اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    آقا تورو خدا یه راهنمایی کامل و دقیق بفرمایید
    خیلی استرس دارم و فکرم خیلی درگیره
    من واریکوسل دارم اما دکترم معتقده که زیاد شدید نیست و بهتره فعلا عمل نکنم
    خودمم که اصولا بسیار بسیار از جراحی میترسم! یعنی دوس ندارم عمل کنم
    حدود 5 ماهی هست که برای بچه دار شدن اقدام کردم اما هنوز موفق نشدم
    این ازمایشو تازه گرفتم
    تورو خدا بگید من بدون عمل خیلی ضعیفم و نمیتونم بچه دار بشم؟

    liquefaction : entire .30 min at 37.0 c
    color and smell : gray:opaque
    visvidity : less than normal
    agglutination : 0
    aggregation : none
    semen volume(ml) : 5.50
    semen ph : 8.00
    sperm count (mill/ml) : 53.03
    motile sperms (%) : 61.36
    progressive sperms (%) : 56.82
    rapid progressive : 30.40
    slow progressive : 26.42
    none progressive : 4.55
    immotile : 38.64
    round cell (mill/ml) : 0.36
    wbc (/hpf) : 0-1
    normal morphology (%) : 30.00


    فقط اینکه جلوی همه اینا نوشته نرمال به غیر از گزینه normal morphology که انگار باید نورمالش more than 40 باشه!!

    اما من هر جا خوندم و سرچ کردم بین 20 تا 30 نرماله!

    و گزینه viscidity یا همون چسبندگی که زده less than normal یعنی خیلی بده؟؟!!

    دارم میمیرم از استرس...
    بی صبرانه منتظر جوابتونم
    فقط بگید غیر از عمل میتونم کار خاصی بکنم که بهم کمک کنه؟؟ مثلا ماساژ بیضه ها یا رژیم غذایی خاصی؟ یا داروی خاصی؟ یا مهمتر از همه زالو درمانی که میگن خیلی خوبه؟
    یه دنیا ممنون
    دعاتون میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      همه نرمال هستند نگران نباش بچه دار میشوی
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      فدای تو دکتر جون
      خیلی خیلی خیلی خیلی ممنونم
      همیشه دعات میکنم
      نمیدونی چه فشار و باری رو از رو دوشم برداشتی
      الهی هر چی از خدا میخوای بهت بده

      فقط اینکه آقای دکتر من گاهی وقتا تو بیضم احساس درد مبهم و سنگینی مبهمی میکنم و گاهی پای چپ و بالای شکمم هم درد دارم
      البته دائم نیست
      و اینکه من وریدهای توی بیضم رو با دست میتونم کاملا لمس کنم
      یعنی وقتی بیضم گرم میشه یا هوا گرمه (آخه خوزستانم) یا فعالیت زیاد دارم وریدهای بیضم بزرگ میشن که کاملا مشخصه و بیضم آویزون میشه
      اما وقتی خنکشون نگه میدارم (من روزی چند بار با آب سرد میشورمشون و موقع استراحت ماساژشون میدم) و استراحت میکنم بیضه ظاهرش کاملا عادی میشه و از حالت شلی و افتادگی خارج میشه و وریدها هم خیلی کوچیکتر میشن
      میگن واریکوسل من درجه 2 هستش
      حتی سمت راستم هم یکم واریکوسل داره
      اما خداروشکر جواب آز اسپرمم نرماله (همونطور که شما گفتید همه چی نرماله و بچه دار میشم ایشاله)
      دکترمم میگه آزمایشت خوبه
      من اصلا دوس ندارم عمل کنم و با دردهای گهگاهیم هم هیچ مشکلی ندارم
      حالا با توجه به همه اینا نیازی به عمل دارم یا نه؟
      اگه عمل نکنم ممکنه عقیم بشم؟

      جواب آزمایشو دوباره میذارم:


      liquefaction : entire .30 min at 37.0 c
      color and smell : gray:opaque
      visvidity : less than normal
      agglutination : 0
      aggregation : none
      semen volume(ml) : 5.50
      semen ph : 8.00
      sperm count (mill/ml) : 53.03
      motile sperms (%) : 61.36
      progressive sperms (%) : 56.82
      rapid progressive : 30.40
      slow progressive : 26.42
      none progressive : 4.55
      immotile : 38.64
      round cell (mill/ml) : 0.36
      wbc (/hpf) : 0-1
      normal morphology (%) : 30.00

      بسیار بسیار سپاسگزارم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یکسال پیش واریکوسل درجه 3داشتم که عمل کردم و با توجه به آزمایشات عمل خوب بوده ولی الان مشکل اصلی من ظاهر بسیار بد عروق در ناحیه بیضه است راهی برای درمان ظاهری عروق وجود ندارد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه گشادی رگ بعد از عمل میماند
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام
    لطفا اقدامات پس از عمل واریکوسل همچون خوردن قرص و راه رفتن یا نشستن و مواردی از این قبیل را بفرمایید. همچنین در مورد خالی کردن هیدروسل در هنگام عمل واریکوسل را بفرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید توضیح دادهام
  • تصویر کاربر داوود پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 629 مشاهده پرسش
    با درود و تشکر از وقتی که میگذارید
    از 3 سال پیش واریکوسل گرید 3 دارم. به نحوی که به پزشک مراجعه کردم گفت می توانی معافیت بگیری. متاسفانه اقدام به درمان نکردم. آن موقع بیضه سمت چپم درگیر بود ولی اکنون جفت بیضه ها درگیر شده اند. این را از درد شدید و سنگینی که دارم متوجه شده ام.
    سوالم این است:
    آیا برای درمان دیر نشده است؟
    آیا جنابعالی به روش میکروسورجری عمل می کنید؟ شنیده ام که این روش درصد موفقیت زیادی دارد.
    مقدار کل هزینه ای که باید بکنم چقدر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    با درود و تشکر از وقتی که میگذارید
    از 3 سال پیش واریکوسل گرید 3 دارم. به نحوی که به پزشک مراجعه کردم گفت می توانی معافیت بگیری. متاسفانه اقدام به درمان نکردم. آن موقع بیضه سمت چپم درگیر بود ولی اکنون جفت بیضه ها درگیر شده اند. این را از درد شدید و سنگینی که دارم متوجه شده ام.
    سوالم این است:
    آیا برای درمان دیر نشده است؟
    آیا جنابعالی به روش میکروسورجری عمل می کنید؟ شنیده ام که این روش درصد موفقیت زیادی دارد.
    مقدار کل هزینه ای که باید بکنم چقدر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      دیر نیست جهت درمان وکمک اینجانب تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر جعفری دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده هنگامی که از خواب بیدار میشوم بیضه هایی نرمال و هم اندازه دارم ولی در طول روز بیضه سمت چپ بشدت بلندتر از راست و با چین و چروک در پوست بیرونی به نظر میرسد.حتی بیضه راست هم در طول روز پوست بیرونی ان حالتی شبیه طناب پیچ خورده پیدا میکند.یعنی در صبح اول وقت پوست بیرونی هر دو بیضه محکم و بدون پیچ خوردگی هستند ولی در طول روز به حالت طناب پیچ خورده در می آیند.ایا این حالت نشانه واریکوسل می باشد؟تصویری زیر شبیه به بیضه بنده می باشد
    http://www.varicocele.org.uk/wp-content/uploads/varicocele-examination_thumb.jpg
    این عامل باعث معافیت از سربازی می گردد-27 سال سن دارم-بنظر شما معافیت پزشکی اینگونه چقدر در استخدام تاثیرگذار است.بنده مهندسی شیمی دارم و ممکن است در مناطق نفتی و گازی مشغول به کار شوم.دانشجویی دکترا هستم
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در این حالت باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر.اینجانب برای درمان واریکوسل به بیمارستان میلاد مراجعه نمودم و پس از انجام سونو گرافی و آزمایش تشخیص عمل دادند .از شما دکتر گرامی سوالم این است که شما در این بیمارستان عمل لاپاراسکوپی انجام میدهید؟؟ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      من 1روز در هفته در این بیمارستان عمل میکنم بعد از ماه رمضان هماهنگ نمایید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید اگه جواب منو کامل بدهیدحدود دوسال پیش به بیماری واریکوسل مبتلا شدم ورنگ منی من زرد رنگ وکم حجم رقیق میشه وبعضی وقتا هم پرحجم هست ولی زرد رنگ من بعداز دوسال عمل کردم این نزدیک 3 ماه عمل کردم وهنوز هم زرد رنگ هست یعنی منی 3تا5 روز زرد رنگ پرحچم هست ولی اگه به7 روز برسه کم حجم ورقیق میشه مشکل من چیه در ضمن قبلا سوزش بعد ادرار داشتم با آنتی بیوتیک خوب شدم لطفا راهنماییم کنید با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این حالت طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب