اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام 79 سال هستم 2سال است کا درگیر مشکل بزرگی خوش خیم پروستات هستم با اینکه یک بار هم تراش پروستات انجام دادم باز هم مشکل دردفع ادرا دارم چند بار هم آزمایش ادرا انجام دادم وعفونت نداشتم چه راه حلی یشنهاد میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر جمال چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید بنده 46 ساله هستم و سالهاست که دچار بزرگی پروستات می باشم و چون هموروئید پیشرفته داشتم هردو تواماً مخصوصاً در موقع دفع تولید ناراحتی زیادی می کرد و اخیراً دو ماه پیش جراحی هموروئید کردم که بعد از عمل بجهت وجود پروستات و ترس از خونریزی سوند گذاری نکردم و دچار فشار و ناراحتی حبس بول بودم و الان نیز مخصوصاً بعد از دفع بعلت سوزش ادرار باید بعداً چندین بار بول نمایم می خواستم بپرسم آیا عمل پروستات با روش لیزری امکان پذیر میباشد وکدام عمل بهتر است و بعد از عمل با لیزر چند روز طول می کشد تا خوب شوم و چه عوارضی دارد و آیا عمل پروستات تاثیری بر اسپرم و داشتن فرزند ندارد ؟ و بنده ساکن شهرستان هستم در مورد چگونگی وقت عمل و هزینه عمل لیزر اشاره ای هم بفرمائید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما نیاز به عمل نیست
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام
    امیدوارم انشاالله همیشه سالم و سرحال و در حال خدمت به خلق الله باشید
    بنده چند سال است که سوزش ادراری دارم و دو بار در شهرستان و یکبار در تهران سیستوسکوپی شدم اما چیزی نبود. آقایان اطباء تشخیص التهاب دادند و داروهایی تجویز کردند اما افاقه نکرده است. بعضا گفتند که ریشه عصبی دارد. برای بهتر شدن باید چه کرد؟
    مبتلا به زودانزالی هم هستم. آیا این مسئله هم به جهت همان التهاب است؟
    با تشکر از اینکه علم خود را اینگونه در اختیار دیگران قرار می دهید.
    یا علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5367 مشاهده پرسش
    با سلام
    توی سایت خودتون در مورد عوارض کپسول پروترال نوشته بودید: "این داروها باعث شل شدن و بازماندن گردن مثانه هنگام انزال شده و باعث می شوندکه مایع منی عوض خروج از مجرا به داخل مثانه ریخته شود و با ادرار دفع گردد." میخواستم بدونم این عارضه موقتی هست و با اتمام دوره ی دارو به حالت عادی برمیگرده؟ یا این عارضه همیشگی هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      با قطع از بین میرود
  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام. من در سوال قبلی خود فراموش کردم سن خود را بگویم. من 56 ساله هستم. و دو ماه پیش دچار عفونت ادرای شدم و بعد از بستری در بیمارستان خوب و ترخیص شدم.
    با تشکر . منتظر پاسخ هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر ح,.. سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام و ممنون که وقت میذارید و سوال من را مطالعه میکنید
    پدر من چند ماه پیش عفونت مثانه داشتند و خون در ادرارشان بود که با مصرف تاوانکس بهتر شدندوچند سالی است که پدرم بزرگی پروستات دارند که درمانهای معمولی علائم آن خوب میشد ولی چند وقتی است دچار سوزش ادرار و کاهش فشار ادرار شده اند که در آزمایش اولیه سطح پی اس ای ۷.۱ و سطح پی اس ای آزاد ۰.۷۵ بود تاوانکس را روزی نصف قرص مصرف میکنند ۱۵ روز بعد دوباره آزمایش دادند پی اس ای به ل۶.۸ و پی اس ای آزاد ۲.۳ شده بود و در آزمایش فعلی CRP =Negative بود البته پدر من پیوند کلیه شده اند و قرص پروگراف مصرف میکنند و چون دچار ترومبوز عمقی ورید پا هستند قرص وارفارین استفاده می‌کند .البته هنوز سوزش ادرار را دارند و در ابتدای دارشان کمی آب خون مشاهده میکنند.
    ممنون از لطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکتر پیوند کلیه بپرسید
  • تصویر کاربر خاتمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام. چند روز پیش به دلیل بزرگ شدن خوش خیم پروستات عمل شدم و به من سوند وصل شد. بعداز چند روز که به دکتر مراجعه کردم و سوند را باز کردند متاسفانه دوباره دچار احتباس ادرار شده ام. دکتر خودم در مرخصی است. لطفا راهنمایی ام کنید ایا این حالت خطرناک است؟ ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه خوب میشود
  • تصویر کاربر عبدالنی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    باسلام 6 روزیش از شما راجب بیماری خودم از شما سوال کردم با کد رهگذری x66n512179 تا کنون جوابی دریافت نکردم لطفا مرا رهنماییکنید سوالم این بود مردی 63 ساله هستم بزرگی پرستان 44 پرش ارتفاع ادرارم کوتاه شده و.psa 0.4 می باشد وهيچ دارویی مصرف نمیکنم باقی مانده ادرار 30 است متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه چی نرمال است دار و نمیخواهد
  • تصویر کاربر پریسا سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب.
    پدربزرگ من حدود85سال سن دارن و داروی پروستات مصرف میکنن.متاسفانه چند سالی هست که از درد شدید عضلانی رنج میبرن.بطوریکه نمیتونن راحت بلند بشن و یا بشینن.دکترشون گفته بخاطر مصرف داروهای پروستات عضلاتش ضعیف شده.بنظر شما برای بهترشدنشون چکاری میشه کرد؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مال سن است
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر رنگ مایع منی من زرد رنگ است، آیا این نشانه وجود عفونت در پروستات میباشد.
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 673 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب