ترک کردم الان بعد از پر شدن مثانه درد در زیر ناف و پهلوی سمت راستم بوجود میاد میخاستم بدونم از پروستاته یا ن با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام مهم نيست
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    درود جناب دکتر. من ۳۶ سال سن دارم از کودکی مشکل سنگ کلیه و مثانه و واریکوسل داشتم و جراحی کردم. الان چند سالی است که دچار سوزش ادرار شدید و انزال دردناک شدم. در ضمن متاهلم. کارم بصورت دوهفته کار دو هفته استراحت میباشد. ادرارم بریده بریده میاد و خالی نمیشه تکرر ادرار زیاد دارم و موقع خروج اسپرم علاوه بر درد مقداری از آن خارج نمیشود که با عمل استبرا آن را تخلیه میکنم. در ضمن دکتری تشخیص التهاب پروستات داد با مصرف چرک خشک کن ها و نشستن در لگن آب گرم مشکلم کمتر میشه اما قطع کردن دوباره دردم شروع میشه. این درد باعث سردی من در نزدیکی شده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام ورم مزمن پروستات است مهم نيست نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۰ سالمه چند وقتی هست که برای دفع ادرار مشکل دارم جریان ادرارم ضعیفه مقداری زور میزنم و همیشه احساس کمی ادرار دارم...۲ با سونوگرافی دادم یکبار ابعاد پروستات ۳۰*۳۰*۲۸ با حجم ۱۵cc و بار دیگه ۲۸*۳۱*۴۲ با حجم ۱۸ cc دارای اکوی هموژن
    میوه کاکتوس خوردم و استمنا کردم و آب زیاد خوردم ۲ روزی خوب شدم الان دوباره بگشت کرده....امکان داره از تحریک بدون ارضا باشه؟ آیا استمنا کمک میکنه یا بدتر میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 708 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله و متاهل هستم که حدود یکی دوماه پیش با مراجعه به ارولوژیست و با گرفتن شرح حال و انجام انواع آزمایشات و سونوگرافی برایم تشخیص پروستاتیت باکتریال مزمن(CBP) دادند اما چون مردد بودم به متخصصی دیگر مراجعه کردم که تشخیص ایشان نیز همان بود!
    اکنون یک دوره یک ماهه تاوانکس500 و ترازوسین2 استفاده کرده ام که باید دو ماه دیگر نیز ادامه دهم اما شدیدا بخاطر عارضه ی یبوست تاوانکس اذیت شدم و ناراحتم. حال باتوجه به این که پزشکم مسافرت خارج است، میتوانم از افلوکساسین برای دوماه آینده استفاده کنم؟ افلوکساسین با چه دوزی و چندبار در روز؟
    (ضمنا سیپروفلوکساسین نمیتوانم بخورم چون علاوه بر تداخل با لبنیات در من مشکلات پوستی ایجاد میکند)
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      من با تشخيص شما موافق نيستم وبيخيال باشيد با دارو درست نميشويد
  • تصویر کاربر رامض شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    سلام با تشکر از زحمات شما
    من ۵۴ سال دارم و میخواستم بدونم بعد از عمل پرستات نزوج یا تمایل جنسی قطع میشود و همچنین امکان دارد شخص عقیم هم بشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      خوش خيم باشد نه
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 685 مشاهده پرسش
    پرستات درابعاد 34×19×31 میلیمترحجم معادل 11سی سی داردو تصویرسونوگرافی یک ناحیه هیپواکوی 7میلیمتری دربخش لترال چپ پرستاتیت فایل رویت است دارو توانکس ده روز روزی یک عدد میخوردم خوب بودم الان پنج روز تمام شده دومرتبه سوزش دارم لطفا به رضای خدا کمکم کنید تو شهر ما داد کلیه نیست دویست کیلومتر فاصله داره تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      تست PSAچند است؟
  • تصویر کاربر فرهادراستگو شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام بعدازعمل رادیکال پروستاتکتومی دچاراین عارضه شده ام لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      چه عارضه اي؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب