اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ثمین سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 811 مشاهده پرسش
    با سلام و روز بخیرحضور شما آقای کرمی. من حدودأ یک هفته قبل در این قسمت سئوالی از حضور شما بزرگوار پرسیدم و از آن روز تاکنون روزی چند بار وارد این آدرس شده تا جوابم را از شما بگیرم. با توجه به مشکل حادی که برایم پیش آمده خواهشمندم منت بر سرم گذاشته و در اولین فرصت جواب مرا بدهید. بینهایت از توجه شما سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      چشم
  • تصویر کاربر مونا دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 739 مشاهده پرسش
    سلام. تعداد کل اسپرم همسر من 110ملیون است. مورفولوژی 61 درصد اما اسپرم متحرک در همین آزمایش 30 درصد. و تعداد اسپرم کلاس A کمتر از 20 درصد، کلاس B کمتر از 40 درصد، بقیه کلاس D , C هستند. هر دو 31 سال سن داریم. به نظر شما باید آی یو آی کنیم یا اینکه دارو مشکل ما را حل خواهد کرد؟
    اورولوژیست فقط پروفرتیل تجویز کرده اند و گفته اند که بهتر است iui کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم در خدمتم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 720 مشاهده پرسش
    Vol:3.4
    Color:gerey.opaque
    Viscositi;normal
    Ph;8
    Sperm count/ml:110000000
    Normal form:75%
    Motiliti after 1hr:65%
    Wbc:rare
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر فرزانه چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر و خسته نباشید بنده 32 سال دارم و همسرم 32 سال دارد پنج سال ازدواج کردیم و پارسال اقدام کردیم با بار اول حامله شدم و هفته 11 بارداری خود به خود سقط شد و دکتر کورتاژ کرد و سقط ام به علت بود قبلا اش هم ازمایش ژنیتیک رفته بودیم مشکلی نداشته ایم و دونفر مون غریبه هستیم بعد از 7 ماه مجددا اقدام کردم و قبلا اش چکاب کامل با دستور پزشک باردار شدم با اولین اقدام که خارج رحم (دهانه رحم ) بود با امپول برطرف شد. تا به حال همسرم دکتر و ازمایش اسپرم نداده است.خیلی نگران هستم که مجددا بعد از شش ماه باردارشوم ترس از خارج رحم و سقط دارم. آیا به نظر شما امکان دارد از ضعیف بودند اسپرم می تونه باشه لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      ارتباطي به اسپرم ندارد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 788 مشاهده پرسش
    سلام.جواب آزمایش اسپرم من به شرح زیر است ایا نرمال است
    Volume:3.4
    Color:gray_opaque
    Viscositi:normal
    Ph:8
    Sperm count/ml:110000000
    Normal form 70%
    Motility aftetq1hr:65%
    Wbc:rare
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      Rrr
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 969 مشاهده پرسش
    با سلام
    در هنگام نزدیکی با همسرم، متاسفانه مایع جهنده منی از من خارج نمیشود. با وجود اینکه در هنگام خواب بسیار اتفاق افتاده است که مایع به مقادیر زیاد خارج میشود، در هنگام سکس، تخلیه انجام نمیشود.
    29 سال سن دارم و 6 ماهه ازدواج کردم.
    ممنون از راهنمایی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      شايد تنگي مجرا داريد
  • تصویر کاربر م. سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 780 مشاهده پرسش
    با سلام حدود یکسال پیش وازکتومی کردم اما ماه قبل هم در آزمایشم بشرح زیر؛ اسپرم دیده شد.
    0.00 = Rapid Progressive
    0.00 = slow prgressive
    3.70 = Non progressive
    96.3 = Immotile
    و این درحالیست که پزشک انجام دهنده قسمت برداشته شده از هریک از کجاری رو که حدود 2 سانت بود، نشونم داد. حالا ،با توجه به داشتن دو فرزند ناخواسته ( که آخری بفاصله 11 سال بعد از دومی بدنیا آمد )واقعا" از طرف همسرم تحت فشار هستم . ایشون به همین دلیل دچار افسردگی شده و وجود این اسپرمها علیرغم وازکتومی به کابوس زندگی من تبدیل شده . آیا من هنوز هم توانایی بارور سازی دارم ؟ اگر بله ،چکار باید کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      موفق بوده
  • تصویر کاربر ايمان سه شنبه ۴ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده و همسرم قصد بچه دار شدن داريم. سن من 36 و همسرم 35 مي باشد.
    طبق سفارش دكتر همسرم، بهتر است كه بنده هم يك آزمايش هورموني بدهم تا مشخص شود اگر موردي هست يا نه براي باروري.
    ضمناً ما چند سال پيش هم تجربه سقط جنين در ماههاي اول داشتيم. (جنين قلب نداشت يا قلبش نميزد)
    لطفاً در اين خصوص و آزمايش هورموني راهنمايي فرماييد و اينكه نزد چه دكتري بايد مراجعه كنم.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر بهاره دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 796 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    همسرم ۳۹سالشه ۹سال پیش وازکتومی کرده شما عمل بازگشت وازکتومی رو براش انجام میدید؟ احتمال موفقیت وجود داره؟ چند درصد احتمال داره؟
    شما در بیمارستانهای دولتی هم عمل میکنید؟ با بیمه تامین اجتماعی تو بیمارستان دولتی چقدر باید هزینه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بله در صد موفقيت پايين است ٣٠ در صد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با عرض سلام، لطفا آزمایش مرا چک بفرمایید، با عرض تشکر
    Vol:1.8
    Colour:grey&opaque
    Viscosity:normal
    Ph:8.5
    Liquifaction:30 min
    County per mil/ml:47
    Motility,after 30 min:
    Fast:25%
    Medium:5%
    Slow:10%
    Non motile:60%
    Motility 1st hr:30%
    Motility 2nd hr:20%
    Morphology:50%
    Wbc:7-8 hpf
    Rbc:2-3 hpf
    Epson cells:1-2 hpf

    قابل توجه در هنگام آزمایش دچار سرما خوردگی و مقدار کمی تب بودم،،،،،،ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      قابل قبول است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب