اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 3061 مشاهده پرسش
    سلام آیا دوشاخه شدن انتهای ادرار دلیل بر پروستاتیت هست یا تنگی مجرا؟فقط چند لحظه آخر دوشاخه میشود..حتی موقع استبرا بعد از ادرار و انزال هم از همان قسمت بالا و پایین نوک آلت تخلیه میشود البته سالهای زیادیست که اینجور هستم و بر اساس آزمایش خون و سونوگرافی هیچ مشکلی تا بحال پیش نیامده؟؟به نظرتون نیاز به پیگیری هست؟ماه پیش هم بعد از انزال احساس سوزش میکردم که با قرص افلوکساسین برطرف شد الان برای این مشکلم پروستا هلث و ترازوسین تجویز شده..به نظرتون با اینکه فشار و قطر ادرارم خوبه امکان تنگی مجرا هست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر فشار و قطر ادرارتون خوبه نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر م.م دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۶۳ ساله با psa=37 و تشخیص کنسر پروستات درگیری یک غده لنفاوی سمت راست و بدون متاستاز استخوانی ، دو ماه پیش رادیکال پروستاتکتومی شدن، جواب پت اسکن قبل عمل و پاتولوژی بعد عمل را براتون میفرستم. ، ۸ هفته بعد عمل psa=0/31 شده. اکنون بنظر شما درمان چیست؟ تو این ۸ هفته ی بعد عمل هیچ دارویی مصرف نکرده‌.psa بالاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      امپکل دیفرلین ماهانه تزریق شه
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    من برای یک مدت طویلی هست که خود ارضایی میکنم و خب میشه گفت که یه جورایی بهش اعتیاد پیدا کردم . همین امر سبب شد که به بزرگی پروستات مبتلا بشم . الان مشکلات زیادی داخل بحث ادرار کردن دارم و همچنین داخل بحث انزال هم به مشکل برخوردم ، بعد از اومدن اب منیم میبینم که رنگش زرد هست درصورتی که قبلا اینطور نبودم . میخواستم ببینم الان باید چیکار کنم . با قرص و دارو قابل درمان هست یا باید عمل کنم . ازمایش سونوگرافی هم دادم و معلوم شد که پروستاتم ۳۰ درصد بزرگ شده . بنده هم الان ۱۷ ساله هستم . در حال حاضر خودارضایی کردن ایرادی داره یا خیر؟ . و اینکه چه اقدامی باید انجام بدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 696 مشاهده پرسش
    سلام...من ۳۲ ساله هستم..بنده شاید حدود ۵ سال یا بیشتر هست که ابتدای ادرار در حد یک لحظه و انتهای ادرارم در حد ۳ ثانیه آخر دو شاخه میشه.تا الان هم بهش توجهی نکردم.مشکلی هم پیش نیاورده..وقتی فشار ادرار زیاد هست یک شاخه میشه و قطر و میزان فشار ادرار هم خوبه و مثل همیشه هست..سونوگرافی و آزمایش خون انجام‌دادم هیچ‌ مشکلی نداشتم..دکتر قرص پروستا هلث و ترازوسین ۲ داد که الان بعد از ۱۰‌روز مصرف تغییری نکرده..آیا مساله مهمی هست؟آیا تنگی‌مجرا دارم یا یا مشکل پروستات؟ یا اینکه چون اذیت نمیکنه پیگیری نکنم؟ممنون از وقتی که میذارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر فشار ادرارتون خوبه نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر mmazlomi دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 839 مشاهده پرسش
    با عرض سلام اینجانب 45 سال دارم در تاریخ 14000229 به علت درد در ناحیه گلو و بدن درد به پزشک مراجعه کردم ایشان با تشخیص درست علت را التهاب تیرویید تشخیص دادند برای اینجانب آزمایش خون نوشتند پس از مشخص شدن آزمایش خون و ادرار که نتایج آن را برای شما ارسال می کنم پزشک محترم سونوگرافی از ناحیه تیرویید و شکم و لگن تجویز نمودند در سونوگرافی اندازه پروستات 27 سی سی گزارش شده در صورتی که اینجانب قبل از عید یک سونوگرافی داشتم که اندازه پروستات در آن 15 سی سی قید شده است که به نظر افزایش به علت التهاب پروستات می باشد بنده به یکی از همکاران اورولوژی مراجعه کردم ایشان فقط قرص ترازوسین را تجویز نمودند. در مورد التهاب تیرویید نیز قرض پرنیزول استفاده می کنم همچنین در از تاریخ ذکر شده به خاطر التهاب تیرویید از کورتون های دیگری نیز مانند دگزامتازون استفاده شده است.
    در ضمن در محل کار برای دریافت مجوز سلامت آزمایش خون گرفتند که در آزمایش دوم که rapid pcr معلوم شد که کرونا هم دارم ولی خوشبختانه علایم کرونا یا با التهاب تیرویید مخلوط شده یا علامت نداشته خلاصه با ریه ها کار نداشت که در قرنطینه کرونا هم هستم.
    لازم به ذکر است که پدر من در سن 70 سالگی به خاطر سرطان پروستات به رحمت خدا رفته است و از این رو من سالی یک بار psa را آزمایش می کنم که آخرین بار آن مربوط به قبل از عید می باشد که در حدود 04 بود.
    سوال اصلی این است که آیا تنها قرص ترازوسین برای مشکل اینجانب کافی است یا درمان دیگری نیز لازم است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پروستات شما خوبه ، سالانه psa چک کنید
  • تصویر کاربر زکریا یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر کریمی بنده 36سال دارم مجرد هستم هنگام انزال در خواب یا هنگام خود ارضایی چند قطره اول بدون خون و بقیه همه خون است و انزال با درد دارم نزدیک یکسال است همینطوری هستم چند بار به پزشک مراجعه کردم آزمایشات کاملا بدون مشکل لطفا کمکم کنید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام وقت بخیر
    من دوماه قبل در شهرستان جراحی turp پروستات انجام دادم به دکتر جراح دسترسی ندارم از اینجا رفته.
    ۱- قبل از عمل اندازه پروستات ۶۰ سی سی بود حالا دو ماه بعد از عمل سونوگرافی کردم اندازه ان ۷۰سی سی نشان میدهد بجای آنکه کوچکتر شود بزرگتر شده علت چیست؟

    ۲- دو ماه است بعد از عمل آنتی بیوتیک افلوکساسین ۲۰۰ هر ۱۲ ساعت مصرف می کنم تا چه زمانی باید ادامه دهم .
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر علابمتون بهتر شده نیاز به اقدامی نیست و دارو رو قطع کنین
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 758 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 36 ساله مرد متاهل ، رابطه خارج از خانواده ندارم ، از کاندوم استفاده میکنم
    مشکل من 2 ماه است که احساس داغ بودن یا سوزش داخل و انتهای مجرای ادرار دارم . لازم است بگم حین ادرار سوزش ندارم . ترشح ندارم ولی حس میکنم شاید داخل مجرا انتهای آلت شاید خیسی یا ادرار باقی مانده ولی چیزی ظاهرا معلوم نیست .

    کشت ادرار نرمال بود.
    آزمایش خون و PSA نرمال است .
    سونوگرافی کلیه ،مثانه و مجرای ادرار نرمال است .
    بنده شهرستان هستم و واقعا کلافه شدم .
    به پیشنهاد پزشک شهر ، آنتی بیوتیک به من ندادن و به من گفتند استبرا بعد از ادرار و رابطه داشته باشم ، شاید کمی بهتر شد ولی نرمال نشده است .
    لطفا کمک کنید .
    1. تصویر کاربر وحید جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      فراموش کردم بگم که سونو پروستات هم بود که اندازه اش نرمال بود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر اطمایش و سونو نرمال بوده نیاز به اقدامی نیست نصرف مایعاتتون رو خیلی بیشتر کنین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن 35سالمه مدت 1ساله التهاب پروستات دارم ودرضمن شبهابدن دردمیشم وقتی صبح میرم دستشویی بدن دردم بعدازنیم ساعت خوب میشه درضمن ادرارکه دارم باید برم دستشویی مدت یک ربع بشینم تاادرارکنم ولی وقتی آب میگیرم سرالتم زودادرارمیکنم سوزشم گاهی وقتا دارم لطفا راهنمایی کنی چی بخورم یه کم چربی خونم تازه گرفتم درضمن قرص متادون روزی یکی میخورم راننده کامیون هستم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شه
  • تصویر کاربر تقی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من از شهرستان های همدان هستم، چند روز پدرم با صلاح دید پزشک نمونه برداری انجام دادن یک شبم بستری بودن از روز بعد از ترخیص سرگیجه شدید گرفتن جوری که به زور راه میرن زنگ زدم از بیمارستان سوال کردم میگن طبیعیه و هم چنین الان ک دو روز گذشته دارن تب می کنن ، آقای دکتر باتوجه به این که پدر بنده ناراحتی قلبی دارن این موارد عادی هست، من خیلی نگرانم. آقای دکتر ذکر کنم نمونه برداری پروستات انجام دادن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      تب بعد از نمونه برداری پروستات خیلی مهمه حتما به اورژانس مرکزی که نمونه برداری کردین مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب