اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۳ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    باعرض سلام
    پسری مجرد و شانزده ساله هستم که در سونوگرافی بیضه متوجه شدم که دارای واریکوسل گرید یک در بیضه راست و واریکوسل گرید سه در بیضه چپ میباشم‌.
    باتوجه به اینکه اینجانب دردی در بیضه دارا نیستم و مجرد میباشم؛ ایا نیاز به جراحی دارم؟
    درصورتی که جواب منفی است٬ایا این مشکل حادتر نخواهد شد و یا مشکلی برایم ایجاد نمیکند؟
    باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير نياز به عمل با معاينه مشخص ميشود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر
    من 31 سالمه و متاهل هستم و اقدام به بارداری کردم که هنوز موفق نشدم. ازمایش اسپرم دادم.می خواستم نظر شما درباره ازمایش بدونم.و اینکه با این ازمایش من واریکوسل دارم یا نه؟ قبلا سونوگرافی کردم مشخص شد واریکوسل گرید 2 دارم در سمت چپ بیضه و بطول 4.7 میلی متر.ایا نیاز به عمل می باشد؟
    باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايشتان خوب تست بياييد معاينه كنم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاس فراوان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      تشکر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من ۲۳ سال سن دارم مجرد هستم برج یک امسال که تقریبا ۱۰ ماه پیش میشه عمل واریکسل گرید ۳ انجام دادم قبل از عمل اندازه بیضه چیم بزرگتر از بیضه راستم بود تو نتیجه سونوگرافی ولی الان ک دوباره سونو انجام دادم بیضه چپم کوچک تر شده جوری که با دستم هم قابل تشخیص هست...سوال بنده این است ک آیا این کوچک شدن ادامه دارد و همین جور بیضه چپم کوچک تر میشود؟یا همین اندازه متوقف شده؟
    سوال دومم اینکه آیا کوچکی بیضه چپ تاثیری روی بارداری دارد؟چون مدتی هست متوجه کاهش حجم اسپرمم شده ام این کاهش حجم با کوچکی بیضه ارتباطی دارد؟؟
    ممنون میشم به سوالاتم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بامدارك بياييد ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید. ببخشید بیضه چپ من کمی کوچکتر از راست. وبیضه چپ کمی بالاتر از راست وایمیسته درحالت عادی. و بنده به دکتر مراجعه کردم و بعد برسی سونوگرافی هم انجام دادم و گفتند فشار بده. و برسی ها و سونوگرافی واریکوسل رو نشون نداد. ولی وقتی تو دستشویی زور میزنم احساس کلفتی رگ بیضه چپ رو دارم به نظر شما این مسله عادیه؟ جای نگرانی داره؟ من 22 ساله و مجرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02171062300
    2. تصویر کاربر پویا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر ما هزینه کردیم لطفا جوابی ارسال بفرمایید من شهرستان هستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر در سونوگرافي مشكلي بيضه ندارد پس جاي نگراني نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بعد از عمل واریکوسل به روش لاپاراسکوپی با معاینه ی فرد میتوان فهمید فرد واریکوسل داشته است؟!
    بعداز عمل واریکوسل محدودیتی برای فرد پیش می آید؟(من شنیدم فرد نمیتونه زیاد بدود و بایستد.)
    برای استخدامی ارتش میخواستم بدونم
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      باید معاینه شوید۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
    2. تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      متاسفانه من تهران نیستم همدانم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      من در خدمتم
    4. تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ۱۰ تومن گرفتی بگی بیا مطب؟؟؟!!من همدان دو بار رفتم دکتر واریکوسلم مشهوده ولریکوشل گرید ۳ دارم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بیایید عمل کنم یا برو عمل کنید راه سوم چیست عمل از راه دور؟
    6. تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      منم نگفتم عمل نمیکنم یا از راه دور عمل کنید.
      میگم بعد از عمل اگر معاینه بشم توسط پزشک های ارتش متوجه میشن واریکوسل داشتم؟
      اون رگ واریسی از بین میره؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      از بین نمیرود وگشاد تر میشود ولی معلوم است که عمل کردهاید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با عرض سلام بنده ب مدت 2هفته بغل بیضه هام درد میکرد ب نظر خودم واریکوسل دارم رفتم سونو دادم جوابش هیچ مشکلی نبود در بیضه هام ولی رفتم متخصص گفت ک در بیضه چپم واریس خفیف دارم از مایش اسپرم هم دادم ک براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمایش خوب است
    2. تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نیازی ب جراحی نیست؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نه
    4. تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ببخشید واسه این دردم چیکار باید بکنم؟ ایا قرصی هست ک شما بی زحمت بگین من تهیه کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      فقط بیخیالی درمانش است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 738 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام و عرض ادب. راستش من چندی قبل حضورا خدمت رسیدم و معاینه فرمودید و فرمودید که واریکوسل درجه سه دوطرفه دارم. راستش من پیگیر عملم هستم ولی خودم فکر میکنم یکطرفه است. آیا این موضوع دوباره باید معاینه شود یا شما صددرصد مطئمن هستید یا اینکه زمان عمل هم دوباره چک می فرمائید؟ و دیگر اینکه به نظر شما اگر نزدیک عید عمل کنم در دید و بازدید ها خللی ایجاد می شود و بهتر است به این خاطر بعد از عید عمل کنم؟ یا هیچ درد و مشکلی نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام هرچه شما بخواهید همان انجام میشود
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام ، من با سونگرافی که پارسال انجام دادم متوجه شدم که دچار واریکوسل نسبتا شدید هستم حالا دچار یه مشکلی شدم که میخواستم ببینم بخاطر واریکوسل هستش یا نه ،یه مدتی هست که سر و سورتم گاهی هم بدنم گر میگیره فشارم میره بالا 14 15 داغ میکنم یه چکاپ کامل دادم همه چیز نرمال و اوکی بود میخواستم ببینم از واریکوسل هستش؟
    بعد این الان بهترین جراحی واریکوسل الان چه جراحی هست و حدود هزینه اش چقدر هست ممنون🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بياييد معاينه كنم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠ تماس
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    با سلام ازمایش دادم حرکت اسپرم کم هست 39 درصد و اینکه تعداد اسپرم 21 میلیون هست ایا احتمال داره که عقیم بشم و واریکوسل در حالت السالوا 3.6 و استراحت 2.6 دوستم عمل کرده و مجرد بهم گفت برا عمل عجله نکن خودمم مجردم ذهنم درگیر میترسم در اینده بیضم کوچیک بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ایا شما در قزوین مطب دارید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضي چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام. من واريكوسل درجه ٣ دارم و در كميسيون پزشكي نظام وظيفه 6 ماه معاف موقت شناخته شده ام. به من گفتند كه بايد در يك بيمارستان دانشگاهي و يا نظامي عمل جراحي كنم. آيا اين امكان هست كه شما اين عمل رو در يكي از اين بيمارستان ها انجام بديد؟؟ منتظر پاسخ شما هستم. با تشكر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب