اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیررضا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    Amir Reza Norouzi: Amir Reza Norouzi: با سلام. حدود یک ماه شاید کمی بیشتر مشکل تکرر ادرار داشتم. پس از مراجعه به پزشک سونوگرافی و آزمایش کامل خون و فاکتورهای خونی از قبیل چربی ، قند و . . . و همچنین آزمایش جمع آوری 24 ساعته ادرار نوشتند. در آزمایشات چربی خونم بالا بود و در سونو اندازه پروستاتم 22 گرم بود که دکتر معتقد بود باید بین 18 تا 20 گرم باشه . لازم به ذکر است که من شبها برای ادرار 1 تا 2 بار از خواب بیدار میشم . همچنین در طول روز هنگام دفع ادرار سوزش ندارم.این هم از داروهای بنده. یوریناسین هر 12 ساعت قطره پروستاتان هر 8 ساعت 20 قطره در یک لیوان آب قرص آترواستاتین هر شب یکی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      جواب ازمايش وسونو طبيعي است بايد دارو را قطع ككنيد
  • تصویر کاربر سروش شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام و درود دکتر جان من 27 سالمه و زود به زود میرم دستشویی و میزان ادرار من بعضی وقتا زیاد و گاهی هم کمه و زود به زود احساس دستشویی دارم و پیش دکتر هم رفتم گفتن عفونت پروستات داری و دو سه تا قرص برام نوشت الان نزدیک یه هفته اس مصرف میکنم ولی تغییرات زیادی نکردم اگه راهنمایی کنین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سجاد م: سلام . شصت و سه سال دارم. جهت بزرگی پروستات ازمایش خون دادم. اندازه پنج است.به پزشک جراح و متخصص مراجعه کردم . سونو شدم. سه بار دفع ادرار تست شد . دکتر سونوگراف گفت مثانه کامل تخلیه نمیشود . پزشک معالج گفت باید عمل شوم. گفتم دارو بده .داد گفت یک ماه استفاده گن. استفاده کردم تا 96110 . حال از داروی گیاهی گزنه تخمه کدو استفاده میکنم. هفته دو بار جماع میکنم با همسرم جوانتر از خودم . ایا نزدیکی بد است. چه کار باید بکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر الیاس یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده یک سال مشکل سوزش ادرار دارم .ک مثلا درروز شاید یکبار یادوبار سوزش بیشتره.تمامی ازمایش مربوط ب خون و سونوگرافی کامل و کشت ادرارم سالم بوده.یکبار پیش دکتر رفتم بدون ازمایش و معاینه گفت عفونت پروستات داری دارو داد ولی مصرف نکردم.در ضمن دوسال عمل واریکوسلم انجام دادم.دکتر جان لطفا منو راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    آزمایشpsaدادم جوابش 207میخواستم ببینم چه درمانی لازم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      خيلي بالا است سريعا نمونه برداري كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ از نظر سرطان پروستات
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    بر اساس علایم ظاهری و آزمایش های انجام شده، پدر من مبتلا به بزرگی پروستات می باشند. از آنجا که ایشان ساکن بیرجند بوده و تحت پوشش بیمه نیروهای مسلح می باشند اگر جنابعالی در بیمارستانهای چمران و یا بقیه الله عمل جراحی انجام می دهید نسبت به انتقالشان به تهران اقدام نمایم. در ضمن نتیجه آزمایشهایشان را برایتان ارسال میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام شهرتان انجام دهيد بهتر است
  • تصویر کاربر سیاوش شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    من قبل عید بخاطر درد کمر و پهلوها پیش دکتر رفتم که آزمایش خون سونوگرافی و ادرار انجام دادم.در آزمایش ادرار قسمت blood نوشته بود trace و در سونوگرافی اندازه پروستات رو زده بود 27 cm³ ولی نوشته بود با پترن طبیعی آزمایش خونم هم نورمال. این آزمایش هارو غیر از ادرار دوباره تکرار کردم بخاطر اینکه طحالم بزرگ شده بود به اندازه 13cm پروستاتم ۲۵ cm³با پترن نرمال و آزمایش خون دوباره نرمال. سوال من از شما آقای دکتر اینکه من کمی درد در ناحیه عضلات باسن ، کف لگن و بعضی اوقات پشت ران پا البته درد کمی هست. به نظر شما من مشکوک به سرطان پروستات هستم؟ در ضمن من ۲۷ سال دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با عرض سلام .آقای دکتر من 28سالمه ومدت 7 سال هست که التهاب پروستات دارم همیشه هم تا این مدت درد در قسمت لگن و آلت داشتم نه میتونستم راحت روی مبل یا زمین بشینم نه اینکه به راحتی فعالیت روزمره داشته باشم .ادرارم هم خیلی با سختی و با درد خارج میشود .آیا این بیماری من درمان دارویی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1100 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدر اینجانب۷۱سال دارد و پروستات بدخیم دارد با سیتی اسکن استخوان معلوم شده که فقط در نواحی پروستات هست. پزشک‌گفته تصمیم بگیرید که میخواید عمل کنید یا نه.

    ۱*عوارض نداشتن پروستات در کنترل ادرار در طولانی مدت چیه؟

    ۲*و اینکه لطفآ بفرمایید که کنترل ادرار توسط مثانه هست یا پروستات؟

    ۳.اگر پروستات رو بردارن کنترل ادرارشون چجور میشه؟

    ۴.آیا راهی وجود دارد که بدون برداشتن پروستات بدخیم ، درمان صورت پذیرد؟

    ۵.اگر عمل نکنن ممکنه چه مشکلی براشون پیش بیاد
    ببخشید زیاد سوال پرسیدم واقعآ توی استرس هستم

    یا حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد با مدارك بياييد صحبت كنيم
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      من داخل شهر شما نیستم
      وگرنه خدمت میرسیدم
      بیخشید مزاحم شدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ولی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام،یکی از نزدیکان من نزدیک 62سال سن داردبه پیوست نتیجه سونوگرافی،بیوپسی،آزمایش پاتوبیولوژی ونتیجه آزمایشpsa ایشان رابه پیوست ارسال می کنم لطفا راهنمائی بفرمائید 1-آیا باید عمل جراحی نماید؟چه نوع عمل مناسبتر است؟ 2-تاخیر درعمل تاچه زمانی مجاز است؟ 3-هزینه در بیمارسرلتان خصوصی خوب درتهران حدودا چقدر میشود؟وکدام بیمارستان را معرفی می فرمایید؟ چه توصیه دیگری می فرمایید؟ سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام خوشبختانه سرطاني نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب