اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شروین پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2091 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید آقای دکتر مدتیه من هیچی تحریکم نمیکنه و به نعوظ کامل نمیرسم هنگام نعوظ احساس دفع ادرار میکنم و باعث از بین بردن حالت نعوظ میشه بعضی وقت ها موقع ارضا التم اصلا نعوظ آنچنانی نداره مشکلم چیه لطفا راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نطر عصبی میباشد
  • تصویر کاربر یلدا سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1024 مشاهده پرسش
    با سلام من خانمی 25 ساله هستم که نامزدم 28 سال سن دارد. ایشون در اثر ضربه ای که به آلت تناسل خود وارد کرده است درد شدیدی در ناحیه شکم حس کرده که بعد از ادرار مقدار نسبتا زیادی هم خون از آلت ایشان بیرون آمده است و برای مطرح کردن و رفتن پیش دکتر خیلی خجالت میکشن خواستم بدونم این خونریزی از آلت ایشان خطر ناک است یا در اثر ضربه بوده و رفع می شود در ضمن این ضربه وارده در حین سکس نبوده است ودر اثر دست زدن و فشار به آن بوده البته بدون تحریک ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکس باز نشد شاید شکسته
  • تصویر کاربر amir.lio پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    باتوجه به مراجعات زیاد پزشکی و نتیجه نگرفتن میخواستم از شما کمک بگیرم
    اقای دکتر اولین مسئله اینه وقتی کوچکترین استرسی میگیرم بیضه هام خیلی سفت میشه و بدنم بی حس میشه حالت تهوع شدید میگیرم و گاهی کمی حالت دستشویی
    ئرضمن خودم احساس میکنم بیضه هام کوچیک شدن اما بامراجعه به سونوگرافی گفت اندازش طبیعیه فقط ورزش رزمی نباید کنی!التم قدرت نعوض هم نداره.
    (ایا ممکنه دلیلش استمنای زیاد باشه؟البته الان خیلی کم شده)
    واقعا دیگه خسته شدم.من 24 سالمه از خوزستان اگه هم نیازه بیام خدمتتون مشکلی نیست
    ممنون میشم اگه بتونید راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است
    2. تصویر کاربر amir.lio پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشکر از وقتی که گذاشتین
      میخواستم مطمئن شم ایا ازمایشی هست که انجام بدم؟
      در مورد نداشتن قدرت نعوظ و کوچکی چیکار باید کنم؟
      با تشکر مجدد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پیرو سوال قبلی عکس ارسال گشت با تشکر
    کد سوال قبلی z28n577
    1. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام آقای دکتر من دو روز پیش مشکلم را مطرح کردم به این صورت که:
      با عرض سلام
      شرمنده ام که بگویم بنده مدتهاست که دچار این بیماری هستم تا اینکه روزی متوجه شذم سر اندام تناسلی من دچار تغییراتی کشته طوری که روی بدنه بالایی سر آلت یک تو رفتگی خط مانند ایجاد شده که هنگام تعوظ این تو رفتگی بیشتر نمایان میشود خیلی فکرم را مشغول کرده! تو رفتگی درست از بالای سوراخ آلت شرئوع شده و کمی تا وسط ادمه دار شده یعنی وقتی از بالا به سر آل نگاه می کنم در حالت نعوظ یگ گودی تقریبا بالای سوراخ ایجاد شده (خط مانند) آیا این قابل برگشت است با ترک عمل خود ارضایی
      قابل رفع است لطفا راهنمایی بفرمایید

      و شما فرمودید شکلش را بفرستید
      نمیدانستم از چه طریقی ولی از ایجاد کردن یک تاپیک دیگر (همین تاپیک و ضمیمه کردن عکسش) این کار را کردم لطفا پاسخ بدهید آیا قابل حل است؟
      با تشکر
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من در روستا زندگی میکنم و 19سال سن دارم و به دلیل نبود شرایط ازدواج با حیوانات مثل گاو و الاغ رابطه دارم اما یک بار بعد از ارتباط با یک گاو احساس کردم روی آلتم کمی سرخ شده و بعد از آن رنگش سیاه و تیره شد میخواستم بدونم علتش بیماری خاصی است یا خیر؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این کار شدیدا خطرناک است و منشا الودهگی
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام خوب هستین من چربی عانه دارم امکان برداشت آن توسط شما وجود دارد ممنونم
    فرمودید خیر کسی از همکارانتون رو میشناسید این کار رو واسه من انجام بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جراح عمومی
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید من دیروز چیز عجیبی از مقعدم خارج شد چیزی شبیه خلط سفید رنگ گاهی با سوزش و درد خفیفی هم در مقعدم حس میکنم. وگاهی هم بدون درد ممنون میشم علتش را بیان کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر گوارش
  • تصویر کاربر nima جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خواستم رابطه بین دفعات انزال و سطح تستسترون رو بدونم آیا با انزال روزانه یا یک روز در میان سطح تستسترون کاهش پیدا میکنه؟ واسه افزایش تستسترون باید چیکار کرد؟ ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباط ندارد نباید تستوسترون تزریق کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3894 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    شرمنده ام که بگویم بنده مدتهاست که دچار این بیماری هستم تا اینکه روزی متوجه شذم سر اندام تناسلی من دچار تغییراتی کشته طوری که روی بدنه بالایی سر آلت یک تو رفتگی خط مانند ایجاد شده که هنگام تعوظ این تو رفتگی بیشتر نمایان میشود خیلی فکرم را مشغول کرده! تو رفتگی درست از بالای سوراخ آلت شرئوع شده و کمی تا وسط ادمه دار شده یعنی وقتی از بالا به سر آل نگاه می کنم در حالت نعوظ یگ گودی تقریبا بالای سوراخ ایجاد شده (خط مانند) آیا این قابل برگشت است با ترک عمل خود ارضایی
    قابل رفع است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      شکلش را بفرستید
  • تصویر کاربر هادی.ا جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    باسلام.دکتر من بعضی موقع ها وقتی ادرار میکنم ادرارم حالتی عین منی داره طوری که احساس میکنم با منی قاطی شده و حالت کششی داره حدود شش ماهی میشه سیتالوپرام 20 مصرف میکنم اصلا هم نمیتونم قطعش کنم چون اگه قطع کنم جنب میشم از جنب شدن بدم میاد هرچند طبیعیه.ازتون خواهش میکنم جواب بدید و بگید چکار کنم واریکوسل هم دارم ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است بزرگنمایی نکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب