اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سيما شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    مادر اينجانب ٧5ساله است چند سالى هست كه تا دستشويى ميرسه لباس زيرش كمى خيس ميشه چند وقت پيش به دليل جواحى ستون فقرات چند ماهى بسترى و به علت ديابت و عفونت بعد از عمل مدت طولانى سوند داشت بد تر از قبل شده بود دكتر متخصص دو مدل قرص داد خورد خيلى كم بهتر شد و هم چنين گفته كه كارى براش نميشه كرد و كمى ورزش هاى سفت كردن مثانه و باسن رو داده اما همچنان قبل از رسيدن به دستشويى كمى خودش رو خيس ميكنه و هر جا كه ميخواد بره بايد پوشك بشه
    سوالم اين است كه ايا درمانى برايش هست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ساره شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام،من خانمی هستم 29 ساله من هیچ مشکلی ندارم از لحاظ کلیه یا مثانه فقط از بعداز زایمان عفونت زنان دارم که بعداز ده ماه هنوز درمان نکردم،باتوجه به این موارد نصفه شب امروز از خواب بیدار شدم دیدم لباس زیرم خیلی خیس شده برای اولین بار با این مشکل مواجه شدم نمیدونم ادارار بوده یانه میخوام بدونم علتش چی بوده وباید چیکار کنم خیلی نگرانم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسين شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    مدتى است حدود دو سال ادرار من خيلي كم زور و بصورت شير سماورى دفع ميشود آزمايش و سونوگرافى كليه و پروستات و حالب و مثانه هم دادم نوشتن كليه ها اندازه و حالت نرمال ضايعه فضاگير ديده نشد پروستات هم نرمال فقط حدود ٣٠ سي سي دفع نميشود از مثانه و باقى ميماند

    داروى تامسولوسين دادن در زمان مصرف دفع طبيعى شد پس از پايان مصرف مدتى بعد دوباره همين حالت شد


    باتوجه به نرمال بودن اندازه و وضعيت پروستات و كليه ها چه مشكلى دارم كه اينجورى ميشه؟

    تكرار تامسولوسين لازمه؟
    چند دوره؟
    چرا پزشك نگفت بعد از اتمام دوره دوباره دارو را تمديد كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر سنت پایین ۵۰ است دارو نخورید
  • تصویر کاربر افسانه شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سالهاست كه مشكل بي اختياري دارم چند بار جراحي كردم موثرنبوده با داروكنترل ميكردم حدودا يكماهه كه خيلي شديد شده وداروهم اثري نداره مخصوصا شبها اصلا كنترل ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 762 مشاهده پرسش
    27 ساله .مشکل بی اختیاری ادراری و ناراحتی هنگام دفع ادرار دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    تقریبا 48 ساعت است که دچار تکرر ادرار شما بعد از خوردن قریب دو لیوان ماالشعیر -دو لیوان چایی -فسنجان و خیار و نارنگی و موز در ساعت 1230 شب شروع شد 48 ساعت قبل سه بار به دستشویی رفتم .ادرار می امد ولی رفته به رفته با وجود خوردن چایی و چایی سبز و نخوردن شام دیشب .حجم ان کمتر شده و سوزش خفیفی پیدا کرده است.
    برای کاهش مراجعه به دستشویی بر روی مبل می نشینم و با چشمان بسته نفس عمیق می کشم .احساس گرمی در ناحیه سر الت تناسلی میکنم .قبلا چندین سال قبل عمل واریکوسل در بیمارستان خاتم داشته ام لطفا راهنمایی بفرمایید
    سپاسگزارم نوریانی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      کشت ادراری باید بدهید
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده 34 سال سن دارم ومشکلم این است که مثانه ام کامل تخلیه نمی شود و بعداز رفتن به دستشویی دوباره با راه رفتن یا خم شدن چند قطره ادرار از من خارج می شود و چند سال است که مشکل دارم و از نظر معاینات پزشکی سالم بوده ام لطفا جهت درمان راهنمایی بفرمایید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سلام چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدود14 سال تکر ر ادرادارم کل دکتر رفتم گفت عصب مثانه ات فلج البته نوار مستانه گرفت پیش دکتر هاتف خرم ایشان تشخیص داد گفت روز دوبار سون باید بزن من این کار کردم ول خیل عفونت مکردم زیاد دستشو مرفت بعد از سون زدن تا امسال با جناب دکتر سید جلال حسین معرف کردن بهم ایشان امسال تابستان نوار مستانه گرفت ایشان صبحت دکتر گفتن عصبه مستانه فلج یا ضعیف ایشان یک نامه پیش اقای دکتر خشنود دادن گفتن عمل SNS بشید شما بهتر میدون چه من برج 6 به صورت تسته انجام دادم تا تست به صورت کامل دربستن گذاشته ان ول دوهفته جواب نگرفت من از سه چیز شکایت دارم اول این نوک الت خیل سوزش مکن وادرا به صورت اب شفاف رنگش خیل زیاد دستشو میرم در این موقع هر10 یکبار حدود 70 تا 100 سی سی ادرا میاد سوال 2 این ازپشت مقعد تا نوک الت درد میگر مخواست مشکل چه ول یک چیز بگم من این عمل انجام دادم تخلیه کامل مکن ول زیاد دستشو میر حتی یکبار سون زدم ببین چقدر باقی مماند چیزنماند بود ول دستشو زیاد میرم خواهش اینکه این سوزش چه البته ازمایش دادم سونه وکش ادرادادم گفت عفونت ندار خواهش مکن ازت دارو هست این عصب کنترل کن موقع کی سرما میش 5 دققیق یکبار میرم ممنونم البته دکتر بهم گفت الرژی دار ول از هیچ دار عصر نکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سلام چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر بادرود من 3 هفته پیش عمل sNSانجام دادم پیش اقای دکتر خشنود ول بازم ادرار تخلیه مکن سون زد باقی ماند ندارد ول هنوز زیاد دستشو میرم علتش چه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از بچگی تا الان هرجا میرم دسشوییم میگیره و نمیتونم مدفوعم رو کنترل کنم اگه سرویس بهداشتی پیدا نکنم خودمو کثیف میکنم. تکرر ادرار هم دارم و موقع ادرار کردن ادرارم قطع و وصل میشه. میشه راهنمایی کنین چیکار کنم.پیش چه متخصصی برم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید تست ارودینامیک یا نوار مثانه بگیرید مشخص شود۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    Mohammad Moradi:
    سلام‌من58سالم‌است‌چهارمااهپیش‌ازارتفاع3متری‌سقوتکردم
    دومهره‌یک ودوشکته‌دربیمارستان‌عملکر
    دم‌نتیجه‌عملخوب‌بود‌است‌
    ومشکل‌من‌‌‌بیاختیاری‌اداراست
    وذود‌ذود‌عفنوت‌اداری‌میگیرم
    رنک‌ادارزردخیلی‌کم‌رنک‌است
    ازمایش‌دادم‌‌پاسا12‌بود.دربیمارستان‌قبلازعمل‌31بود
    وحجم‌پروستات35است احساس‌مردی‌ندارم‌لطفا راهنمایی کنیددعاکوی‌شما‌هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمایش را تکرار کنید PSAودوباره نتیجه را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب