درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (995 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر . اقای دکتر عزیز بنده ۳۰ ساله و متاهل هستم. حدود ۳ سال است که بعداز تخلیه ادرار پس از چند دقیقه در ناحیه مثانه احساس سنگینی و پری میکنم حتی احساس سنگینی و تاف تاف در آلت و زیر آلت ( زیر بیضه ها) و در بعضی از مواقع در آلت ونوک آلت و احساس گزگز یا درد یا سوزش کمی حس میشه که بعداز نیم ساعت ازبین میره . دکتر عزیز این حالت همیشگی نیست گاها بعضی وقتا تا چند هفته اصلا مشکلی پیش نمیاد و در بعضی از هفته ها هر روزه است . احساس گرفتگی و حس بد سنگینی که بعداز زمانی برطرف میشه . در بعضی از مواقع جریان تخلیه ادرار پرفشار و عادیه ولی در بعضی از زمان ها کند و کم فشار است واقعا کلافم کرده زندگیم بهم خورده استرس دارم . دکتر جان میشه راهنمایی کنید ؟؟ ممنون میشم از بزرگی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شده ؟
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      خیر اقای دکتر
    3. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      خیر اقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با pvr انجام بشه برایم بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ارژنگ سه شنبه ۹ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده چهل ساله هستم و بیش از یک ساله به پروستاتیت مبتلا شدم. علایمم خفیفه با این حال طولانی شده. فشار ادرارم خوبه تکرر ندارم اما حس بد ماندن ادرار و گاهی سوزش خفیف و درد در پاها دارم. سه بار به دکتر مراجعه کردم و همکی آنتی‌بیوتیک, تامسلوسین و سلکوسیب تجویز کرده اند. سونو و آزمایش ادرار هم دادم (و ماه پیش آزمایش پی اس آ که 2.9 بود دادم) و اندازه پروستاتم 28 سی سی هست. تقریبا به طور نا متناوب 60 روز آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین و افلوکساسین‌خورده ام. اما بیماری با این که کمتر شده شدتش, همچنان علایم وجود دارد. به نظر شما در این مرحله باید چکار کنم باز به دکتر مراجعه کنم و تجویز دکتر چه خواهد بود؟ یا اینکه درمانی نداره و باید مدارا کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سلام مدارا کنید بیش از این درمانی ندارد .
  • تصویر کاربر اسی یکشنبه ۷ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.دکتر من چندروز پیش از شما سوال کردم درمورد التهاب پروستات که به من گفتین آزمایش ادرارو کشت ادرار بدین من این آزمایشات رو دادم و عفونت ادراری نداشتم البته قبلا یه دفع عفونت ادراری گرفتم با سفکسیم کاملاخوب شدم ..یکباردیگه هم علایم رو بگم سوزش و تکرر ادرار و گاهی دوشاخه شدن ادرار و قطره قطره امدن ادرار ودرد وسوزش هنگام نشستن ، درد و سوزش بعداز ادرار ، به حالت نعوظ رسیدن آلت درهنگام ادرار کردن ،و خلاصه دفع ناقص ادرار ضمن اینکه من دکتر که رفتم قرص فینایید و قرص سوزش نوشتن برام شباهم امنیک ۴ /میخورم
    درکل مثل قبل نمیدونم کی باید برم دستشویی فقط موقعی که درد دارم میرم دستشویی دردم کم میشه ولی بازم به طورکامل دفع نمیکنم واینکه وقتی درد میگیرم التم سفت میشه حالت فنری و کوچیک میشه بعد میرم ادرارمو دفع میکنم به حالت قبل برمیگرده ، با این قرص امنیک شبا درد ندارم ولی بازم درحالت عادی نمیدونم کی برم دستشویی .. تو خواب که درد داشته باشم بعد میرم دفع میکنم خوب میشم سنمم که ۲۴ سال مجرد و تاحالا سکس نداشتم و حدودا ۴ سال هفته ای یکبار خودارضایی میکردم ..ممون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      فیناستراید را مصرف نکنید . اگر دفع ادرار به سختی انجام میشه باید سیستوسکوپی جهت بررسی مجرا شوید
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۲۲ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید اقای دکتر پدرم هفتاد سالش است سال نودوهفت عمل رادیکال پروستات انجام داده وبعد دچار تنگی گردن مثانه شدن وسه بار توسط دکتر ضیغمی عمل doiuوتزریق کورتون انجام دادن به مدت سه سال مشکل نداشتن البته کمی بی اختیار بودن که براشون قابل تحمل بود تا اینکه بهمن ماه گذشته باز دچار تنگی گردن مثانه شدن وهمان عمل راانجام دادن الان بی اختیار است دستیار اقای دکتر براشون قرص ویزول وکپسول دلوکستین نوشتن ازنظر شما ایرادی ندارد مصرف کنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ فروردین ۲( 1 سال پیش)
      سلام خیر مشکلی نیس درمان مناسبی است
  • تصویر کاربر اکبرناظم شنبه ۲۷ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز گفتید عکسا اپلود نشده دوباره بفرستم ،گفتم توضیح هم بدم کاملتر.دکترجان بنده 39 سالمه دوسال پیش حس سنگینی زیردلم میکردم رقتم دکتر ،گفتند التهاب پروستات ،یه بسته کپسول دادند بهتر شدم و گذشت تا به امروز که حدود دوماهه نشیمنگاه باسنم انگاری میسوزه و بعضی مواقع برعکس انگاری یخ میمالند بهش، وازبس استرس و حرص غصه خوردم نمیدونم ربطی داره بهش یانه تکرر ادرار و کمی نشتی ادرار هم اومده سراغم .هردکتری رفتم یه چیزی گفتند.درنهایت اخرین دکتر گفت شما عفونت پروستات دارید وقرص مترونیدازول250 وافلوکساسین200 دادند گفتند نود روز استفاده کن. به اضافه پرازوسین1 میلی گرم که فرمودند تااخر عمر باید بخوری.سونوگرافی هم رفتم ابعاد پروستات رو زد 45*39*39 در 35 سی سی
    ازمایشpsa هم بود
    Psa1.94
    Free psa 0.64
    Total psa 33.0
    درضمن کیست 14m هم درخط وسط پروستات دارم.حالا ممکنه دوباره عکسا اپلود نشند شما خواهشا جواب چندتا سوال منو بدید تک تک .
    1.ایا psa من الان ربطی به سرطان دارد؟؟
    2.من قرص پرازوسین رو نخوردم ایا اشکال نداره ؟
    3.ایشون گفتند تااخر عمر باید پرازوسین بخورم درست گفتند؟
    4.کیست که دارم مهمه؟
    5.ودراخر این حس سوزش و یخ زدگی باسنم برای چیه..
    سپاس لطفا جواب تک تک سوالاتم رو بدید ممنون گزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      1- psa در محدوده نرمال است ۲- علایم التهاب پروستات شامل تکرر ادرار شدید است که به نظر نمیرسه علایم شدید باشد پس پرازوسین فعلا نه ۳- معمولا این کیست ها اهمیتی ندارند ولی ججهت اینکه خیالتون راحت بشه MP-MRI انجام دهید که ماهیت کیست را ذکر کند ۴-این حس سوزش ممکن است چند منشا داشته باشد ولی کمر رو حتما بررسی کنید توصیه میشه به دلیل مبهم بودن درد توسط متخصص طب فیزیکی ویزیت شوید
  • تصویر کاربر شیدا چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر در خصوص سوال قبل
    بله ایشان یه ماه پیش شب ها خیلی بیدار میشدن برا ادار کردن قرص مصرف میکنن بهتر شده شبی یه بار
    هفته ی پیش آزمایش psAانجام دادم5.2بود بعد یه هفته بازم تکرار کرد8.9بود آزمایشfreepsA.3.2 بود
    F psA/T psA0.36بود
    چکار کنم آقای دکتر حجم پروستات هم۶۴cc بود ۵۴سال دارن
    جهت یادآوری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 سال پیش)
      اگر با مصرف دارو علایم بهبود یافته دارو را ادامه دهند. برایpsa افزایش یافته که برای غربالگری سرطان پروستات هست یک MRI لگن بررسی پروستات شود MP MRI و گزارش ان را بگیرید ببینیم مشکلی دارد یا خیر
  • تصویر کاربر غلام یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب خدمت پرفسور کرمی
    بنده 45سالمه پس از آزمایشات وسونگرافی پروستات خفیف دارم و قند هم 190تاست وکبد گرید 2دا رم ازتون ی چیز میخوام دکتر لطف میکنید داروهای را شما بفرمایید تهیه کنم یک دنیا ازتون متشکرم ویک عمر دعا گو خواهم بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام ایا در دفع ادرار مشکل دارید ؟ شب ها چند بار جهت ادرار کردن از خواب بیدار میشوید ؟ برای وضعیت قندتون به متخصص داخلی و یا فوق تخصص غدد مراجعه فرمایید و درمان دارویی لازم را دریافت میکنید
    2. تصویر کاربر غلام یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      برای پروستات چه داری مصرف کنم
    3. تصویر کاربر غلام یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      آقای دکتر کرمی میشه لطفاً شما دارو برای قند و پروستات بفرمایید من از شما تقاضا میکنم چه مصرف کنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      برای پروستات تامسولوسین برای قند متفورمین
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      تامسولوسین شبی یک عدد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر پدر بنده ۷۶ ساله هستن که از قبل پروستات به اندازه (۶۰ )داشته و حدودا دو هفته پیش عمل ابسه پری آنال کردن و بعداز اون دیگه ادرار نکردن و بی اختیار گرفته و بعد احتباس ادارا داشتن که رفتیم دکتر گفتن سوند وصل کنید و ازمایشات انجام بدیم که گفتن باید عمل کنید لازم به ذکراست پدرم سال ۹۷ عمل قلب باز کردن
    و بهم گفتن که ریسک عمل زیاد روخدا کمکم کنید میخواستم بدونم بدون عملم میشه مشکلش برطرف شدش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام تا به حال دارویی برای پروستات مصرف کرده اند ؟ سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری بررسی حجم پروستات انجام شود قبلا هم دچار احتباس شده اند ؟
    2. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام
      بله پرتروال ۰۴ مصرف میکردن
      سونوگرافی با سوند انجام دادن و حجم رو گفتن ۶۰
      خیر اصن دچارداحتباس نشده بودن از وقتی که عمل شدن این اتفاق براش افتاد
    3. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام اینم اخرین سونوگرافی بدون سوند
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ آذر ۱( 1 سال پیش)
      عکس سونوگرافی اپلود نشده. حتما نوار مثانه انجام شود جهت نوار مثانه با شماره های ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ هماهنگ کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر b.ahmadpour شنبه ۲۰ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سوال رافرستادم.ورم پروستات.تکررادار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    پدر من ۵۵ سال سن دارند و مشکل پروستات پیدا کردند.اندازه پروستات درسنوگرافی 100 بود و psa 23
    بعد از بیست روز مصرف انتی بیوتیک اندازه پروستات شد ۹۰ و psa به ۶ کاهش پیدا کرد..دوباره بعد از یک ماه ازمایش داد کهpsaبه ۵ کاهش پیدا کرده و free psa .۴۰ هست..خواستم ببینم نظر دکتر چی هست ایا احتمال سرطان پروستات هست یا نه
    1. تصویر کاربر مصطفی جمعه ۶ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      ببخشید در ادامه توضیحات بالا باید عرض کنم که هنوز انتی بیوتیک مصرف میکنند و این پایین امدن psaبا مصرف انتی بیوتیک بوده اندازه پروستات هم فعلا 90 هست
    2. تصویر کاربر مصطفی جمعه ۶ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      منظور از اندازه همون حجم هست..پس ارین ازمایش و سونو👇
      psa:5
      free psa: .40
      psa total/freepsa=7.2
      حجم:۹۰ cc
    3. تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۱۰ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      چرا جواب نمیدید.چند روز هست ما منتظریم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      باید یک ماه دیگه PSA تکرار کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر