اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام.وقت بخیر.بنده نزدیک۷سال بی اختیاری ادراردارم الان ۲۵سالم هست مجردم.باعطسه وسرفه احساسمیکنم که ادرارمیریزه یاجسم سنگین باسرماباترس با حتی بعضی صداها اب زیادبخورم شدت پیدامیکندانکارمثانه ام کوچک است .عکس رنگی همازمثانه گرفتم دکترقبلی گفتن عصبی نیست واصرارداشت که مشکلی ندارم اما واقعارنج میبرم.بعدازحمام حساس ترمی شودبعدازدستشویی بیش از ده بارمیشینم وبلندمیشوم به لگن ام هم ضربه ای نخورده است زایمان هم نداشتم واقعامشکل رانمیدانم قرص ترلودین رامصرف کردم بدترشده قبلاشبهاراحتربوداماالان مثل شیشه می شودباپهلوگشتن احساس میکنم میریزد.البته بعدازعادت ماهانه شدت ان کمترمی شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام
    زمانی که دستشویی می روم و ادرارم را خالی می کنم بعد از شستن الت
    موقعی که بیرون می ایم دو سه قطره ادرار بی اختیار داخل شرتم می ریزد
    علتش چیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام
    من بعد ازاین که از دسشویی میام بیرون بی اختیار با کوچکترین حرکتی ادرارم خارج میشه وشورتم خیس میشه من 34 ساله مرد متاهل با 3 اولاد قد بلند لاغر اندام سیگاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر محترم
    پدرم 76 سال دارد 2 ماه پیش به علت بزرگی پروستات و سنگ مثانه(اندازه گردو) تحت عمل جراحی قرار گرفت ولی متاسفانه بعد عمل دچار بی اختیاری ادرار شده که علی رغم مصرف دارو بهبودی حاصل نشده.
    آیا این بی اختیاری طبیعی است و آیادرمانی برای رفع آن وجود دارد؟لطفا مرا راهنمایی نمائید.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر جمال چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید جوانی 28ساله دارای تکرر ادرار شدید به گونه ای که روزانه بیش از20 بار دستشوی رفته وباعث کلافگیم شده لطفا راهنماییم کنید باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوارمثانه بگيريد
  • تصویر کاربر نسترن چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ،مادر بزرگ من دچار مشکل بی اختیاری ادراری است و همچنین بیماری قند نیز دارد سوال من این است که میتوانیم برای حل مشکل ایشان به مطب جنابعالی مراجعه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ نوار مثانه
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام فردی 58 ساله هستم از تکرر ادرار در طول روز رنج می برم بطوریکه هر 1/5ساعت نیاز به تخلیه ادرار میکنم در صورتیکه در طول خواب شب بیدار نمیشوم ضمنا داروهای زیر را به مدت طولانی مصرف نموده .پرازوسین-پروستاتان- مکسولوسین -پیرامیت 60-پروترال -فییناسرید -تولترورین
    ضمنا حجم تقریبی پروستات 30ccمختصر بالاتر از حد طبیعی می باشد .در کنترل پس از تخلیه مقدار رزیدو 150ccمی باشد . قبلا از لطف شما کمال تشکر را دارم.
    مقدار psa-ecl ./57 می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر e.t شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    باسلام زنی31ساله هستم که به مدت یک هفته ناگهان با مشکل تکرر ادرار مواجه شدم که در مثانه وزیر شکمم احساس فشار شدید می کنم که به نظر خودم مثانه تخلیه شده اما بعد از چند دقیقه دوباره احساس می کنم که نیاز شدید به دستشویی دارم حتی موقع خواب هم نمی توانم درست بخوابم چون مرتب دستشویی میرم آزمایش کشت ادرارم سالم بود و در رنگ وبوی ادرارم هیچ تغییری صورت نگرفته ودرد وسوزش در هنگام دفع ادرار ندارم من اهل مشهدم لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با سلام آیا خود ارضایی طولانی مدت سبب تکرر ادرار و بی اختیاری ادرار میشود ؟ درمانش چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام فردی 58 ساله هستم از تکرر ادار در طول روز رنج می برم بطوریکه به فاصله هر1.5 ساعت احساس تخلیه ادرار دارم ولی در طول خواب شب مشکلی ندارم .از داروهای پرازوسین-پروستاتان- مکسولوسین-پیرامیت 60- پرومنفورین-پروترال4/.- فنتاسرید 5-تولترورین به مدت طولانی استفاده و افاقه نکرده است.
    حجم تقریبی پروستات 30cc(مختصر بالاتر از حد طبیعی )می باشد در کنترل پس از تخلیه مقدار رزیدو 150cc می باشد .مقدار (psa-ecl (./ 57. می باشد
    قبلا از لطف شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب