اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    بنده 7روزه عمل واریگوسا انجام دادم
    اما از روز سوم بیضه چپم که واریگوسل داشت متورم و نرم شده
    روش جراحیم هم احتمال 99% بصورت باز بوده چون یه برش7سانتی دارم
    ودکترم هم گفت میروسرجری نبوده
    فقط نگرانم و میخوام بدونم این تورم واسه چیه واینکه باید دوباره عمل بشم تا ورمش بخوابه؟
    از این میترسم عقیم بشم دکتر جان خیلی نگرانم کاش اصلا عمل نمیکردم :-(
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا نگران نباشید
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام...با مطالعه رزومه و سایت تخصصیتان به مهارت شما در این زمینه ایمان آوردم.
    پسری هستم 21 ساله که در فضای کاریم و از طریق دوستان با بیماری واریکوسل آشنا شدم،و مدتی مشکوک شدم به وجود این بیماری در بدنم.از طرفی برای مراجعه به تهران به دلایل کاری محدودیت دارم...میخواستم بدونم آیا در شهر مشهد پزشکی را سراغ ندارین که از نظر شما تایید شده باشد تا من به ایشان مراجعه کنم؟چون یکی از همکاران با مراجعه به پزشکی و عمل جراحی واریکوسل دچار عوارض بعد عمل شده اند!
    من این دغدغه را دارم....لطفا راهنمایی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      لطف دارید من شرمنده ام
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی:
    از اینکه وقت می گذارید و جواب سئوالات را میدهید با تمام وجود تشکر میکنم و اجرتان با آقا ابا عبدالله، ،جناب آقای دکتر بنده متاهل هستم و 31 سال دارم و کم تحرکی و شکل غیر نرمال اسپرم دارم که بعد از سونوگرافی مشخص شد که هر دو بیضه من واریکوسل متوسط دارد و فتق راست هم دارم که واریکوسل بیضه چپم را 12 سال پیش یکبار عمل کرده بودم ولی متاسفانه برگشته ، خواستم بدانم که آیا امکان عمل لاپاراسکوپی هر سه مورد مذکور به صورت همزمان وجود دارد و در صورت عمل آیا کم تحرکی و شکل غیر نرمال درمان میشود ،خیلی خیلی خیلی ممنونم اگر جوابم را بدهید و این فقط لطف شماست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل مجدد فایده ندارد
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    باسلام.آقای دکتر سه هفته ای هست عمل واریکوسل گرید 3 دوطرفه انجام دادم.الان با لمس آرام بیضه ها و درهنگام راه رفتن درد دارم.میخواستم ببینم طبیعی هست یا باید معاینه بشه?باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید. بنده حضورا خدمت رسیدم، بعد از معاینه دستی فرمودید واریکوسل بنده شدید نیست و یک آزمایش اسپرم برای بنده نوشتید که باید در مرکز رویان انجام میدادم. نتیجه این آزمایش رو پیوست کردم. ممنون میشم اگر آزمایش رو ملاحظه فرموده و نظر خودتون رو در مورد عمل جراحی به بنده بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیفیت پایین است مراجعه نمایید
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      جناب دکتر، ممنون میشم اگر بفرمائید آیا با این آزمایش بنده بچه دار میشوم یا حتما باید عمل کنم؟ ممنون
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ماهان جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    هزینه های هر یک از روش های جراحی واریکوسل چقدره؟
    حدودی ام بگید ممنون میشم؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبق تعرفه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام ، جناب آقای دکتر من واریکوسل درجه متوسط هر دو بیضه دارم و همچنین فتق راست هم دارم ، آیا امکان عمل لاپاراسکوپی هم زمان هر سه مورد بالا وجود دارد و بنده کم تحرکی و شکل غیر نرمال اسپرم هم دارم آیا بعد از عمل خوب می شوم و احتمال باردار شدن همسرم است یا عمل بی فایده است.
    باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوند
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من بعد معاینه بهم گفتن واریکوسلت بین گرید یک و دو هست میشه دقیق تر توضیح بدید؟
    در مورد هزینه انواع عمل رو هم بگید.
    درضمن ما که بچه شهرستانیم باید چطوری از تخصص شما دکترجان استفاده کنیم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      من با تعرفه دولتی عمل میکنم02122642744
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر عزیز
    آیا شما فقط در بیمارستان نیکان جراحی انجام میدهید؟هزینه عمل واریکوسل در آنجا چقدر هست؟
    آیا در بیمارستان شهدای تجریش جراحی انجام میدهید؟هزینه اش چقدر هست؟
    باتشکر
    شرمنده که میپرسم" هزینه ویزیت شما چدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 672 مشاهده پرسش
    با سلام
    من با مراجعه به دکتر متوجه شدم واریکوسل دارم به طوریکه هنگام گرفتن از بالای بیضه قابل مشاهده است. ولی درد ندارد سمت راست بزرگتره و قابل مشاهده است ولی سمت چپ با لمس قابل مشاهده است با توجه به اینکه من دانشجو هستم و همچنین متاهل هستم ( به تازگی متاهل شدم) وقت عمل کردن ندارم زیرا مشغول انجام تز ارشدم هستم. با توجه به این شرایط تاخیر در عمل ضرری ندارد؟؟ آیا عقیم می شوم؟؟ همچنین طرف راست من باد فتق نیز دارد و فعلا قصد عمل ندارم

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عجله نکنید مطلب سایت من در مورد واریکوسل را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب