اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۵ سالم هستش از ۲۶ سالگی دچار اختلال نعوظ شدم و صورت طبیعی نعوظ ضعیفی دارم با مصرف تادالافیل و یا سیدنافیل ۱۰۰  به نعوظ موقت و ضعیف میرسم.
    نعوظ صبحگاهی هم ندارم.مشکل زود انزالی هم دارم.
    در حال حاضر حس میکنم مشکلم بیشتر شده میخوام برای یک درمان موثر اقدام کنم.
    قبلا هم پیام دادم خدمتتون و آزمایشاتی هم که فرمودید رو الان پیوست کردم.
    لطفا راهنمایی بفرمایید که برای بهبودی چه اقداماتی لازمه انجام بدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سیگار میکشید ؟ ازمایشات نرمال است . احتمالا لیک وریدی است. سابقه ضربه به ناحیه تناسلی نداشتین ؟
    2. تصویر کاربر میلاد جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      دخانیات فقط گاهی قلیان
      سابقه ضربه تا اونجا حضور ذهن دارم نه نداشتم

      الان بایستی چه کاری انجام بدم ؟ چه راه درمانی وجود داره ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      یک عدد سونوگرافی داپلر عروق پنیس با تزریق انجام بشه ببینم مشکل شریانی هست یا وریدی
    4. تصویر کاربر میلاد جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر ، شهرستان امکان انجام این آزمایش هست ؟
      همه سونوگرافی های انجام میدن ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      بله
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضاتوکلی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    من یه جوون 25ساله هستم و یک هفتس که الت جنیسم هرکاری میکنم بلند نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام متاهل یا مجرد ؟ رابطه جنسی داشتین ؟ نعوظ صبحگاهی دارین ؟ اخیرا مشکل جسمی روحی خانوادگی یا کاری نداشتین ؟ استرس جدید در زندگی ؟
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    من مردی ۵۰ ساله هستم حدودا یکماهه هنگام رابطه نعوظ بصورت سفت وایده ال برام صورت نمیگیره بعداز رابطه هم احساس سوزش ودرد در آلت تناسلی دارم فشار خون ودیابت هم ندارم میل جنسی ام هم کم نیس میخواستم ببینم چیکار باید بکنم چه دارویی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام تادالافیل ۱۰ میلی دو ساعت قبل رابطه
  • تصویر کاربر امیراحمدی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من چند سالی است که از شلی آلت رنج میبرم متاهلم ودر دوران مجردیم حدودا 15 سال پیش بدنسازی کار میکردم و از استروییدها استفاده میکردم من حدودا 43سال دارم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام نعوظ صبحگاهی دارید ؟ یه سری ازمایش باید انجام بشه : CBC - FBS - TESTOSTERONE TOTAL - HDL - LDL - - CHOLESTROL - TSH- TG-
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    ..:
    سلام اقای دکتر من مجرد هستم 35 سالمه حدودا 30ثانیه طول میشکه که به انزال برسم، نعوض صبحگاهی دارم و خود ارضایی میکنم نمیدونم چطور ترکش کنم

    هیچ بیماری ندارم و هیچ دارو،مشروبات الکلی هم مصرف نمیکنم ،ورزش هم نمیکنم فقط قلیان میکشم بعضی مواقع. رابطه جنسی دارم و مشکل زود انزالی و نعوض دارم لطفا بهترین درمان را بهم بگین چون در شرف ازدواج هستم میخوام مشکلی برام درست نشه سپاس از شما جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اول اینکه زود انزالی پس از برقراری رابطه جنسی منظم قابل قضاوت است . در سایت روش های رفتار درمانی که درمان اصلی است توضیح داده شده است . فعلا دارو مصرف نکنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    ..:
    سلام اقای دکتر من مجرد هستم 35 سالمه حدودا 30ثانیه طول میشکه که به انزال برسم، نعوض صبحگاهی دارم و خود ارضایی میکنم نمیدونم چطور ترکش کنم

    هیچ بیماری ندارم و هیچ دارو،مشروبات الکلی هم مصرف نمیکنم ،ورزش هم نمیکنم فقط قلیان میکشم بعضی مواقع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام تا به حال رابطه جنسی داشتید ؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حالتون خوبه اقای دکتر من 35سالمه مشکل زود انزالی و عدم نعوض دارم هیچ دارویی مصرف نمیکنم اهل دود و مواد مخدر هم نیستم فقط خود ارضایی دارم و نمیتونم ترکش کنم ازتون خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام متاهل یا مجرد ؟ زود انزالی چقدر طول میکشه ؟ نعوظ صبحگاهی دارید ؟
  • تصویر کاربر ر‌ضا سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مشکلم اینه که اگه فاصله آمیزش از چهار پنج روز میگذره در حین رابطه بیضه هام درد میکنه احساس سوزش در شکم بیضه ها آلت و مقعد دارم منی هم همراه با سوزش خارج میشه ولی اگه فاصله آمیزش کمتر از چهار روز باشه این اتفاق پیش نمیاد خودشم هفته ای دو بار بیشتر نمیتونم رابطه داشته باشم چون مشکل اختلال نعوظ دارم وسطای شل میشه.معذرت میخوام که این قدر واضح حرف زدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اون درد احتقان است و مشکلی نیست سعی کنید فواصل را منظم کنید
  • تصویر کاربر رویا چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    عرض سلام
    آقای دکتر همسر بنده۳۶سال دارند. شش سال هست ازدواج کردیم
    همیشه انزال خوبی داشتند
    اما تقریبا شش ماهی هست که تقریبا ۶۰-۷۰درصد مواقع انزال درایشون صورت نمیگیره
    هرچقدر هم رابطه رو ادامه میدیم باز هم موفق نمیشیم و بعدا فردای اون روز موقع ادرار اتفاق می افته.
    هربار بهانه میارن که امروز سرم درد میکرد یا خوابم می اومد و ... ولی من احساس میکنم مشکلی وجود داره
    تنها تغییری که اتفاق افتاده ما روش جلوگیریمون که کاندوم بود حذف کردیم و داریم اقدام میکنیم برای بچه دار شدن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بیشتر جنبه روانی دارد . داروی خاصی میخورن ؟ دیابت ندارن ؟
    2. تصویر کاربر رویا چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام مجدد
      دیابت ندارن
      دارو هم مصرف نمیکنن مگر گاهی سردرد بگیرن استامینوفن
      خودم هم همین احساس رو داشتم که گاهی مشکلات کاری باعث میشه روی رابطشون هم تاثیر داشته باشه
      یا گاهی که در طول روز خیلی خسته باشن یا دچار سردرد بشن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      بله بیشتر جنبه روانی داره در روز تعطیل به دور از خستگی رابطه داشته باشن دائما این شرایط یاداوری نشه چون استرس میگیرن حین رابطه . اگر ادامه دار بود باید بررسی بشن
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر راما دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با درود و عرض ادب.من سی و یک سالمه و ۱۲ ساله داروهای ضد افسردگی مصرف میکنم و پرولابس دارم(فلوکستین.پرفنازین.کلونازپام.پروپرانول.)حدودا ۶ ماهه فلوکستین رو کم کردم .جدیدا در آزمایشم پرولاکتین بالا نیز داشتم که قرص کابرگولین مصرف میکنم.هم چنین یک بار بعد از مصرف نصف قرص سیلدنافیل ۵۰ حدودا نیم ساعت بعد دچار استفراغ شدم و به درمانگاه مراجعه کردم.یک دکتر ارولوژی بهم گفت که به خانواده این قرص ها ممکنه حساسیت داشته باشی.یعنی تقریبا هیچ قرص دارویی بهتره نخوری.ژل ایموشن هم مصرف کردم و هم چنین مدتی داروی گیاهی.اما هنوز در رابطه جنسی دچار اختلال نعوظ و مشکل عدم سفت شدن کافی آلت تناسلی هستم.ممنون و سپاس از راهنمایی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام داروهایی مثل فلوکستین کاهش میل جنسی میده و این مسئله قطعا روی نعوظ تاثیر میزاره. عدم نعوظ شما احتمال بالا جنبه روانی دارد . بهتر است با روانپزشک مشورت و در صورت امکان فلوستین قطع و دارویی مثل بوپروپیون شروع شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب