اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سلام یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کرمی
    من 14 روزه جراحی مثانه شدم وافتادگی وچسبندگی وهمینطور. دستگاهی روی خروجی مثانه کذاشتن
    من از قرص اکسی بوتینین استفاده میکنم واگر این قرص رو نخورم ادرارم میریزدچه کار کنم ایا من خوب شدنی هستم بدون قرصه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهرام شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من ۲۷ سال دارم و سه ماهی میشه که هنگام استراحت تقریبا هر یک یا دو ساعت باید تخلیه ادرار داشته باشم و حجمش هم زیاد هست . من کارم نصابی دکوراسیون داخلی هستش موقعی که کار و فعالیت میکنم مشکلی ندارم و تکرر ادرار ندارم ولی هر وقت استراحت بکنم این مشکل را دارم.در ضمن تقریبا یک ماه قبل از این موضوع یعنی تقریبا چهار ماه پیش اختلال نعوذ هم پیدا کردم که الان خم این مشکلو دارم ...خیلی ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام عکس فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    روزتون بخير
    من 5-6 ساله كه دچار تكرر ادرار هستم خصوصا در مواقع خواب( چه شب و چه در طول روز)
    در طول شب بيشتر از ١٠ بار ميرم دستشويي با فواصل زماني بسيار كم
    ٢-٣ ساعت طول ميكشه تا بخوابم از اون طرفم صبح زوود با حس فشار از خواب بيدار مشم و ديگه خوابم نميبره چون هر ١٠ دقيقه بايد برم دستشويي
    همه ازمايشي دادم حتي نوار مثانه هم پيش خودتون انجام دادم ، مثل همه ي ازمايش هام گفتين همه چي طبيعيه فقط فشار ادرار كم شده
    بهم گفتين فقط تحمل كن
    اقاي دكتر واقعا از كنترل من خارجه
    يك هفته ست دارم تحمل ميكنم،به حدي وضعيتم بد شده كه دارم رواني مشم، شبا سعي ميكنم نرم،اما هر ١ ساعت توي شب بيدار ميشم و ٣-4 بار پشت هم ميرم دستشويي .
    صبحم از 6-٧ صبح باز همين وضعيته
    اقاي دكتر زندگيم مختل شده، عصبي شدم، همش بغض دارم
    توروخدا اخرين راه حل رو به من بديد
    شنيدم بوتاكس جواب ميده
    من ديگه حاضرم هركاري بكنم فقط خوب بشم، جراحي بوتاكس
    كمكم كنيد، ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر جلیل شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    پدر بنده دارای بیماری بیش فعالی مثانه و پرفشاری مثانه می باشد. شب ها مکررا (مثلا از بازه ی 12 شب تا 6 صبح در حدود ده بار)مجبور است دستشویی برود. با توجه به سن بالا (82 سال)، تاری دید و مشکل بینایی، کندی روانی-حرکتی و ضعف ادراکی، این مسئله خیلی جدی شده. لازم به ذکر است ایشان معمولا در راه رسیدن به دستشویی و قبل زا ان ادرارش بی اختیار می شود و از دستش خارج میشود.آمپول بوتاکس تزریق کرده دو سال قبل و قرص یوریناسین هم مصرف میکند. میخواستم ببینم راه دیگری وجود دارد؟ تزریق مجدد بوتاکس پیششنهاد دکتر معالجشان هست. نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    پدر اینجانب تحت نظر دکتر شاکر در شیراز جهت درمان پروستات می باشد...بعد از انجام این آزمایش که بحضورتان ارسال می گردد به دلیل حضور دکتر شاکر در مسافرت خواهشمند است نظر بدهید که نیاز به جراحی پروستات هست یا نه..با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سن پدرم 64 سال هست.ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسين سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5917 مشاهده پرسش
    سلام، دكتر من بعد از اعمال جراحي چه با بيهوشي عمومي و چه نخاعي دچار احتباس ادرار شديدي ميشم و لازمه 2 تا 3 مرتبه سوند بهم وصل بشه تا خودم بتونم بعدش ادرار كنم، داروي بتانيكول كلرايد براي اين موضوع كار ساز هست ؟ دوره مصرفش به چه صورت باشه ؟ از چند روز قبل عمل ؟ يا روز خود عمل ؟ ممنون و تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام من یه مدتی هست که دستشوی میرم ادرادم گیر دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمایش ادرار بدهید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    هر ده دقیقه ادرار میکنم میخواستم ببینم چجوری درمان میشه این مشکل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما. آقای دکتر من دانشجو هستم و متولد 77 . امروز صبح دوشنبه ساعت 6 از خواب ک بیدارم شدم که برم صورتمو بشورم ، دردی در ناحیع سمت چپ کیسه بیضه ها احساس کردم..اما توجهی نکردم. بعد که به دانشگاه رفتم،پس از چند ساعت رفتم توالت و اونجا پیگیر شدم. بعد متوجه یه برآمدگی اندازه نخود در سمت چپ کیسه کنار رون پام شدم. که دست بخوره درد میکنه..آیا نگران کنندس؟من باید چه کنم؟نظر شماچیه؟ برآمدگی روی بیضه ها نیست..فقط روی خود کیسه. و فقط یکی. وقتی بهش نگاه می کنم چیزخاصی دیده نمیشه..ولی برآمدگیش مشخصه..تاحالا همچین دردی نداشتم و احساس کرده بودم این برامدگی رو..شاید بوده ولی درد نداشته متوجه نشدم..ممنون میشم زودتر منو آگاه کنین. باتشکر
    1. تصویر کاربر پوریا چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر من منتظرم...لطفا جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      متشکرم اقای دکتر..باید خدمتتون عرض کنم که این زائده از داخل مثانه هستش..و از روی پوست احساس میشه..و وقتی دست میزنم درد میکنه..البته طی این چند روز گذشته اندازش ی مقدار کومیک تر و دردش هم کمی کمتر شده..ب بپوست براتون عکس میفرستم. باتشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    5. تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      چشم..متشکرم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      تشکر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب