اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عبدالرضا پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام مدتی است از درد کشاله ران سمت چپ از ناراحتم ضمن اینکه یک درد خفیف کلیه سمت چپ احساس میکنم به صورت تیر کشیدن تا مثانه کلا مربوط به سمت چپ میشود . ضمن اینکه سوزش ادار دارم و یک درد آزار دهنده زیر بیضه ها احساس میکنم ‌. البته سابقه پروستاتیت دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونوگراافي كنيد
  • تصویر کاربر همایون پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر
    من 37 سالمه . چند روز پیش سیستوسکوپی انجام دادم و دکتر گفتند که ؛ هم التهاب پروستات دارم هم پروستاتم خونیه . و با تجویز چند آنتی بیوتیک گفتند که باید رابطه جنسی رو زیاد کنم .
    حال آقای دکتر عزیز :
    1- آیا سرطان پروستات با همین التهاب پروستات شروع میشه ؟
    2- آیا التهاب پروستات همان بزرگی پروستاته ؟ (بیماری شایع مسن ها)
    2- من انزال خشک دارم و بعد از ارضا شدن هیچ مایع منی از من خارج نمی شود ، آیا داشتن رابطه جنسی باز هم می تواند مشکل گشا باشد ؟ چون اون طور که من شنیدم رابطه جنسی برای اونه که عفونت با منی بیاد بیرون .
    3- دکتر معالجم برای چند هفته برای من دارو نوشته ، آیا بعد از اتمام دارو باید دوباره همان داروها رو مصرف کنم ؟
    با تشکر – خدا خیرتون دهد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام يك كلام ميگويم شما سالميد بيخيال اين حرفها
  • تصویر کاربر امیررضایی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 11565 مشاهده پرسش
    سلام
    من چند وقت پیش در منی ام حبابا مشاهده کردم پیش دکتری رفتم سونو از کلیه ها مثانه و پروستاتم نوشت که همش طبیعی بود و وزن پروستاتم هم 10 گرم گزارش شد میخواستم ببینم باتوجه به سنم که 19 ساله علت چه چیزایی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مهم نيست
  • تصویر کاربر رشید چهارشنبه ۲۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر آخرین سایز پروستات اینجانب در تاریخ 11/7/ 95به شرح ذیل می باشد
    42 * 28* 37 میلیمتر و حجم (23سی سی ) نرمال دارد و شب ها مخصوصا از بابت دفع ادارار اذیت می کشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      چند سالتان است؟٢-٣ساعت قبل از خواب مايعات نخوريد
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    تشخیص پروستات در سنوگرافی به حجم 40cc داده شده ،تجویز داروی پروستاتان روزانه یک عدد و کپسول تامسولوسین شبی یک عدد به مدت چهارماه،،اقدامات بعدی چیست؟؟لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مشكلي نيست
  • تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    با درود فراوان. طی بیست روز گذشته درد در قسمت مثانه داشتم عفونت مثانه داشتم و پس از دریافت جواب آزمایش، دکتر خانواده برایم سونوگرافی مقعدی تجویز کرده است.تصویر جواب آزمایش را ارسال میکنم .می خواستم محبت کنید نظر خود را بیان کنید. ضمنا چهل و پنج سال دارم و پدرم نیز به سرطان پروستات مبتلاست. با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      با درود فراوان. بنده چون پرداخت اینترنتی
      وجه را با تاخیر دو روزه انجام دادم ؛به جواب دسترسی پیدا نکردم.لطفا راهنمایی بفرمایید.
      سپاس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام ازمايش نيامده ارسال كنسد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      كنيد
    4. تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      متشکرم
    5. تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام. با عرض پوزش ..تصویر دوم خوانا تر و واضح تر می باشد.
      سپسگزارم از محبت شما.
    6. تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      عذر خواهی می کنم.در تصویر دوم می خواستم عدد نتیجه تست پی اس ای رو واضح تر نشون بدم که نشده.
      به هر حال نتیجه عدد 0.543 می باشد.
      ممنونم از شکیبایی شما بزرگوار.
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام نرمال است
    8. تصویر کاربر بهروز شنبه ۲۶ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سپاس.
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر کامران دوشنبه ۲۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکترکرمی آیا پروستات خوش خیم با آزمایش PSA اندازه 6 برنعوظ آلت تناسلی تاثیر گذار است ؟ضمنا برای درمان چه اقداماتی را بایستی با هماهنگی پزشک انجام داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نه ارتباطي ندارد اگر باز بالا باشد نمونه برداري بايد بكنيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    من زیر نظرپزشک آمپول تریپتولین وقرص بیکالوتامیدوکلسیوکیرمصرف میکنم که از عوارض بیکالوتامید(سکته مغزی وقلبی و....)میترسم میخواستم ببینم حتما بایدازاین داروها استفاده کنم؟؟؟آیاحتماسکته سراغ من میاد؟ضمنن اگه عمل رادیکال انجام دادم وپروستاتی ندارم چرابایدpsaبالاتر بره ممنون وسپاسگذارم از راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد مداركتان را ببينم
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1478 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.اقای دکتر بنده 21ساله هستم.دو سال پیش به دکتر مراجعه کردم و سونوگرافی انجام شد. یه کیست ساده دقیقا یک سانت در پروستات من دیده شد.دقیقا همین عبارت simple cyst. چندین بار سونو انجام شد که نتیجه همین بود.به دکتر مراجعه کردم گفت مشکلی نیست و ازامایش ادرار و اسپرم من هم چیزی رو نشون نداد.نرد چند دکتر رفتم که نظرشون یکسان بود و گفتند سالی یک بار خودمو چک کنم.می خواستم نظر شما رو بدونم.هیچگونه درد و مشکلی هم در ادرارم ندارم.فقط بعضی وقت ها ادرارم مثل این می شه که چیزی جلوشو گرفته.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اين اصلا مهم نيست پيگيري نميخواهد
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام باتشکر از آقای دکتر سوال من اینه که در پاتولوژی پدرم در خط آخر نوشتهLeft pelvic lymph .... :REACTIVE lymph nodes×4 (entirely examined)آیا معنی این حرف این است که لنفهای لگن درگیر شده اند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نه درگير نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب