اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بينام سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    تشخيص موارد مشاهده شده در عكس و راه درمان آن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ديدم شبيه جوشند فعلا تيغ نزن وپيگيري ٣ ماه بعد
  • تصویر کاربر سیدابوالفضل یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.چندسالی هست بامشکل سختی دفع ادارمواجه هستم ادرار من قطع وصل میشه هنگام آمدن یا بادردشدید مدتی هم همراه باخون بود ادرارم.گاهی هم اذیتی نداره وعادی هستش.پیش متخصص گوارش ومجاری ادراری رفتم گفت تورم روده بزرگ مشکلم هست ومدت۸ماه دارو خوردم وخوب نشدم.میخواستم بی زحمت راهنمایی کنید که باید چکارکنم.ممنون میشم واقعا خسته شدم واززندگی سیرشدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد سيستوسكوپي كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر علیزاده چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1274 مشاهده پرسش
    عرض سلام و احترام خدمت آقای دکتر.
    براثر ورزش و فشار بیش از حد ، چند ماهی هست درد قسمت بالای الت تناسلی دارم (خوده الت نه قسمت بین ناف تا الت تناسلی .دقیقا قسمت رستنگاه مو) .که به شدت هنگام دویدن درد میگیرد نه در شرایط عادی . فقط هم در حال دویدن یا تند راه رفتن
    در ضمن خون در ادرار مشاهده نشده و سوزش ادرار هم ندارم تکرر ادرار هم ندارم و طبیعی هستش ، ، بسیار سپاسگذارم از بذل توجهتون .
    پیرو درخواست قبلی و فرمایش شما نتایج آزمایش ادرار و سونوگرافی هم حضورتان پیوست کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام همه عالي است درد مال كشش ورزشي است
    2. تصویر کاربر علیزاده یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام
      ضمن تشکر از پاسختون ، میشه بفرمایید چه تجویزی دارین ؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    4. تصویر کاربر علیزاده سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر ، درد بنده همچنان وجود دارد .
      اگه ممکنه لطف بفرمایید تجویزی ارائه فرمایید..
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      مسكن كافي است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    وجودجوش های زیر پوستی زیاد روی الت و همچنین زیر ختنه گاه وپیدایش خال برسرالت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    Amir Jebelli: سلام اقای دکتر، وقت شما بخیر، من پسرم را در 1 ماهگی ختنه کردم و یک بار دچار چسیندگی شد که در حدود 5 ماهگی بود بردیم دکتر و با کشیدن برطرف شد. الان 1.5 سالگی است و مجدد متوجه شدم که در حد کمی چسبندگی داره. جلو مجاری رو نگرفته و فقط کلاهک از قسمت بالاتر به صورت تفکیک شده نیست. میتونید من رو راهنمایی کنید ؟ ایا الان میشه چربش کنیم و کم کم بکشیم که بچه اذیت نشه ؟ ایا اصلا امکان جدا شدنش الان هست یا باید مجدد عمل انجام بشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ادرارش راحت ميايد اذيت نكنيد اقدامي لازم ميست
    2. تصویر کاربر امیر جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      در آینده این موضوع اشکالی ایجاد نمیکنه آقای دکتر ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب من تقریبا 4-5 ماهی میشه که در بیضه ی سمت راستم درد خفیفی رو احساس میکنم ( 25 ساله و مجرد هستم ) که این درد هنگام پیاده روی زیاد و یا پیاده روی همراه یک وسیله ی نه چندان سنگین مثل کیفم تشدید میشه و با استراحت کردن و نشستن و یا دراز کشیدن بلا فاصله درد بهبود پیدا میکنه. میخواستم از محضرتون بپرسم آیا مشکل حادی بنده دارم؟ البته به متخصص مراجعه کردم وگفتن چیز خاصی نیست! اما من دیگه نمیتونم ورزش کنم یا زیاد بدوم و نگران آینده هستم، برای از بین رفتن این درد چیکار کنم جناب آقای دکتر؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    58 ساله و مرد هستم. صبح كه بيدار شدم لباس زيرم خون آلود بوده. يك بار هم چند هفته قبل متوجه اين موضوع شدم كه به صورت لكه بود و جدي نگرفتم اما اينبار بيشتر بوده و ملافه ها هم خونآلود شده. البته خون غليظ نيست و خونأبه است. در ادرارم خوني نديده ام تا به حال. دو روز در هفته قرص چربي مي خورم و آزمايش خونم سالم بوده. هيچ درد يا مشكل ادراري يا غيره ندارم. تا به حال سابقه بيماري خاصي نداشته ام. لطفاً، راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد ازنظر علت ان بررسي شويد
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    مدتی است که یک مایع سفید رنگ به شکل دائمی از مجرای ادراری من خارج می شود که خود من احتمال عفونت مجرای ادراری را می دهم. در موقع خوابیدن بعضی اوقات زیر شکم من درد می گیرد و در هنگام خروج ادرار هم سوزش اندکی دارم اما به هیچ عنوان خون و سوزش بسیار شدید در هنگام خروج ادرار ندارم . اما احساس سوزش نسبی در طول آلت دارم و مایع سفید که رقیق و البته دارای بوی اسیدی بسیار کمی هم هست به شکل بسیار کمی مثلا 6 یا 7 قطره در طول شبانه روز از من خارج شده و زیرپوشم را کثیف می کند. ایا نیاز به آزمایش پاتولوژیکی و بالینی و غیره می باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام نظر من اين است كه اصلا اهميت ندهيد
    2. تصویر کاربر بهروز جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و سپاس فراوان بابت پاسخگویی شما
      همیشه تندرست و شاد و سربلند باشید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر abdollah جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم برای کسی که به مدت طولانی مثلا چند سال خودارضایی انجام نده ممکنه عقیم بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه بهتر است قطع كنيد
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    از سال نود و یک درگیرم.نااگهان مایعی از من دفع میشد که شلوارم کامل خیس.دختر 31 ساله هستم.بررسی ها انجام شد،نوار عصبی مثانه،سونو و...مشکل خاصی نبود.هنوز خوب نشدم.فقط گاهی اصلا نیست و گاهی کمتر و بیشتر میشه.مجبورم همش از پد استفاده کنم که شلوارم خیس نشه.از بیرون رفتن بدم میاد،اذیتم.نمیدونم این مایع ادرار یا ترشحات.هر بار نیم ساعت توی دستشویی هستم،احساس میکنم بیشتر بشینم تا تخلیه بیشتری بشه.کمرم دچار مشکل شده.چییییییکار کنم؟ دکترهای زیادی هم رفتم،نتیجه نگرفتم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      از ان ترشحات از نظر ماهيت ادراري وغير ادراري ازمايش وكشت دهيد مشخص ميشود اگر ادوار بود بايد بررسي علت شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب