اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صالح پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید/اقای دکتر من بیمار خود شما هستم و بزرگی خوشخیم پروستات دارم/در اخرین ازمایشی ک انجام دادم مقدار پی اس ا 2/4بود یعنی زیر4/چه زمانی باید برای ازمایش و سونوگرافی جدید اقدام کنم و وقت حضوری بگیرم؟سوال بعد اینک بزرگی خوشخیم ایا به بدخیم تبدیل میشه؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نرمال است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 730 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    پدر من بزرگی خوش خیم پروستات با اندازه 26 داشتن و قبل از عمل مراجعه کرده بودن و شما قرص پوریناسین برای سوزش تجویز کرده بودید.
    تامسلوسین و فیناسترایید هم از قبل مصرف میکردن

    9 روز پیش در بیمارستان میلاد عمل جراحی انجام دادن با لیزر و الان سوند رو خارج کردن و الان طبق تجویز قرص تامسلوسین و فیناسترایید رو قطع کردن حالا سوال این هست که باید مصرف قرص پوریناسین رو ادامه بدن؟ یک مقدار احساس سوزش رو دارن هنوز.
    سوال دیگه اینکه الان 12 عدد قرص پوریناسین براشون باقی مونده این هارو که مصرف کردن دوباره نسخه رو تجدید کنن یا فقط همون 20 عددی که شما نسخه نوشته بودید تمام شد مصرف رو قطع کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      همان کافی است
  • تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم الان با مصرف قرص ادرار دارند حالا که اندازش به 60 رسیده باید جراحی کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به شدت علایم است حضورا مراجعه شود
  • تصویر کاربر آیت یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جنابعالی و کلیه همکارانتان بنده 52 سال دارم و از لحاظ اداری فقط زیاد دستشوئی میروم و شبها فقط یکبار از خواب بدار میشوم برای دستشوئی رفتن البته بیشتر در فصل سرما این اتفاق میافتد و بیماری دیابت دارم که شماره آن حدودا 140 میباشد و روزی یک قرص مصرف میکنم و الان در طی دوماه دو بار خون در انزال خود میبینم آیا مشکل خاصی از نظر پروستات دارم یانه ضمنا سوزش ادار و یا درد در ناحیه مثانه ندارم با تشکر فراوان بنده از شهرستان نهاوند تماس میگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا جوان هستید در این سن پروستات نیاز به جراحی ندارد خون در منی اصلا جای نگرانی نیست تو صیه میکنم از مایش pasانجام بدهید
    2. تصویر کاربر آیت شنبه ۱۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باسلام خدمت جنابعالی و تشکر فراوان دوباره مزاحم اوقات شما میشوم و یک سوال دارم البته جای بسیار تشکر و قدردانی دارد که شما بزرگوار وقت خود را دراختیار هم وطن های خود میگذارید من تا الان دکتری ندیم وقت خودش را همینطور در اختیار دیگران بگذارد بسیار خوشحال هستم . دکتر جان من 52 سال دارم و مدت زیادی است که تکرر ادار دارم و در بعضی اوقات حتما دو ساعت یکبار باید به دستشوئی بروم و آزمایش دادم دیابت داشتم واین تکرر د رایام سرما بیشتر است و رنگ ادار سفید این آب است و نه سوزش و نه درد در کلیه دارم وقتی میخواهم بجائی بروم این احساس بیشتر میشود و باید به دستشوئی بروم ایا به کلیه ها ربطی دارد یا نه سونوگرافی گرفته ام و میگویند کلیه شما مشکل ندارد راه حلی به بنده پیشنهاد بدهید با تشکر فراوان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر چکاپ مشکلی ندارد نگران نباشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Reza جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام من ٤ ماه پيش از علل بزرگي پروستات از يك جراح داروي امنيك را جهت درمانش تجويز كردن ولي باز هم مشكل ادامه دارد ايا با عمل بازحل ميشود من ٤٦ سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 794 مشاهده پرسش
    سلام.من٢٨ سالمه. من حدود سه سال قبل ب عفونت مجرای ادرار دچار شدم و زیر نظر پزشک با آنتی بیوتیک برطرف شد. ولی متاسفانه از اون ب بعد ماهی یکی دو بار درد در ناحیه شکم تکرر ادرار و احساس میکنم ادرارم کلا خالی نمیشه. البته بعد از چند روز خود ب خود خوب میشه و دوباره همونجور میشم. ب دکتر مراجعه کردم چند بار با قرص آنتی بیوتیک مدتت خواب بیماریمو بیشتر میکنن ولی بازم بر میگرده. تو آزمایشات خون. کشت و ادرار هیچ عفونتی نیست. حدود یک ماه پیش سیستوسکپی کردم به خواست دکتر ک گفت پروستاتت خیلی متورم شده ولی چیزی جز آنتی بیوتیک نمیده دیگه معدمم خراب شده. لطفا راهنمایی کنید. آیا راهی برا بهبود هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما باید نوار مثانه بگیرید مبحث سایت من در مورد نوار مثانه را بخوانید
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض تسلیت ایام محرم
    آقای دکتر بنده پریشب در مورد مشکل پدرم سوالی را با موضوع بیوپسی پروستات با توجه به شرایط ویژه ایشان در سایت جنابعالی مطرح کردم استدعا دارم با توجه به نتایج آزمایشهای ایشان که ارقام و اعداد آنرا قبلا تقدیم کرده ام نظر حضرتعالی باقید تسریع ابلاغ گردد تا خانواده ای از نگرانی رهایی یابند. سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      فردا با 02122642744 تماس بگیرید ساعت 7
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب خدمت جناب دکتر کرمی ؛
    احتراما به استحضار عالی میرساند که پدر اینجانب دارای 72سال سن است که با تزریق انسولین بیماری قندخون خود راتحت کنترل دارد ، درضمن ایشان در سال 70 تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته است والبته ازاین بابت هم علیرغم کنترلها ودرمانهایی که انجام میدهد متاسفانه طی سالهای پس از عمل بای پاس دچار گرفتگیهای مجدد عروق کرونر شده است ؛ علیهذا نتایج آزمایشهای ایشان ارقام زیر را نشان میدهد: برای psa عدد 13/2 و برای free psa نیز رقم 0/8 سوال اینجاست که با توجه به شرایط اخیرالذکر واینکه ایشان تحت درمان یکماهه آقای دکتر کبیری در اصفهان قرار دارد ، آیا صلاح است که ایشان با در نظر گرفتن نسبت free psa به psa که حدود 0/06 میباشد بمنظور تشخیص سرطان تحت بیوپسی قرار گیرند * ضمن تشکر از حضرتعالی عاجزانه تقاضای دریافت تجویز و نظر جنابعالی را دارم * )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن و بیماری قلبی نیاز به اقدام خاصی نیست چون در هر صودت قابل عمل نیستند اگر پی اس ابالا رفت هر 3 ماه امپول کافی است با مطب هماهنگ نمایید02122642744
  • تصویر کاربر مصی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر پدرم برای سیستوسکوپی و بیوپسی مراجعه کردند پزشک معالج پیشنهاد turp دادند وتعداد زیادی تومور خارج کردن که به پاتولوژی فرستادن و گفتند بافت پروستات سفت هست خیلی نگرانم راهنمایی فرمایید ایشون 65 سال دارند علامت بارز سوزش وتکرر ادار بوذ .وایا میتوانم برای معاینه خدمت شما برسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب را بفرمایید
  • تصویر کاربر فرحناز جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 673 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من شوهرم الان 2 ماهه که عمل سرطان پرستات کرده سنش 69 سالشه که قبل از عمل پروستات هیچ مشکل جنسی نداشته ولی الان اصلا قادر نیست البته شدیدا حسش وجود داره خودش متاسفانه بسیار رودربایستی داره و نمیتونه با دکترش صحبت کنه و مشگلش رو مطرح کنه جراحش دکتر سید ججلیل حسینی بوده وحدود 5 هفته هم سوند بهش وصل بود الان یک کمی مشکل کنترل ادرار داره هنوز ولی دارو تا امروز نخورده بود از امروز داره قرص دستروسیتول میخوره یک میلی گرم صبح وشب و قرص تادالافیل روزی نصف یا یک روز در میان یکی حالا سوال من این هست که آیا این مشکل جنسی ادامه داره یا با دارو حل میشه و ضمنا اگر حل میشه چقدر زمان لازم هست با تشکر از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      با دکتر در این مورد صحبت کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 673 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب