اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1369 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر بنده به مدت یک هفته از کپسول پروترال روزی یک عدد استفاده میکنم،بعد یک هفته در نزدیکی که داشتم، منی از بدنم خارج نشد،آیا باید مصرف کپسول را قطع کنم؟علت چی بوده؟ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عارضه دارو است2-بله
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر کرمی در ضمن بنده به یک متخصص لاپاراسکوپی هم مراجعه کردم تا ایشان بوسیله لاپاراسکوپی و دیدن با چشم خودشان بیماری بنده را تشخیص دهند در ابتدا قبول کردند اما بدلیل عدم مراجعه من در روز مقرر ازین کار سرباز زدند.ایا شما این کار را انجام میدهید با توجه به این موضوع که هیچ یک از تشخیص و درمانها کارساز نبوده و همچنین لاپاراسکوپی بدلیل عدم جراحی باز عوارضی ندارد .لطفا کمکم کنید اقای دکتر و زندگی را به من برگردانید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلتنان چیست
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب اقای دکتر کرمی

    بنده 30 ساله هستم و متاسفانه از 2 سال قبل در ابتدا دچار تکرر ادرار و سوزش ادرار خفیف بودم که هز ان گذشتم و پیگیری نکردم .متاسفانه یکسال و نیم قبل درد بسیار شدیدی در ناحیه شکمم شروع شد که با یبوست شدید همراه بود (در این دوره یک گربه داشتم) بدلیل دل دردهای شدید به متخصص گوارش مراجعه نمودم که پس از معاینه تشخیص هلیکوباکتر دادادند و چند قرص و دارو تجویز کردند.متاسفانه بعد از دو ماه خیچ تغییری در درد حاصل نشد به تهران مراجعه کردم و کلونوزکپی انجام دتدم که در این ازمایش هم چیزی مشخص نشد.بعد از گذشت شش ماه به صورت وحشتناک سوزش ادرار و دل درد در دور ناف افزایش پیدا کرد به متحصص اورولوژی مراجعه کردم ایشان چند قرص دادند که متاسفانه تاثیری نداشت .متاسفانه بدلیل مرتجعات پی در پی و نگرفتن جواب نامیدانه یکسال تحمل درد کردم تا در تاریخ 93.12.23 از شدت درد مجددا مراجعه کردم و ایشان دستور بستری و درمان تزریقی و سیستوسکپی دادند .پس از سیستوسکپی مشخص شد که کلیه مجاری ادرار بنده دارای تورم شدید می باشد که بعلت همزمانی با عید نوروز مرخص شدم اما متاسفانه داروها بازهم هیچ گدنه تاثیری نداشتند. جناب دکتر متاسفانه از شدت درد و بی علاجی و مراجعات بی تاثیر از شش ماه قبل تریاک مصرف میکنم که متاسفانه دیگر هیچ تاثیری هم ندارد و از طرفی زندگیم را در لبه پرتگاه قرار داده .جناب دکتر درد روز به روز بدتر از قبل شده و نامیدی از درمان وجودم را گرفته ..اقای دکتر جوانیم دارد ازین دردتباه میشود به شما التماس میکنم راهنمایم کنید.

    ضمنا ادرارم بسیار بد بو اما با فشار و با تکرر به طوری که زمان پر شدن مثانه حتی ده ثانیه هم نمیتوانم تحمل کنم .درد در ناحیه زیر ناف سمت چپ و همچنین درد بیضه سمت چپ.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام من مردی 53 ساله هستم با بیماری دیابت و تحت درمان با قرص و FBS=93 ، بنده یک هفته پیش دچار سوزش ادرار بطور متناوب شدم و پس از انجام ازمایشات عفونت گزارش نشد و فقط در ادرار مقدار TRACE قند و جود داشت سپس سونوی مجاری ادرار و پروستات شدم که مقداری شن ریزه در کلیه راست و هیدرونفروز مختصر و همچنین ضایعه اکو فریک در قدام پروستات مشاهده شده که مرا نگران کرده است....خواهشا بفرمایید ضایعه اکوفریک قدام پروستات بیشتر بیان کننده چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      پی اس ا بگیرید
  • تصویر کاربر احمدی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشید. من و همسرم مدتی است که اقدام برای بارداری کردیم. همسرم مشکلی در ادرار داشت. به دکتر اورولوژی مراجعه کردیم. بعد از انجام سونو و عکس رنگی تشخیص پزشک به این بود که پروستات همسرم دچار تحریک شده و تورم پیدا کرده. برای مدت یک ماه دارو داده که اگه تعییری ایجاد نشد برای انجام درمان با لیزر مراجعه کنیم. دارو ها قرص افلوکسیر 200 هر 12 ساعت و کپسول تاموسین شبی 2 عدد میباشد. از زمان استفاده از این قرص ها حجم منی همسرم بسیار کم شده وگاهی ارگاسم بدون منی دارد. من و همسرم خیلی نگران هستیم. با این شرایط امکان بارداری وجود دارد ؟ خواهش میکنم زود پاسخ بدهید. و اینکه درمان لیزری چگونه است ؟ با ارگاسم بدون منی امکان داره ما بچه دار شیم ؟ چه قدر طول میکشه این مشکل بر طرف بشه ؟ اصلا با این داروها امکان بارداری وجود دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    80 ساله.ابعاد پروستات68×59×67میل
    مثانه بدون سنگ
    نیازی به جراحی باز دارد یا با لیزر هم میتوان کاری کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      علامت دارد یا نه
  • تصویر کاربر بهمن جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکتر
    بنده حدود 2 ماقبل بدلیل علائم سوزش ادرار،ادرار متقاطع و تاخیر در شروع ادرار به پزشک مراجعه کردم و بعد از آزمایشات تشخیص داده شده که عفونت پروستاتیت حاد دارم و به مدت یک ماه تاوانکس500 و تامسولوسین مصرف کردم و علائم تا حدودی بهتر شد و به توصیه دکتر، مصرف دارو را قطع کردم.عرق گیاهی گزنه،خارخاسک وخارشتر همچنین دمنوش مصرف کردم و تا الان مصرف میکنم،تنها علامتی که دارم اینه که ادرارم حدود چندثانیه با تخیر شروع میشه وکمی سوزش هنگام ادرار دارم ولی سرعت مناسب داره و .میخواستم محبت کنید آزمایش ها را نگاهی بیندازید و ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چه مصرف بکنم تا 100درصد خوب بشم و اینکه بعداز خوب شدنم آیا درآینده ممکنه مزمن شود؟
    باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما سالمید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم 57 سال سن دارد و مبتلا به کانسر پیشرفته پروستات میباشد و برای دومین بار جراحی شده اند پزشک برای استراحت دادن به مثانه با شلنکی که از سطح شکم خارج شده ادرار تخلیه میشود چند روز است که دچار اسهال ابکی شده و ادرارش هم قطره قطره دفع میشود البته پزشک برای تسکین درد برای ایشان مرفین تجویز کرده بیماری به روده و مثانه و بیضه ها هم سرایت کرده سوال دیگرم اینست که در چنین شرایطی ایا امید به بهبودی هست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با مصرف داروها بله به تمید خدا
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      امبد خدا
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر کرمی. بنده 66 ساله هستم.حدود 2ماه است که کمر درد دارم و ادرارم با تاخیر شروع می شود و طی آزمایشات انجام شده اندازه پروستات 60 میلی گرم می باشد و آزمایش PSA انجام داده ام و نتایج آن به شرح زیر است:
    normal: 0 -4
    slightly elevated: 4 - 10
    moderately elevated: 10 -20
    highly elevated: >20

    و نتیجه بزرگتر از 100 شده است. 100<

    با عرض شرمندگی زیاد جناب آقای دکتر، تورو خدا اگه میشه راهنمایی کنید (که توی خانواده خیلی نگران پدرم هستیم).

    با احترام و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      منظورتان پی اس ام است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر کرمی. بنده 66 ساله هستم.حدود 2ماه است که کمر درد دارم و ادرارم با تاخیر شروع می شود و طی آزمایشات انجام شده اندازه پروستات 60 میلی گرم می باشد و آزمایش PSA انجام داده ام و نتایج آن به شرح زیر است:
    normal: 0 -4
    slightly elevated: 4 - 10
    moderately elevated: 10 -20
    highly elevated: >20

    با عرض شرمندگی زیاد جناب آقای دکتر، تورو خدا اگه میشه راهنمایی کنید (که توی خانواده خیلی نگران پدرم هستیم).

    با احترام و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمونه برداری پروستات صروری است 09351142080
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 673 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب