اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر nasim جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد من يه سه چهارروزي ميشه زير دلمو كه فشار ميدم پهلوم درد ميگيره ميخواستم ببينم علتش چيه در ضمن روز اول دردش بيشتر بود ولي الان دردش كمتر است ممنون اگه زود جواب بديد نگرانم يكم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عرض سلام و خسته نباشید دارم
    من با توجه به مطالبی که بالا گفتید احساس میکنم جزو دسته ی مثانه بیش فعال باشم و با توجه به اینکه درمان دارویی هم داره . میخواستم نام داروهایی که تو این مورد کمک میکنه رو بگید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 09121142080
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 628 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من همون شخصم الان گفتید نوار مثانه بگیرید من واقعا دور از دسترس راهم دوره کمک کنید خواهشنا من تکرر ادرار دارم نوار مثانه گرفتم حجم مثانه۳۰۰قبول میکنه سرعت فشارم ۱۱میلی ثانیه بود و تخلیه هم نمیشد کامل تو نوار نشون میداد یورو ناسین پنج داد خوب نشد ده داد افسردگی گرفتم نتونستم بخورم قرص اسنترا داد بهتر شدم قبلا کف پام فشار میومد موقعی ک ادرار ی حجم ۲۵سی سی میرسید اما با قر خوردن اسنترا بهتر شد فشار کف پا مانند گیز گیز بود اما الان تکرر ادرار دارم و خیلی حجم دفع ادرارم کمه قرص یوروناسین ده خودم کمتر دستشویی میرم ولی وقتی میرم حجم دفعش کمه تخلیه هم نمیشه احتباس ادراری میاره و ی روز از خاب پا شدم دیدم کلیه چپم یخورده درد میکنه الان مصرف نمیکنم درد نمیکنه ولی نوار گرفتم و سیستوسکپی هم گرفتم گفت کوچیکه مثانه تر خدا کمکم کنید من ی پدر پیر دارم پول ندارم برم حتی دکتر میخام برم سربازی اقددام کنم خواهشنا کمک کنید بعد دستشویی نگه میدارم بدنم ی حالت سردی داخلی میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام مراجعه به دکتر نزدیک خودتان بهترین کار است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    باسلام ۲۴سن دارم اقا هستم ,تکرر ادرار دارم بصورتی ک موقع دفع,ادرار کمتری دفع میشود.و تخلیه بصورت کامل هم نمیشود کشت ادرار ارودینامیک رفتم حجم مثانه ۳۰۰میلی بود بعد رو نوار تداخل خطی داشت یعنی کاملا تخلیه نمیشد و فشار مثانه ۱۱میلی بر ثانیه بود بعد یوروناسین ۵داد اثر نکرد بعد باز مراجعه کردم گفتم من ی زمانی خود ارضایی میکردم شدید الانم دستشوییم شاید بخاطر اونه بعد کف پامم فشار میومد بخاطر عصب نمیدونم ولی حجم ادرار به ۲۵ccمیرسید کف پام فشار میومد بعد قرص اسنترا داد عصاب خوب شد فشار کف پام بعد دیدم خوب نشدم باز رفتم سیستوسکپی نوشت گفت مثانت کوچیکه یوروناسین ده داد استفاده نکردم ولی فکر نکنم کوچیک باشه چون من بچگیا خیلی حجم ادرار موقع تخلیه زیاد بود بعد الان استفاده میکنم کمتر مراجعه میکنم وقتی ام میرم خیلی خیلی ادرارم کمه بعد احتباس ادراری میاره دیشب کلیه چپم درد میکرد چون فکر کنم برگشت پذیری داشت چون ی مدت نمیخوردم ب کلیه هیچی نمیشد ن سنگی دارم ن چیزی کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    باسلام.من دخترمجرد هستم ولی بعضی اوقات دراثر ورزش مقدار کمی ادرار میکنم علت چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      چون دختر هستید مشکل لگن نیست
  • تصویر کاربر مرضیه جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب اقای دکتر عزیز و محترم.مرضیه سالاری هستم فرموده بودید مدارک پدرم رو خدمتتون بفرستم ایشون دوباره چند روز پیش عمل تی یو ار شدن دکترشون گفت چند تا زخم ریز بوده که دوباره نتونستن نمونه بگیرن و چون 7 ماه قبل شیمی درمانی داخل مثانه ای بعد از عمل اول شده بودن گفتن الان دیگه احتیاج نیست برین 3 ماه دیگه بیاین...میخواستم ببینم نظر شما چیست .سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید
  • تصویر کاربر مهسا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد.آقاي دكتر من نزديك به يك سال است كه دچار تكرر ادرار شده ام بارها به دكترهاي مختلف مراجعه كرده و آنها هم فقط آنتي بيوتيك تجويز كرده اند.مدتي خوب شده والان دوباره تكرر دارم.آنتي بيوتيك هم ديگر اثر نميكند.يك سال قبل بر سر موضوعي من به شدت ناراحت و عصبي شدم و همان لحظه حس كردم كه از دو طرف بدن من تا مثانه دو رگ رگ به رگ شد و از آن زمان به بعد موقع ناراحتي تكرر تكرار ميشود.لطفا راهنمايي كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام مهم نیست
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام خانم 77 ساله دیابتی که با دارو کنترل میکنند ناراحتی قلبی دارند و در سونو گرافی باقیمانده ادرار بعد از تخلیه 50 سی سی است و وجود دبری در مثانه و نیز اسیت در شکم دیده شده که کلا مدت یکی دو ماه است در تخلیه ادرار نیز مشکل دارند و با وجود احساس ادرا ر خوب تخلیه نمی کنند ایا اسیت به عدم تخلیه هم مربوط می شود؟ (ظاهرا ورم در اندام ها ندارند )با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید مدارکتان را ببینم
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر.
    اقای دکتر مدتی هست که دچار تکرر ادرار هستم.ازمایش ادرار انجام دادم هیچ گونه میکروب یا مشکلی وجود نداشت.سپس بعد از چند هفته به در خواست دکتر سونوگرافی انجام دادم.باز هم در نتایج سونوگرافی مشکلی مشاهده نشد.هم کلیه هم مثانه و هم پروستات طبیعی بودن.دکتر معالجم گفتش که مشکلی وجود نپاره و فقط مثانه تخریک پذیر داری.گفت که از غذاهای پر ادویه اجتناب کن و بهش فکر نکن.یه قرص به اسم تلترودین هم واسم تجویز کرد.
    اقای دکتر به نظر شما مشکل من چی هست؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 687 مشاهده پرسش
    باسلام حدود 5ماه است ادرارم کم کم میاید زرد هم هست هر چی آب میخورم احساس ادرار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب