اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عاطفه شنبه ۱۲ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر عزیز، من همسرم41 ساله هست، سال 96 با علائم سوزش ادرار و تب و لرز و سردرد و درد کمر توی بیمارستان به علت عفونت شدید پروستات بستری شدن، تا یک ماه پیش بدون هیچ علائمی آزمایش چکاپ دادن و psa4. 8 بود دوهفته بعد 3.4 شد دکتر سه ورق قرص سیپرو تجویز کردن و استفاده کرد بعد از مصرف قرص psa3.90 شد و الان چهار روز پیش PSA 3.37 شده در سونو اندازه پروستات نرمال هست، از شما استاد عزیزم نیاز به انجام بیوپسی هست؟ آیا ممکنه سرطان پروستات باشد؟ چکار باید کنیم آقای دکتر خیلی نگرانم خواهش میکنم جواب منو بدید به کمکتون خیلی نیاز دارم، آزمایش ها و سونو رو خدمتتون ارسال میکنم، ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر نیاز به بیوپسی نیست ۳ ماه بعد تست PSA تکرار کنند
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با سلام.جناب آقای دکتر.من ۳۹ سالمه .۴ماه شده که دچار تکرر ادرار و کمی سوزش شدم.به دکتر مراجعه کردم الان چهار ماهه همش تاونکس و امنیک مدام مصرف میکنم ولی هنوز تکرر دارم.تشخیص ایشان التهاب بوده.وسونو نفرستادن.ازمایش کشت آوار فقط گرفتن.راهنمایی بفرمائید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ تیر ۰( 4 سال پیش)
      متاهل هستید؟ دارو ها رو مرتب مصرف کردید؟چه مدت به طور مداوم مصرف کردید؟
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۳ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    عرض ادب
    آقای دکتر من ۲۶ سالم هست و چند سالی هست که مشکل سوزش و دوشاخه بودن ادرار دارم
    ۲-۳ سال پیش خدمت شما آمدم بعد از آزمایش فرمودید کمی التهاب پرستات دارم و مشکلی نیست
    در این یک سال و نیم مشکل من بیش تر شده
    فشار ادارام کم هست و سوزش در تک آلت و ناحیه مقعد هنگام ادرار و انزال واقعا اذیت میکنه
    و انگار باید با زور ادار کنم(صبح ها بد تر هست )
    دو یا سه بارم بعد از ادرار با زور آخر برای تخلیه کمی خون ازم خارج شده
    لازم به ذکر هست که من در ۴۵ روزگی عمل فتق انجام دادم و همینطور از ۱۲-۱۳ سالگی مشکل یبوست و شقاق دارم که الان مدت ۲ سال هست شربت شیر منیزیم مصرف میکنم.
    هنگامی که مشکل یبوست بیشتر می‌شود فشار ادرار و علائم تکرر بیشتر می‌شود
    آقای دکتر من قرص تامسولوسین هم مصرف کردم ولی تفاوت انچنانی حاصل نشده برام
    سال گذشته حالت احتباس ادراری برایم پیش آمد که خود به خود بعد ۲ ساعت حل شد به پزشک مراجعه کردم سونو انجام دادن و گفتن پرستات آنچنان بزرگ نیست
    مقدار خیلی کم شن‌ ریزه در مثانه هست
    آقای دکتر لطفا منو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۱ تیر ۰( 4 سال پیش)
      متشکرم آقای دکتر
      فقط چه مدت و چطور استفاده کنم؟
      و آقای دکتر فعالیت جنسی تاثیری داره یا خیر؟
      و اینکه مشکل کم فشاری و به زور آمدن ادرار خیلی زیاد شده
      مطب خدمت نرسم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ تیر ۰( 4 سال پیش)
      تا یک ماه استفاده کنید فعالیت جنسی خیلی زیاد تشدیدش میکنه علایمتونم مربوط به التهاب پروستاته
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱۱ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سونو پروستات حجم 28 سی سی و کمی بزرگتر از نرمال بوده و اکوی پارانشیم هتروژن دارد سن بیمار 31 سال و ادرار دوشاخه دارد آیا مشکل دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ تیر ۰( 4 سال پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .
    من در ۱/۵ سال پیش با علائم تکرر ادرار سونوگرافی نمودم . حجم پروستات ۴۲ سی سی و همزمان فولنس کلیه سمت چپ گزارش شد ، که فولنس در سونوگرافی سالهای قبل بنده نبود . پزشک اینجانب فیناستراید ۵ و پرازوسین و در بعضی مواقع ترازوسین تجویز نمودند . بعد از ۸ ماه حجم پروستات به ۳۰ سی سی کاهش پیدا کرد ولی فولنس کلیه سمت چپ وجود داشت و علایم تکرر ادرار باقی بود که به تازگی با اضافه شدن قرص باکلوفن علائم تکرر ادرار بسیار کاهش پیدا کرد .
    ۱- آیا باکلوفن را در طولانی مدت می توانم استفاده کنم .
    ۲- با توجه به تاثیر مثبت فینستراید ۵ و مشاهده نشدن هیچگونه عوارضی و داشتن psa ۱/۹ در زمان مصرف فیناستراید ۵ آیا می توانم قرص فیناستراید ۵ را دائم مصرف کنم . ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      فیناستراید رو ادامه بدین ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین خورده شود
  • تصویر کاربر ماهان پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام ،اقای دکتر پدرم ۷۶ سال دارن آزمایش پروستات دادن و چند ساله که یه مقدار پروستاتشون بزرگ شده در آزمایش جدید
    Psa 2.61
    Free Psa 1.33
    F psa/T psa 0.51
    بود ممنون میشم جواب بدید و منو از نگرانی دربیارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش طبیعیه مشکلی نیست . کپسول تامسولوسین شبی یک عدد و قرص فیناستراید روزی یک عدد مصرف شود
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 881 مشاهده پرسش
    آقاي دكتر عزيز.. با سلام و عرض ادب و احترام
    از اردبيل خدمتتون مزاحم ميشم .. براي پدرم با سن ٧٣ سال عمل پروستاتكتومي انجام داديد مقدار psa قبل از عمل ٤ و بعد از عمل ٠.٠١ بود ولي بعد از ٦ سال مقدار psa 3.2 شده ... همكاران انكولوژيست تون پت اسكن نوشتن كه هيچ ناحيه درگير رو نشون نداد و آمپول ديفرلين سه ماه تجويز كردن..
    پدرم بعد از تزريق بشدت احساس گر گرفتگي و گرما دارن مخصوصا تو روز هاي گرم همچنين درد استخوان مخصوصا ناحيه لگن بصورت خفيف دارن با توجه به اينكه الكل خيلي زياد مصرف ميكنند ممكنه عوارض ديفرلين تشديد بشه؟ يا براي تعريق و احساس گرماشون ممكنه خواهش كنم راهكاري پيشنهاد بدين (باتوجه به اينكه الكل براشون قابل ترك نيست )
    پيشاپيش سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      دیفرلین رو حتما ادامه بدین ، برای درمان عوارض داروها بهتره با دکتر انکولوژی مشورت شود
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر
    مدتها بود بدلیل تکرر ادرار و 2 دفعه خونریزی در ادرار سونوگرافی دادم و جواب مبنی بر بزرگی 32 سی سی پروستات و اکوی هتروژن دارد، و همچنین سنگ کلیه و گرید1 کبد.
    آقای دکتر 32 سی سی بزرگ بودن پروستات و اکوی هتروژن دارد با وجود P.S.A=0.578 آیا خطر دارد و اکوی هتروژن به چه معنی هست.
    بنده با این وضعیت چه باید بکنم و نظر حضرتعالی چیست؟
    فایل سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار ارسال نمودم
    با تشکر فراوان از جناب دکتر کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      کار خاصی نمیخواد ، قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۳۰ قطره
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی
    بنده قبلا مزاحم شدم و سنم 67 ساله و سوزش و درد درموقع ادرار و همچنین تکرر ادرا دارم . به دکتر مراجعه کردم و دستور سونوگرافی و psa دادند . psa 6.5 , free psa 1.2 بوده و اندازه پروستات 49/42/52 بود . داروهای ناوانکس ، مداکسن و پروترال اوپاس تجویز فرمودند و بعد از 20 روز psa اندازه گیری شد که psa -6.8 و free psa 2 . در حال حاضر در زمان دفع ادرار سوزش شدید و درد دارم و همچنین تکرر ادرار
    ممکن است اعلام فرمایید چه باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید از پروستات شما نمونه برداری انجام شود
  • تصویر کاربر Razi پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    آقای دکتر در رابطه با قطع ادرار پس از tul که فرمودین بدلیل بی حسی نخاعی است باید بگم بیهوشی کامل گرفتن حین عمل.و از طرفی از قبل بزرگی پروستات خوش خیم دارند که با پروترال و پروستاتان کنترل شده است.با توجه به این شرایط ممنون میشم راهنمایی کنید و بفرمایید سوند تا چند روز باید باشه.و اینکه همچنان معتقد هستید مشکل جدی نیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 4 سال پیش)
      اگر پس از ۳ روز سوند خارج شد و بازم احتباس داشت باید بررسی بیشتر شه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب