اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر raha دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید خواهش میکنم حتما جواب سوال من رو بدین پای ایندم در میونه،،مدتیه با پسری نامزد شدم و چندروز بعداز نامزدی به من گفت که من دچار تبخال نوع دو هستم که ممکنه این بیماری به من هم سرایت کنه؟ کسی رو نمیشناسم ازش راهنمایی بگیرم من خیلی اون فرد رو دوست دارم و از طرفی نگران ایندمم هستم، ایا ازدواج کردن با این فرد کار اشتباهیه؟ اگه ازدواج کردم راه پیشگیریش چیه که من هم مبتلا نشم؟ اگه بچه دار شدیم ایا بچمون رو خطری تهدید میکنه یا نه؟این بیماری خطر مرگ هم داره؟ خواهش میکنم جواب بدین خیلی برام مهمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام دکتر حدودا ۴۵ روز قبل با ی خانم رابطه بدون کاندوم داشتم که از فردا سوزش قیمت جلو الت داشتم و قسمتی از ختنه گاه هم شروع ب حارش کرد و قرمزشد.بعد از ۱۵ روز قسمت کشاله رانم چیزایی مثل جوش زد ک سفت بود ابکی نبود.دکتر چندتا رفتن گفتن سوزاک هست و انتی بیوتیک دادن ولی باز اثر نکرد من از مقعد تا نوک الت سوزش خفیف دلشتم گاهی هم سوزش نداشتم ازمایش چندتا انجام دادم ک hsvمنفی بود.گاهی واقعا درد دارم
    1. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      در ضمن دکتر جان من ی مدت پیش یه چیز مثل آفت تو خروجی ادرارم دیدم ک از داخل زده یه کوچولو
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      بهترین ازمایش چیه؟ اون جوشهای تو کشاله ک زد ۱۵ روز بعد بود اونوقت هم من دردی اصلا نداشتم کاملا سالم بودم ولی باز عود کرده دردم ولی فقط سوزش داخلی الت و گاهی مقعد دارم همین
    4. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس ندارم دکتر ولی من کلا درد سوزشی داخل الت دارم و تا مقعدم حالت سوزش داره و اون چیزی ک مثل آفت دهانی تو اول مجاری ادرارم زده ایا تبخال هس؟
    5. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      این عکسها اون ک داخل مجاری هست هم افت هست
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر تقریبا ۱۰ روزی هست که این التهابات ته در تصویر پیوست کردم بر روی آلت تناسلی ظاهر شده و دکتر داخلی مراجعه کردم و گفتن عفونت هست و تو پماد تریامسینولون ان ان و موپیروسین رو دارم استفاده میکنم و وضعیتش خیلی بهتره شده.
    با توجه به علائم بر روی الت ایا این مورد تبخال یا زگیل تناسلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پرواز یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام جناب دکتر کرمی، خسته نباشید
    جناب دکتر از مدت زمان خیلی زیادی است نزدیک شش ماه کله ای سفید رنگ در بدنه اندام تناسلی ام مشاهده می شد که به مرور زمان در حال رشد کردن می باشد و هیچ گونه دردی هم ندارد و ضمنا تا به حال با کسی هم رابطه جنسی نداشته ام و سن بنده نیز 32 سال می باشد. در پیوست عکس را ارسال گذاشته ام خواهشمندام راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر فراوان از کرمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام .ببخشید بروی نوک آلت تناسلی من به صورت مادرزادی یک خال سیاه زیر پوستی بوجود امده میخواستم ببینم راه درمانی داره که بخوام از بین ببرمش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر رامین یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اگر بخوام از بین ببرمش باید چکار کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      من دستكاري را صلاح نميدانم جاي بدي است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    من یک هفته میشود که روی آلت تناسلی ام تبخال به وجود آمده خواستم ببینم راه درمانش چیه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بزرگوار

    آقای دکتر الان حدود 20 روزه که من تو ناحیه ( با عرض پوزش .. لطفا منو ببخشید ) آلت تناسلی خودم یه مشکلی دارم ... یه چیزی مثل ترک خوردگی که خوب نمیشه 😔 .... پوست پوست میشه .. و به شدت خارش داره ... بعد خارش هم زخم انگار تجدید میشه و خوب نمیشه .. یه چیزی مثل تاول هم روی زخم ایجاد میشه .... یک بار با شامپو بچه شستمش که ضدعفونی بشه اما انگار فایده ای نداشت ... خواهش میکنم کمکم کنید ... من 26 سالمه ... هیچ بیماری خاصی هم ندارم ... تا حالا هم چنین مشکلی نداشتم ... مجرد هستم ... ممنون میشم کمکم کنید .

    خیلی خیلی ممنونم ⚘🌸🌸⚘❤❤ و امیدوارم منو به خاطر بی ادبیم ببخشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید من یه مدت در الت تناسلی جوشهای ریز مشاهده کردم بعد از کرم تبخال استفاده کردم یه مدت خوب بود ولی الان باز عود کرده الان کلاهک حالت چورک والت تناسلیم حالت ورم واحساس میکنم زیر پوست حالت غدههای ریز دردناک که بعد یه مدت سر باز میکنه همراه با خارش ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضي چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام اقاي دكتر چند روزيه كه روي الت تناسليم به صورت يك برجستگي كوچك مانند جوش بدون دود و خارش به وجود امده و زير كلاهك هم قسمتيش رنگش از بقيه جاها سفيد تر هست ميخواستم علت و ايا اينكه دچار چه عارضه و بيماري شده ام با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      اين نشان از تب خال است
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر
    و عرض خسته نباشید
    من 32 سال دارم 10 ساله ازدواج کردم .
    2روز پیش محل کارم بودم که احساس لرز کردم و چهار انگشت فاصله از آلت تناسلیم به سمت چپ زیر شکم یه رگ هست درد احساس کردم. به فکر این که لرز کردم شاید سرما باشه از همون موقع یه استامینوفن استفاده کردم بعد رفتم منزل تا فردا 2 بعد ظهر هر 8 ساعت آدول کولد استفاده کردم که تا ظهر لرز بدنم خوب شد. غروب متوجه ورم سمت چپ ختنگاه و کمی هم زیرش شدم که تو روز دوم بیشتر شده فقط ورم کرده نه خارش نه درد خاصی دارم. گهگاهی در حد چند ثانیه گِز گِز حس میکنم.درد سمت چپ زیر شکم که اشاره کردم هنوز نه کم شده نه زیاد به یه شدت معمولی وجود داره. تا به حال هیچ گونه سابقه در این موارد رو نداشتم ممنون میشم راهنماییم کنید . واقعا نگرانم . لطفا شماره تماس نمایش داده نشود. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من اصلا مهم نيست لرز به اين ارتباطي ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب