اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    باسلام..جناب دکتر من ۳۰سالمه و دو یا سه سال میشه احساس میکنم دچار عدم نعوظم و در رابطه هم التم کامل سفت نمیشه چند مدتی هست که نعوظ صبحگاهی هم ندارم..ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید سونوگرافی ساده و کالر داپلر عروق پنیس بشید
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتربنده ۵۳سالم وزنم۱۰۲دیابت وابسته به انسولین پروستات خوش خیم بامصرف قرص پروستاتان روزی یک عدد قرص قلبی کلاتور۲۰ ومتازیرووپلاویکس مصرف دارم.دوسال میشه که رابطه نداشته ام اول خدا دوم شما ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 4 سال پیش)
      اگر با مصرف دارو خوب هستید و علامتی ندارید نیاز به جراحی نیست
  • تصویر کاربر رئیسی شنبه ۱۵ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من آلتم بلند نمیشه از قرص سیلد نافیل استفاده میکنم بعد آلتم درست میشود ولی بعد از نزدیکی منی از آلت خارج نمیشه این منو خیلی نگران کرده جناب دکتر راهنمائی بفرمائید دیابت دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آبان ۰( 4 سال پیش)
      بهترین روش کنترل قند خون هست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ۴۸سال سنم دوسال میشه که میل جنسییم .کم شده.ودلم می خواد رابطه داشته باشم .ولی هنگام نزدیکی . آلتم شل میشه .وقرص پرونول۲۰روزی یکی برای استرس واضطراب میخورم .۳ماهی هم میشه فشارخون هم گرفتم .صبح وشب نصفی قرص والزومیکس.مصرف میکنم حتما جوابم رابدهیدسپاسگذارم ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      ست هتای هورمونی رو انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      FSH/LH/ESTROGEN/PROGESTRON/PROLACTINE
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شیفت پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 2234 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب جناب دکتر
    من حدود ۷ سال است که در شیفت شب .... بصورت یک شب در میان تا صبج مجبورم بیدار بمانم و کار کنم. البته در حدود ۲ تا ۴ ساعت هم از فرط خستگی میخوابم.
    و ادامه خواب رو بمقدار زیاد در صبح روز بعد در منزل دارم و دائما کسل و بیحال و خواب آلود هستم و انرژی چندانی ندارم.
    بدبختانه روز ب روز مشکلات زود انزالی و اختلال و عدم نعوظ من بیشتر شده. و بحدی رسیده که فقط گاهی فقط نعوظ صبحگاهی رو دارم و نعوظ بسیار ضعیفی هم دارم.
    بدلیل شرایط کاری ام چون باید الان برای تعویض شیفت و انتقال به شیفت روز اقدام کنم و شرایط سختی هم برای این موضوع خواهم داشت.
    میخواستم از حضورتون بپرسم آیا واقعا بی خوابی و یا بدخوابی موضوع تاثیر گذاری در سیستم نعوظ و زود انزالی هست ؟ یا نه ؟
    اینقدر تاثیر بی خوابی و بدخوابی زیاد هست که کارم رو حتی مجبور بشم عوض کنم ؟

    چون حقیقتا در زندگی مشترکم به مشکل جدی برخوردم.

    ارادتمند شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید در شرایطی ارتباط داشته باشید که خستگی جسمانی نداشته باشید و همچنین از نظر روحی ذهنتون درگیر نباشه
  • تصویر کاربر Ali پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ،جوانی ۲۴ ساله هستم ومیخاستم چنتا سوال از شما بپرسم و منو تو این زمینه راهنمایی کنید من مدت زیادی خودارضایی میکردم وبعضی موقع هام هم الانم انجام میدم و مجردم هستم ولی متاسفانهالا ی ۲ سال شایدم یکم بیشتر دچار اختلال نعوظو انزال زودرس هستم البته اینجوری نیست ک اصلا نعوظ نداشته باشه وقتی ک زیاد تحریک بشم کمی نعوظ پیدا میکنه ولی زود تقریبا نعوظ خودشو از دست میده و دچار انزال زودرس میشم میخاستم بدونم ایا من مشکلی دارم یا نه و اینکه ایا رو عقیم شدن ثتثیر داره یانه ممنونم از پاسخگویتون.و برای اینکه نعوظ و انزال زودرس بهتر بشه کاری هست که انجام بشه. و بعد مدتها ب طور طبیعی بتونیم در اینده وقت ازدواج و رابطه مطلوب و رضایت مندی داشته باشیم.و اینم بگم ک هیچگونه بیماری روانی وجسمی و سابقه جراحی اصلا ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      ٥- سلام ،راهكارهاي إنزال زود رس را با توضيحات كامل در وب سايت من بخوانيد
  • تصویر کاربر امیرشکیب سه شنبه ۴ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ارادت وخداقوت حضوراستاددکترکرمی گرانقدر.
    دکتر جان چندوقتیه که موقع انزال دیگه لذت قبلی رونمی برم وانگارچیزی مانع انزال لذتبخش و دفع منی میشه وحس میکنم فشاردفع منی خیلی کمتر شده.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    ضمنا بعضی وقتا دچار زودانزالی واختلال درنعوظ هم میشم.
    سنم 48ساله.
    قبلا درجواب این سوال آزمایشات هورمونی برام تجویزکردین که الان به پیوست وجهت بررسی نهایی خدمتون ارسال میکنم.
    لطفاراهنمایی ودرصورت نیازبه درمان و دارو تجویزفرمایید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آبان ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده،مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر برات پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز من ۴۹ سال باوزن ۹۸ کیلو سیگار ومواد مخدر میکشم قبلا قند خون وفشار خون داشتم خودم معالجه کردم ولی یکسال که نعود ندارم وهمچنین با روش‌های مختلف خودم ارصا میشم ولی در هفته دو یا سه بار منی خارج میشه هرچند مثل قبل نیست وحتی احساس لذت ویا اورگاسم دارم ولی نعوذ خیلی کم ویا میشه گفت صفر وبازنشسته شدم مشکل روحی وجسم ندارم وخوراکم خوب است گوشت قرمز خیلی دوست دارم وداروی خارجی نعوذ مصرف کردم ولی جواب ندا ۸ عدد قرص آبی به تعداد موارد خوردم ولی خیلی کم تاثیر بود .اگر راهنمایی کنید ممنون میشم واستان خراسان شمالی هستم دسترسی به شما ندارم لطفا برایم پیام بدهید وواتساب با این شماره دارم ولیسانس هستم وخیلی مطالعه کردم ولی به دکتر مراجعه نکردم در ضمن خیل سکس میکردم در هفته ۵ویا ۶ بار هرموقع شرایط بود وخانم ۴۵ سال دارد ولی برایم غصه شده ودیر بفکر افتادم لطفا برایم راه معالجه را بفرستید مو به مو عمل میکنم تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      تست rigiscan انجام بدید
  • تصویر کاربر کامی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    باسلام مشکلی که من دارم اینه که یک چند وقتیه به نظر خودم دچار مشکلاتی شدم..مثلا اخرین دفعه در رابطه خیلی خوب نعوظ داشتم و رابطه طولانی و عالی و حتی بعد از اتمام هم مجددا نعوظ داشتم ولی شب بعدش نعوظ بسختی انجام شد و حتی در حین رابطه کلا ازبین رفت..جناب دکتر این دیگه چه مرض مسخره ایه که من دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      معمولا در زمینه استرس و اضطراب عصبی هست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده واریکوسل داشتم وبه این دلیل عمل هم کردم ،اما سوالم اینه که من در روابط جنسی دچار دیر انزالی هستم ودر رابطه باهمسرم مشکل دارم چون وقتی طولانی میشه همسرم احساس درد میکنه و مجبور میشم نیمه کاره رها کنیم بنظرتون واریکوسل دخیل در انزال من هست؟؟؟؟راه درمان داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      واریکوسل تاثیری در این مورد نداره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 4 سال پیش)
      فاصله روابط رو طولانی تر کنیذ
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب