اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 756 مشاهده پرسش
    سلام بنده مدت 9 سال خود ارضایی میکردم. زمانی که ازدواج کردم در حین سکس هیچگونه حسی آلت تناسلی م نداره و هیچگونه لذتی نمیبرم. یعنی به نوعی فلج شده . البته هم نعوظ صورت میگیره و هم بعد از چند لحظه ارضا میشم. که البته لحظه ارضا شدن هم هیچ لذتی نمیبرم. به پزشکان زیادی هم مراجعه کردم اما متاسفانه درمان نشدم خواهشمندم شما راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      مشکل شما عصبی است باید روانکاو بروید دکتر ستوده۰۲۱۸۸۲۰۹۲۱۶ تماس
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام.
    کمی از پوست کناری آلتم به طول 2 سانتی متری و عرض 1 سانتی متر به قسمت کنار سر آلتم چسبیده به دلیل ختنه ی بد یا هر دلیل دیگری.

    +آیا با برداشتنش مشکلی بوجود نمیاد؟
    +چقدر طول میکشه تا بعد از برداشته شدن بهبود پیدا کنه؟
    +حدودا چقدر هزینه میبره؟

    ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید بیایید درست کنم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    احساس میکنم زیر آلت تناسلی در زیر پوست یه تیکه سفت(مثل یه لوبیای کوچیک) وجود داره.تاحالا هم مشکلی برام به وجود نیاورده‌.چی میتونه باشه؟ممکنه در آینده برام مشکلی به وجود بیاره؟
    خیلی ممنون🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      این نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام.
    من دردوران نامزدی قرار دارم و فهمیدم ک منی هنگام خروج جهشی نداره آیا این میتونه درآینده مشکل ساز بشه؟؟؟ 25ساله مشهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر تنگی مجرا باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر س.ل سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی
    من پاییز 96 عمل فتق انجام دادم ولی بعد 20 روز بعد از عمل تقریبا بطور مکرر تا الان عمل خودارضایی انجام دادم😔
    الان 8 ماه میگذره ولی احساس میکنم درد میکنه خواستم ببینم به هم مربوطه و باعث عودش شده یا اینکه درد خود عمل فتق هست؟
    چون یه مقدار هم سطحش باد کرده ولی نمیدونم از اول هم همینطور بوده یا اینکه بیشتر باد کرده
    لطفا راهنماییم میکنید خیلی ممنون میشم🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یک سوال داشتم خیلی خیلی بخشی مزاحم شما من شدم ////ایا وازکتومی انجام دادن اسپرم ها میمیرند بعد جذب گلبول خون بدن شده واز طریق ارضاع شدن مایع منی اسپرم خارج شده اما اسپرم مرده است درسته اقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بله قدرت باروری ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    وقتتون بخیر.
    بنده مثل بقیه آدما تو زمان بچگی ختنه شدم،منتها نمیدونم چجوریه که این اتفاق کامل نیافتاده.
    یعنی اون پوسته ی اضافه برداشته شده،اما نه کامل،دقیقا اندازه 18 یا بیشترش مونده که باعث شده هنوز کلاهک به قسمت پایینی متصل باشه.
    خیلی هم کم هست،به نظر میاد با یه عمل سرپایی کوتاه مشکل حل بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ان قسمت باید ازاد شود
  • تصویر کاربر سایه سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکترمن دختری ده ساله دارم چهار ساله ک یبوست داردوقتی ک یبوست داردمشکل عفونت ادرای هم داردمن خیلی اورادکترگوارش ودکترکلیه بردم اما داروهاجواب نمی داددرموقع مصرف داروبازهم عفونت داردمن اوراب یک دکترگیاهی بردم اون براش قرص سیستون دادواوخیلی بهتر شدامادوباره عفونت داردمی خاهم بدانم ک ایاباقرص سیستون عفونت کاملا درمان می شودومن باید چ کاری درمورداین بیماری چ کاری بهتر است بکنم ازراهنمای شماکمال تشکررتدارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید از نظر مثانه عصبی وریفلاکس ادراری بررسی کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر Mrhran پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام‌ دکتر در این عکسی که میفرستم آیا این گودی بالای الت تناسلیم علت خاصی داره ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      مهم نیست
    2. تصویر کاربر Mrhran سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر جان سلام
      واقعا خیلی ناراحتم
      دکتر رفتم میگه فتق کشاله ران دارید باید عمل کنید نگرانم
      آیا این عمل خطرناک هست ؟؟
      ممن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      کار من نیست
    4. تصویر کاربر Mrhran سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام‌دکتر خودت تو یوتیوب ویدو گذاشتی داری عمل فتق کشاله ران انجام میدی
      ممنونم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      لياييد اول معاينه كنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی
    چند روزیست که در ناحیه زیر ناف در سمت چپ یک برجستگی مشاهده میکنم .علت آن چیست آیا نگران کننده است ممنون میشوم اگر پاسخ دهید . درضمن 66 ساله مذکر ومجرد میباشم و تاکنون هیچ بیماری نداشتم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب