اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حجت شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام.من ۳سال ونیم شده بچه دارنشدم.حاملگی برای خانومم،اتفاق افتاده امامتاسفانه سقط شدن.خودم واریکوسل گرید۳داشتم وازهردوبیضه عمل شدم.امابازهم بچه دارنشدم.والان ۲سال بعدازعمل کلا حاملگی اتفاق نمیفته.خانومم کاملا سالمه.به نظرشمامشکل ازکجاست؟؟امکان برگشت واریکوسل واسه من هست یاخیر؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر کیوان شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    به علت رفتن از کشور و اینکه زنم در ایران است و میخوان این گزینه رو داشته باشم که در غیاب من بتواند با اسپرم من بارور شود
    میخوام اسپرمم را فریز کنن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید به مرکز فریز مراجعه نمایید
    2. تصویر کاربر کیوان شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      آدرس لطف میکنید.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      من نمیدانم
    4. تصویر کاربر کیوان شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      فکر کنم به شخص اشتباهی دارم سوال میکنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی عزیز
    بنده ۳۱ سالمه و خانمم ۳۳ سالشه سال ۸۶ ازدواج کردم و بعد از یکبار نزدیکی خانمم باردار شد و خدا یه پسر بهم داد . بعد از حدود ۷ سال برای بچه دوم اقدام کردیم که دیر به دیر بارداری انجام میشد و‌در نهایت سقط میشد . ۴ بار باردار شد خانمم و سه بارش خارج رحمی بود . آزمایش dfi دادم و مقدارش ۴۵ بود . قرار بود بعد از این آزمایش برای ivf اقدام کنیم . اما خانمم باردار شد و الان ۷ هفته هستش و سونوگرافی همه چیز رو نرمال نشون داده ، ولی هم من و هم خانمم استرس شدید داریم که با وجود این مقدار dfi ممکنه بچه اختلالات کروموزمی یا اوتیسم و یا مشکلات حرکتی داشته باشه ، تا چه حد ممکنه با این مقدار dfi بارداری سالم انجام بشه ؟
    با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر نشد باید ایو ای یا ای وی اف کنید
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام بنده سال 92 عمل واریگوسل سمت چپ انجام دادم، 8 بار iui نا موفق یکبار میکروناموفق داشتیم امسال هم ivf داشتیم که بعد از pgs رشد جنین بعد 5روزگی متوقف شد که علت آن هم در مرکز ناباروری ابن سینا گفتن مورفولوژی اسپرم normal نیست. لطفا بفرمائید قابل درمان هست یا مرد نابارور است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ولید دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    نظر شما درمورد آزمایش وبررسی از نظر سرعت،حرکت، شکل ،تعداد و کلا سطح آزمایش؟
    1. تصویر کاربر ولید یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ?
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      کیفیت همه پایین است سونوگرافی رنگی‌کنید بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ستاره یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام،خسته نباشید، مورفولوژی ازمایش شوهرم پارسال ۶۴ درصد بوده و نوشته بود بالای ۴ نرماله و امسال شده ۱۵ درصد و توی برگ ازمایش نوشته بالای ۳۰ نرماله؟رنج نرمال ۴ هست یا ۳۰؟و مورفولو،ی همسرم نرماله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیدصادق شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 31 سالمه و همسرم 30 هستند.
    یک سال و چهار ماه برای بارداری اقدام کردیم،ولی تا الان نتیجه نگرفتیم
    حدود یک سال پیش هر دو به پزشک مراجعه کردیم همسرم  مشکل نداشت .
    پزشک برای بنده یه سری دارو نوشتن که حدود یک ماه مصرف کردم .(ویتامین  e-ال کارنیتین-پنتافیل)
    لطفا  راهنمایی بفرمایید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر سیدصادق جمعه ۱۴ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام استاد عزیز
      لطفا" سوال بنده رو پاسخ بدید.(چهارشنبه ظهر ارسال کردم)
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر بعد از یک سال اقدام متیجه نگرفتید باید اقدام کمکی کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سیدرسول یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    قبلا سونو از بیضه برا شما ارسال کردم امکانش هست راجع به نتیجه آزمایش اسپرموگرام راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      حرکت کم است ولی باید اقدام به باروری کنید تا مشخص شود
    2. تصویر کاربر سیدرسول شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ببخشید تعداد کم نیست؟
      1 میلیون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      معم حرکت است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شبنم سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با این آزمایش اسپرم امکان بارداری طبیعی هست؟ اگر حرکت کمه برای درمان چه دارو یا کاری رو پیشنهاد میدین مرسی

    Volume... 5ml
    Appearance... milky opal
    Color.... gray white
    Viscosity...... normal
    Liquefaction..... 30min
    Ph.... 7
    Sperm count.... 36 mil/ML

    Morphology normal....... 12%
    Morphology ubnormal..... 88%
    Irregular form..... 77%

    Motility full............... 0
    Motility sluggish..... 19
    Motility low.............. 56
    Motility immotile..... 25

    Dfi ..... 28
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      حرکت خیلی ضعیف است اگرواریکوسل دارید بیایید عمل کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    هفته ی پیش هم بهتون پیام داده بودم آفای دکتر بیشتر از یکسال هست که اقدام کردیم برای بچه دار شدن ولی هنوز نتیجه نگرفتیم
    من عکس آزمایشامو که مربوط به سال 96 میشد رو فرستادم براتون
    ازونجایی که خانمم هم مشکل تنبلی تخمدان داره اونم تحت درمانه
    منم دوباره برام آزمایش برام نوشتن که عکساشو براتون میفرستم
    اگر امکانش هست یه راه حلی بدین که بدون جراحی بتونیم به نتیجه برسیم
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید واریکوسل را عمل کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب