اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، خسته نباشین، ببخشین آقای دکتر اگه واریکوسل رو درمان نکنیم منجربه ناباروری میشه؟ و اینکه آیا شخصی که عمل واریکوسل کرده موقع نزدیکی درد یا عوارض دیگه ای رو خواهد دید؟ و یه سوال دیگه اینکه آیا اختلالات ناشی از فعالیت جنسی بالا و مکرر خود به خود در طول زمان درمان میشن و آیا واریکوسل هم از این نوع اختلالاته؟ یعنی میخوام بگم آیا این اختلالاتو بدون عمل یا دارو درمانی میشه درمان کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      شایعترین علت ناباروری مردان واریکوسل است درمانش جراحی است مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،
    حقیقتش من آلتم به سبب دلالیلی نامعلوم کمی انحراف به سمت راست داره، درضمن احساس میکنم بیضه هام یکم کوچیکه مخصوصا بیضه چپ وکمی احساس یا نمیدونم اینا شاید وسواس باشه، میخواستم طبق تصاویر کلی نظر بدید، و من رو از نگرانی دربیارید.
    دوماه دیگه عروسیمه
    طول آلت 13
    قطر 11 سانتی متر است.
    باتشکر فراوان نظر کلی درباره درصورت وجود واریکوسل و انحراف آلت.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      نیاز به جراحی ندارد
  • تصویر کاربر عبدالعزیز سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر شوهر من 35 ساله هستن و یه ساله عمل واریکوسل کردن گرید سه سمت چپ که حرکت نداشتن اسپرمشون و تعدادشون 5 میلیون بود بعد سه ماه رفت رو شش میلیون و حرکتش یکم بهتر شد دوباره بعد سه ماه ازمایش داد با کلی داروی گیاهی و شیمیایی بازهم همون 6 میلیون بود انگار ازمایش قبلی رو دوباره چاپ کرده بودن بعد چهار ماه که هفته قبل رفت ازمایش یه میلیون دیگه بالا رفته و رفته رو هفت میلیون a+b19
    c10
    d71
    a+b+c28
    norm31
    patology69
    head88
    neck0
    tail12
    ph 7.5
    dilution 25
    الان کپسول پروفرتیل دکترش داده گفت اگه دیگه بالا نرفت ای وی اف کنین گفتم ببینم نظر شما چیه خیلی ناراحتم خودمم 25 سالمه چون همش تو کلیپها می گین واریکوسل قابل درمانه امیدی به من می دین اگه لازمه حضوری بیایم حتما اعلام کنین و نحوه نوبت دهیتون بفرمایین
    1. تصویر کاربر عبدالعزیز دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      چرا جوابم نمی دین ؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام-من سنم 26 -چند سال پیش سونوگرافی دادم واریکسل سمت چپ با دیامتر وریدی2/5میلیمتردارم وبیضه سمت راست به ابعاد16*34میلیمتر نسبتا کوجکتر از حد طبیعی با اکوی نرمال است . با عمل کردن واریکسل ایا بیضه سمت راست درست می شود یا مشکل از چیز دیگری است هیچ دردی هم در بیضه سمت راست ندارم خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدي سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    در بيضه راست احساس درد دارم تا بالاي لگن راست درد ميگيره جهشه مني هم ندارم موقع دويدن درد بيشتر ميشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    درود بر شما..بنئه بعد از یکسال که از عمل واریکوسلم گذشته چندروز پیش در مرکز ناباروری اصفهان ازمایش اسپرم دادم که نتیجه اون خیلی برام عجیب بود چون ضعیف ترین نتیجه تاحال بوئه...آیا احتمال اینکه عملم ناموفق بوئه و قصور پزشکی صورت گرفته؟
    total count sperm 110mil-----abnormal 97---progressive 25---immotile 60-volu2.3 wbc 1------motiliy 40
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    درود وخسته نباشید خدمت جناب دکتر. بنده 5 سال ازدواج کردم دچار ناباروری هستیم در طول این 5 سال پیشگیری نکردیم.اخیرا متوجه شدم واریکسل دارم تاکنون روی همسرم تمرکز ناباروری داشتیم.باتوجه به ازمایش اسپرمو گرام که فرستادم ایا باید عمل کنم ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام ، پسر من ۱۲ سالشه و و طبق گزارش سونوگرافی شرایط زیر را در گزارش اعلام کرده اند ، لطفا اینجانب را راهنمایی فرمائید. در بررسی اولتراسوند بیضه راست به ابعاد تقریبی ۳۱×۱۷میلیمتر و بیضه چپ ۲۶×۱۶میلیمتر است . بیضه چپ اندکی کوچکتر از سمت مقابل است ، ولی هر دو بیضه توده -کلسیفیکاسیون-نامنظمی اکو ندارند. در حالت ایستاده و با انجام مانور والسالوا گرید ۳ در بالا و پشت بیضه چپ دیده می شود . قطر متوسط عروق آن ۳-۴ میلیمتر و تعداد شان در یک مقطع عرضی از پشت بیضه ۸-۹ عدد است . اطراف هر دو بیضه هیدروسل -هرنی-اسپرماتوسل و علائم عفونت حاد یا مزمن یافت نشد . با تشکر از شما . منتظر راهنمایی شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر همایونی شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    جناب دکترسلام در ادامه سوال قبل که شما فرمودید که طبیعی است یا خطا در آزمایش هست من سه روز بعداز آخرین رابطه که داشتم رفتم آزمایش دادم و در دو آزمایشگاه جداگانه آزمایش دادم هر کدام بعداز سه روز از آخرین رابطه .(۷ماه پیش عمل کردم قبل عمل تعداد اسپرمم ۸ بود سه ماه بعد عملم رسید به ۳۶ اما الان بعد ۷ ماه از عملم رسید به ۶ ) دکتر معالجم دوباره آزمایش نوشت اگه دوباره جواب آزمایشم کمتر حد معمول بود چه باید کرد آیا من برای همیشه نابارور میشوم.شما در یک کلیپ گفتید که عمل درمان قطعیه واریکسل است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      معیار باروری است نه ازمایش اگر بچه دار نشوید باید ای وی اف کنید
  • تصویر کاربر سمانه شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    همسرم ازمایش اسپرم دادن و حرکت اسپرمش کند است که با معاینه تشخیص واریکسل دادن و دکتر گفته که باید جراحی شود ولی من و شوهرم از عملش میترسیم.میخواستم بدونم امکان داره که فقط با دارو و تغذیه مناسب درمان بشه؟اگه عمل کنه امکان اینکه به روش طبیعی باردار شویم چقدر است و چند در صد احتمال درمان با عمل وجود دارد؟
    جواب از مایش به این صورت لطفا بگین تشخیص شما چیست؟ایا عمل بکند یا نه؟
    Volome8
    Color milky
    Viscosity normal
    Liquefaction.min30
    Ph 7.8
    Mucus none
    Leukocytes 3-4
    Aggregation none
    Agglutination none
    Rapid progressive class a8.4
    Progressive classb 20.3
    None progressive class c 32.4%
    None motiie class d38.9
    Totalprogressive class a+b 28.7
    Live ratio class a+b+c 63.1
    Pathology11
    Head pathology10.5
    Midpiece pathologi 8.6
    Tailpatholoji6.1%
    Tzi 2.5
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام حرکت کم است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب