اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبي جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    آياآزمايش اسپرم به روش سنتي كه توسط يك ليوان آب انجام ميشود معتبراست من خيلي نگرانم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      نه درست نيست
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    من دوبار عمل واریکوسل انجام دادم و گرید ش 3 بود ، ترانسلوکیشن 13و14دارم.در رویان دوبار میکرو همراه با پی جی دی انجام دادم نگرفت ،،،نگرانی من درباره مورفولوژی اسپرم م است(سه آزمایش ضمیمه)مورفولوژی من چرا پایین اومده؟؟؟ آیا ما میتونیم بطور طبیعی بچه دار بشیم با توجه به ترانس لوکیشن و مورفولوژی اسپرمم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام ديگر اقدامي نيست
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام . مدتیست که اقدام کرده ایم ولی نتیجه ای نداشته است . آزمایش دادم . لطفا برام تفسیر کنید و اگر مشکلی هست باید چکار کنم .

    volume 4
    Color Gray
    Viscosity Normal
    Liquefaction 20
    PH 8
    coun 82
    Total percent motility 75
    progressive 35
    Medium Motile 40
    Non Motile 25
    WBC 2-3
    RBC 0-1
    Germ cell 0-1
    Normal Morphology 85
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ازمايش بد نيست بايد از نظر واريكوسل معاينه شويد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    اين آزمايش اسپرم بنده است كه وارسكوسل و درد گهگاه بيضه چپ دارم. با توجه به اينكه تا الان به منظور بچه دار شدن نزديكي نكرده ايم، درخصوص ميزان باروري بنده با توجه به آزمايش راهنمايي فرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اول اقدام كنيد اگر يك سال نتيجه نگرفتيد بررسي ميخواهد
  • تصویر کاربر پورصفر شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    نتیجه ازمایش اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      بفرستيد
    2. تصویر کاربر پورصفر سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام خسته نباشید تازه رفتم ازمایش اسپرم میخواستم نتیجه را برایتان بفرستم شما راهنمایی و توضیح دهید
      خلاصه ازمایش👇
      1.Semen volume(ml)
      4.90👉 normal

      2.Semen ph
      7.80👉normal

      3.Sperm density(mil/ml)
      12.17👉abnormal

      4.motile sperm(%)
      74.26👉normal

      5.progressive sperm
      72.28👉normal

      6.Wbc density(mill/ml)
      0.00👉normal

      7.normal mophology
      80.00👉normal

      شماره ۳ غلضت اسپرم اب نرمال هست من را نگران کرده ایا برای بچه دار شدن به مشکل گیر میکنم؟ درمانش چیست؟
      ممنون
    3. تصویر کاربر پورصفر سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سوال دیگر
      کیست بیضه دارم اندازه اش کوچک هست شاید اندازه یک نخود اما بعضی وقتا درد دارم درمانش چیست قبلا هم سونو را برایتان فرستادم و آیا اگه ورزش و دویدن آسیبی وارد میکند؟ چون هروقت سالن فوتسال میروم بعدش درد کمی دارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      همه نرمال هستند
    5. تصویر کاربر پورصفر جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سوال دیگر
      کیست بیضه دارم اندازه اش کوچک هست شاید اندازه یک نخود کوچک اما بعضی وقتا درد دارم درمانش چیست قبلا هم سونو را برایتان فرستادم و آیا اگه ورزش و دویدن آسیبی وارد میکند؟ چون هروقت سالن فوتسال میروم بعدش درد کمی دارم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      مدارا كن
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 789 مشاهده پرسش
    با عرض وقت بخیر خدمتتان

    اثر منفی گرما بر اسپرم برگشت پذیر است و اگر بله تا چه مدت؟ ( توضیح اینکه من در زمستان روزی بیشتر از 3 تا 4 ساعت بر رو یک گرم کن می نشستم و الان آزمایش اسپرم دادم که خیلی ضعیف بود می خواستم بدونم آیا به هم مرتبط است یا نه در ضمن واریکسل گرید 2 دارم و اندازه بیضه نرمال است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر ادامه ندهيد طبيعي ميشود
    2. تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      با تشکر فراوان

      من دلایل کم شدن اسپرم رو تو نت سرچ کردم فقط همین گرما و واریکسل شامل حالم می شد و می خواستم بدونم به جز دلایل معروف امکان داره مسئله دیگه ای باشه از طرفی با توجه به جواب آزمایش اسپرمم دکتر گفت می تونی با استفاده از ivf بچه دار بشی می خواستم بدونم با عمل واریکسل و سرد نگه داشتن بیضه ها می شود به حالت طبیعی برگشت یا نزدیک شد

      مممنون از اینکه وقت گرانبهایتان را در اختیار می گذارید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نيازي نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    باسلام.آقای دکتربنده بمدت8سال خودارضایی میکردم ولی بافشردن انگشتم اززیربیضه ها جلوی خروج مایع منی رو میگرفتم حالاآزمایش اسپرم دادم که فقط چند عدد اسپرم جنبده درمنی من هستش.آیابستن مجاری ومانع خروج منی درخودارضایی مشکلی برام پیش آورده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نه ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر رضامطلبجوگرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتردرآزمایش اسپرم تعدادکمی اسپرم درحدچن عدددرمایع منی دیده شده.همیشه ادرارم زردرنگه میخاستم بدونم احتمالش هست اسپرمهابه مثانه برگشت بخورن.توصیه میکنیدچه آزمایشی بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      هر ٢ ساعت يك ليوان اب
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      هر ٢ ساعت يك ليوان اب
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 3011 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مردی ۴۰ ساله هستم پانزده ساله ازدواج کردم بعداز سه سال با را تزریق آمپول هورمونی همسرم حامله شددر هفت ماهگی سقط جنین شددوسال بعدخانمم باردار شد خدارا شکر هم اکنون دختر ۹ ساله داریم بعد از دخترم خانمم دو بار باردار شد که یک پسر در ۴ ماهگی به علت ایست قلبی سقط و یکی دیگه در شش هفتگی حاملگی پوچ شد قبل از حاملگی پوچ مرکز ناباروری یزد رفتیم کلیه آزمایشات ژنتیکی بعمل آمد مشکلی نداشتیم آزمایش اسپرم ازم گرفتندتو آزمایش مورفولوژی یک درصد و حرکت هم کم بودمعاینه شدم واریکوسل هم نداشتم لطفا. راهنماییم کنید آیا امکان بچه دار شدن بدون روش های کمکی بدون سقط جنین وجود دارد(بعد از آزمایش بارداری پوچ را تجربه کردیم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر طبيعي نشد اي وي اف كنيد
    2. تصویر کاربر بدون یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      طبیعی میشه علت سقطش میخواستم بدونم
    3. تصویر کاربر بدون یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      آیا اسپرم با سرعت پایین و مورفولوژی یک درصد علت سقط هست؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نه ارتباطي ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ماندانا شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر.8ماه است که ازدواج کردم .تا الان هم تصمیمی برای بچه دا شدن نگرفتیم.چند روز پیش آزمایشی را در کیف همسرم پیدا کردم که قاعدتا باید آزمایش اسپرم باشد.لطفا بفرمایید نتیجه این آزمایش چیست . و آیا همسر من از قبل مشکلی داشته است در این آزمایش نشان داده شود.
    عکس آزمایشات را پیوست میکنم .از لطف شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام باه ولي ارمايش خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب