اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1633 مشاهده پرسش
    باسلام. دختری دارم 9ساله که از5سال پیش بی اختیاری ادرار وعفونت ادراری پیدا کرده ، وبا قرص های ایمی پرامین وتولترودین موقتا خوب ودوباره تشدید میشد وبا ویزیکر و ومینیرین ملت 6ماه طبیعی شد ولی دوباره فشار مثانه وعفونت شدید آغاز شد بطوریکه بدن نسبت به آنتی بیوتیک خوراکی مقاوم شده و فقط با تزریق داروی خاص عفونت را دو هفته کنترل می کردیم برگشت ادرار هم داره. تا اینکه در شهریور 93 درمشهد طبق پیشنهاد فوق تخصص مجاری کودکان عمل نخاع انجام شد ولی شش ماه از عمل میگذره و همچنان فشار مثانه بالاست وچون دخترم با قرص اکسی بوتینین حالت تهوع وسرگیجه میگیره از تولترو دین ونیترو فورانتوئین به تجویز دکترش استفاده میکنه.ضمنا یک ماه بعد از عمل روزی سه بار سوند زدن را شروع کردیم وطبق نوار مثانه اول کمی فشار پایین آمد و بعد که سوند زدن را نامنظم انجام دادیم فشار مثانه از قبل بالاتر رفته. و با توجه به عکس رنگی و اسکن هسته ای کلیه ها سالمند. آقای دکتر بخدا خودمون و دخترمون دیگه خسته شدیم اگه داروی قطعی داره به ما بگید. با تشکر از شما وسایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام جوانی 24ساله هستم مدتی هست که دچارتکررادرار،درد،سوزش در ناحیه مقعدوآلت شده ام وهمینطورادرارم قطره قطره میشودوگاهی رنگ آن تغییرمیکند.آزمیشات زیادی انجام دادم همه جواب ها خوب بوده علت چیست؟درضمن تمام مشکلات ازدردناگهانی درناحیه مثانه وبیضه شروع شد.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سن شما مشکلی نیست
  • تصویر کاربر یحیی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید آقای دکتر.متشکر از جواب شما.با توجه به جوابی که به مشکلم دادید و فرمودید تکرر ادرار م بیشتر عصبی هستش راه حل شما برای حل مشکلم چیه؟خیلی متشکر میشم راهنمایی بفرمایید چون دیگه برام آزاردهنده شده.قبلا از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      همه طبیعی است
  • تصویر کاربر حسینی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 13905 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام مشکل پیش آمده برای خواهرم است با شکایت از عدم دفع ادرار و به دنبال بزرگ شدن بیش از حد شکم ، سونوگرافی با ریپورت وجود 1800 سی سی مایع در مثانه و هیدرونفروزانجام شد. به توصیه پزشک تخلیه تدریجی ادرار انجام شد. روز بعد بیمار شکایت از درد شکم و عدم تخلیه ادرار نداشت بیمار فعالیت های عادی روزانه را انجام داداما با توجه به نتایج آزمایش (CR2/3 , BUN19 , اوریک اسید 6 ) و سونوگرافی با توصیه پزشک تعبیه سوند فولی به مدت 2 هفته به دلیل اتساع و تنبلی مثانه تجویز شد.ضمناً نظر ایشان این بود که این مشکل حداقل 3 تا چهار ماه وجود داشته است. با تعبیه سوند فولی ( شب ) 1150 سی سی تخلیه ادرار انجام شد ( تاریخ 93/12/11)و در حال حاضر سوند وصل است با توجه به شرح حال مختصر عرض شده و اینکه بیمار از نظر بیان به دلیل عقب افتادگی مشکل دارد. در حال حاضر همین روند درمان کافی است یا خیر و آیا هیدرونفروز ذکر شده در سونوگرافی می تواند مشکلات کلیوی را به همراه داشته باشد . ملتمسانه خواهش می کنم با توجه به حساسیت موضوع به پرسش اینجانب پاسخ بدهید. پاسخ به مراحل درمان مزید امتنان خواهد بود.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تخلیه نکند سوند بگذارید
  • تصویر کاربر مهربان دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام من دختری28ساله و مجرد هستم که نزدیک یکسال است که دچار تکرر ادرار شدم البته اضافه کنم خوشبختانه هیچگونه درد و سوزش یا بی اختیاری نمی باشم لیکن با مراجعه به پزشکان مختلف و عدم بهبودی از شما خواهش دارم من را راهنمایی کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر اکبرکرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده یکی ازبیماران شماهستم که تکررادرارداشتم پس ازمراجعه فرمودیدکه نوارمثانه گر فته شودبعدازمشاهده نوارفرمودید که مثانه ی بنده کوچک شده وپمپاش مثانه ام خوب کارنمی کندویه سری دارودادید وفرمودید که بایدادرارم رانگه دارم که بنده این کارراانجام می دهم درحال حاضرداروهایم تمام شده است چکارباید بکنم دوباره بیام خدمتتان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ادامه دارو
  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    چند مدت پیش بعلت سرد بودن هوا از توالت فرنگی استفاده کردم ولی چون احساس میکردم مثانه م کامل خالی نمیشه دیگه از توالت فرنگی استفاده نکردم بعد از اون دچار تکرر و سوزش ادرار شدم که با مصرف دارو خوب شدم اما از اون موقع احساس میکنم موقع ادرار کاملا مثانه م خالی نمیشه و چند دقیقه بعد باید مجددا مثانه م خالی بشه ازمایش ادرار هم انجام دادم ولی ازمایشم خوب بود و مشکلی نداشتم ولی نمیدونم چرا این مشکل وجود داره ؟
    ببخشید خیلی عامیانه نوشتم ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر شکیبا شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید. جناب دکتر بنده 25 سال سن دارم آقا هستم. در اکثر موارد هنگام رفتن به دستشویی ادرار بنده کاملا خارج نمی شود و پس از خروج از دستشویی و دراز کشیدن یا نشستن احساس میکنم دوباره ادرار دارم اما وقتی به دستشویی برمیگردم در حد چند قطره ادرار باقیمانده خارج میشود و دیگر مشکلی ندارم. این مشکل اکثر اوقات در مواقعی که ادرار و مدفوع باهم است رخ میدهد. درضمن آزمایشات و چکاپ کامل هم داده ام و همه چیز نرمال مشاهده شده. ممنون میشوم مرا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر حمیدرضا دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم کیست مثانه داشته دکتر حیدری در قم بیمارستان کامکار لاپارسکوپی کرده تا جواب ازمایش بیاد دکتر حیدری مارا ترسانده است از جنابعلی تقاضادارم نتیجه این عمل چیست با کمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیاورید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      22642744 ت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یحیی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.من 3 ساله که متاهل هستم و فرزندی ندارم.یک مشکلی که دارم اینه که بیشتر مواقع که دستشویی میرم مثانه کاملا خالی نمیشه و 2 الی 3 بار در هربار تخلیه ادرار دارم البته ارادی هستش و در حمام هم خیلی ادرار می کنم شاید بیش از 4 بار.حالا هروقت که از دستشویی یا حمام برمیگردم احساس میکنم چیزی از من خارج شده و در طول روز نیز همچین حسی دارم که فکر میکنم ادرار هستش و این احساس موقع بیرون آمدن از دستشویی یا حمام خیلی بیشتره.و یک مشکلی که هستش من در محل کارم سعی میکنم با توجه به محیط مردانه دستشویی نرم و خودم رو نگه دارم.میخواستم ازتون خواهش کنم راهنمایی کنید چون این مسئله باعث دردسر شده چون مجبورم از دستمال یا نوار استفاده کنم.آیا اصلا من همچین مشکلی دارم یا خودم زیادی حساس شدم با توجه به اینکه میتونم خودم رو برای چندین دقیقه برای دستشویی نگه دارم؟توروخدا راهنمایی کنید.با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب