اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صبا چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير
    در تاريخ شهريور ماه ٩٤ ازمايش اسپرم همسرم به شرح زير بود Volume5, ph 8, sperm count 95, concentration of sperm19, motility40, motility grade 1 0, motility grade2 10, motility grade3 30, motility grade4 60, immature forms 4, abnormal morfology 40, wbc 0-1, rbc 2-3, epithellial cells 1-2 و نتيجه ازمايش اسپرم همسرم بعد از سه ماه و نيم مصرف داروهاي ويتامين اي سلنيوم فوليك اسيد در تاريخ بهمن ٩٤ به شرح زير است: Volume 7, ph 8, sperm count 98, concentration of sperm 14, motility 60, motility grade1 10, motility grade2 35, motility grade3 15, motility grade4 40, immature forms 1,abnormal morfology 20, wbc 0-1, rbc 2-3, epithellial cells 0-1 ممنون ميشم بفرماييد ايا ازمايش همسرم با مصرف دارو بهتر شده و من براي بارداري سريع تر چه كاري بايد انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      حركت اسپرم كم است
  • تصویر کاربر صبا چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير
    در تاريخ شهريور ماه ٩٤ ازمايش اسپرم همسرم به شرح زير بود Volume5, ph 8, sperm count 95, concentration of sperm19, motility40, motility grade 1 0, motility grade2 10, motility grade3 30, motility grade4 60, immature forms 4, abnormal morfology 40, wbc 0-1, rbc 2-3, epithellial cells 1-2 و نتيجه ازمايش اسپرم همسرم بعد از سه ماه و نيم مصرف داروهاي ويتامين اي سلنيوم فوليك اسيد در تاريخ بهمن ٩٤ به شرح زير است: Volume 7, ph 8, sperm count 98, concentration of sperm 14, motility 60, motility grade1 10, motility grade2 35, motility grade3 15, motility grade4 40, immature forms 1,abnormal morfology 20, wbc 0-1, rbc 2-3, epithellial cells 0-1 ممنون ميشم بفرماييد ايا ازمايش همسرم با مصرف دارو بهتر شده و من براي بارداري سريع تر چه كاري بايد انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      در كل خوب است
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    با سلام
    با عنایت خدا و با انجام آی.وی.اف چند سال پیش صاحب فرزندی شدم. اکنون برای فرزند دیگر برای تست اسپرم ها، آزمایش اسپرم دادم که آزمایشگاه دو بار نمونه را به دلیل کمی حجم رد کرد. پس از مراجعه به متخصص و معاینه، ایشان تشخیص واریکوسل شدید بیضۀ چپ و اندکی هم راست را داد و بجز آزمایش خون و سونوگرافی داپلر، مجددا تست اسپرم برای دو هفته دیگر داد! من از روش تشخیص و درمانی که ایشان پی گرفته سر در نیاوردم!
    ممکن است بفرمائید ایشان نهایتا با این آزمایشات به کجا می خواهد برسد؟
    مشکل من کم بودن حجم اسپرم است وگرنه کیفیت آن مطلوب است به این دلیل که دو بار همسرم باردار شد. حال گیرم که من این آزمایشات را انجام دادم، دکتر چه کار می خواهد انجام دهد؟ عمل؟!
    من برای آی.وی.اف همسرم، درهمین حدود 1-2 سی.سی نمونه اسپرم دادم اما هیچ این داستانها را آزمایشگاه نداشت و با همون مقدار نمونه را برای همسرم دریافت کردند. ضمن اینکه خود آزمایشگاه بیمارستان نوشته بود که حتی نیم سی.سی هم برای آزمایش کافی است. حال چرا با این حجم که بیشتر از نیم سی.سی است اظهار می کنند که کافی نیست؟
    پرسش اصلی من اینجاست که اگر من این آزمایش و سونوگرافی را انجام دهم، با آزمایش اسپرم بعدی چه کنم؟ اگر مثل همیشه حجم کمی داشت چه؟ چون علی الظاهر اینها هیچ ربطی به افزایش حجم اسپرم ندارد!
    لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمائید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد اول معاينه شويد
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 648 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام - 2 سال میشه که ازدواج کرده ام و تقریبا یک سال برای بچه دار شدن اقدام کرده ایم خداروشکر خانمم هیچ مشکلی نداره ولی خودم آزمایش اسپرم دادم در کمال ناباروری مشاهده کردم که کلا یک میلیون و پانصد هزار اسپرم دارم و بقیه قسمتهای آزمایش هم صفر هیچ تحرکی ندارد انجمن ناباروری رفتیم قرص کلومیفن 50 و پنتوکسی فیلین تجویز کردند به مدت سه ماه اما در آزمایش مجدد فقط یک میلیون به تعداد اسپرمم اضافه شد ولی باز هم بدون تحرک. واریکوسل گرید یک هم دارم بیضه سمت چپم و زیر نافم بعضی اوقات تیر میکشه .پزشک ivf را پیشنهاد دادند اما خانمم هم میترسه هم وسعمون نمیرسه این کار رو انجام بدهیم سن خودم 34 و همسرم 32 هستش . بعد از اون چند ماهی هم هست که زیر نظر انجمن طب سنتی ایران تحت درمان هستم خیلی میل جنسی و برخی اشکالاتم مثل نعوظ بهتر شده چون با خوردن 2 قرصی که در بالا نوشتم غریزه جنسیم خیلی افت کرده بود در آخر هم تصویر جدید آزمایش خون را برای شما ارسال میکنم تستسرون خونم خیلی پایین هستش هیچ مشکل ارثی هم نداریم چون همه خواهر ها و برادرم بچه دارشدن بدون هیچ مشکلی . .خواهشمندم به غیر از ivf راه دیگری رو بهم پیشنهاد بدین با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر طبیعی نشوید بهترین روش ای وی اف است بقیه حاشیه هستند
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر کرمی
    بنده 27 سال سن دارم و سه سال با همسرم ازدواج کردیم و از دوسال پیش برای بارداری اقدام کردیم که هنوز موفق نشدیم و پس از مراجعه پزشک آزمایش اسپرم نوشت و انجام دادم-اکنون عکس آزمایش خدمت شما میفرستم میخام بدونم تحلیل شما از این آزمایش چگونه است .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر یاسر یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید شوهرعمه من نه ساله که ازدواج کرده ولی بچه دارنمیشه پیش دکترهای زیادی رفته گفتن نطفه اش صفره یعنی اصلا نطفه نداره ایاداخل کمرش نطفه است که ازداخل کمرش بردارن وتورحم عمم بزارن ایا راهی دیگه ای وجودداره مازاهدان هستیم اگه راهی وجودداره بیاییم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر احمدصدیق دوشنبه ۱۹ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 783 مشاهده پرسش
    باسلام نتیجه آزمایش اسپرموگرام من به شرح زیر است آیا باید تحت درمان قراربگیرم؟آیا از روش طبیعی امکان باردارشدن همسرم هست یانه؟
    color:grey-white
    viscosity:normal
    Ph :8
    Volume:2.5
    Sperm count:122
    %Active motility(a+b):40
    Slow motility:10%
    Immotile(d):50%
    Normal morphology:40%
    Total morile fun.sperm:49
    wbc:0-1
    Cell:3-5
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است
  • تصویر کاربر سجادهمتی یکشنبه ۱۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید.من شکل اسپرم های طبیعیم ۲۵درصد هست.بعد سه ماه خوردن داروهای تقویتی اصلا فرقی نکردن.برام یه راه حلی بگین لطفا.درضمن خانمم درماه سوم جنین درشکمش مرد.ایا به شکل اسپرم من ربط داره یانه؟ممنونم ازتون.منتظرجوابم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر اسد سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حسین کرمی
    اینجانب سال 1373 تصادف داشتم با موتور و بیضه سمت چپ اسیب دید و به مورور زمان کوچک شد که خودم اصلا توجه نکردم گفتم شاید طبیعی است بزرگ و کوچک میشود .خلاصه کوچکتر شد و به پزشک مراجعه کردم و گفتند باید عمل شود و با مکنده بکشیم بیرون که به بخش ارورولژی مربوط مشود روراست من ترسیدم و مراجعه نکردم .خلاصه وقتی هم ازدواج کردم متوجه شدم که بارور نیست حتی نمونه برداری هم از بیضه سمت راست شد و گفتند منی شما خیلی کم تولید میکند . حال بعضی اوقات بیضه سمت راست درد میکند و خود به خود ارام میشود .خواهشمندم مرا راهنمایی نمایید .من یک کارگر ساده هستم و نمیتوانم هزینه های سنگین را پرداخت کنم . من سال 1390 نیز شیمی درمانی شدم که الان خوب شدم بعلت بیماری کبد ..که در سال 1373 که تصادف کردم خون الوده وصل شد . من چطور میتوانم این مشکل را با هزینه اندک حل کنم ...لطفا مرا راهنمایی نمایید و به من پیغام دهید سپاسگذارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا انجام استمنا در مدت طولانی مثلا 15سال باعث ناباروری مردان می شود آیا روی اسپرم تاثیر دارد در صورت تاثیر گذاشتن آیا درمانی دارد؟ مدت درمان چه مدت است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مطلب سایت من را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب