اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عليرضا سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد من تكرر ادرار دارم شب ها موقعه ى خواب 5.6 بار اتفاق ميوفته بين ساعت ١٢ شب تا ٧ صبح سونو گرافى ازمايش هم گرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام 45سال دارم ادرارم در آخر ادرار کردن قطع وصل میشه یعنی یه کم صبر می کنم یه کم ادرار میاد بعد قطع میشه یه کم که ادرار تومثانه جمع میشه احساس دفع به من دست میده هر 2تا3 ساعت یه بار باید تخلیه کنم احساس درد موقع تخلیه منی ووگاهی عدم دفع کامل منی دارم گاهی ادرارم دوشاخه میشه گاهی احساس درد بالای آلت دارم همه این علایم همیشگی نیست وگاهی خوب میشه افلوکیم 200سلوکسیب100وترازوسین 45روز مصرف کردم فایده نداشت لطفا راهنمایی کنیدآخرین سونوحجم پرستات39 سی سی باقیمانه ادرار23سی سی آزمایش اpsa (0.6)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر عرفان یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باسلام
    چند وقتی است که احساس میکنم ادرارم خوب تخلیه نمیشود و پس از ادرار کردن انگار چند. قطره هنوز. باقی مانده ولی استبرا هم میکنم ولی چیزی خارج نمیشود و وقتی از دستشویی خارج میشوم یک ماده بی رنگی ازم خارج میشود در حد یک یا دو قطره و بو احساس میکنم بوی ادرار میدهد میخواستم ببینم این موضوع به التهاب پروستات مربوط میشود یا مربوط به چیز دیگری است ویا آیا به خودارضایی ربطی دارد لطفا راهنمایی کنید. (در. ضمن ۱۹ساله هستم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر شك داريد از ان ترشحاتازمايش دهيد
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    F Kh: با سلام و احترام خدمت استاد ارجمند جناب آقای دکتر کرمی. میخواستم از خدمتتون سوال کنم برای آقای مسن 84 ساله که دچار بزرگ شدن پروستات شده و ادرار قطع میشه و حدودا دوماه است دارو مصرف میکنه که دوهفته دارو زیر نظر حضرتعالی بوده.جراحی پیشنهاد می فرمائید. زندگی سالم در هوای خوب و درحال حاضر فعالیت بدنی دارند و کار میکنند در باغ. در ضمن سابقه بیماری قلبی ندارند. اسکن هسته ای قلب پارسال در بیمارستان سینا خوب بوده است. با سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اگر قلبش خوب باشد بله
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    ممنون از لطفتون،،،با توجه به اندازه psa:3 است نیاز به نمونه برداری هست،؟ به نظرتون این کاری که دکترشون انجام دادن و از آلت تناسلیشون مایع منی برداشتن به چه دلیل بوده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر ٦ماه بعد بالا رونده بود بله فيلم نمونه برداري من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر نادر سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر کرمی بنده 55 ساله از اردبیل هستم که قبلا هم مزاحم شدم ، من 45 روز پیش سونو گرافی شدم که اندازه پروستات 50 بود و در آزمایش psa هم 4 شد . پس از مصرف یک دوره 10 روزه سیپرو فلوکساسین و بمدت 45 روز تامسولسین ، پروستاتان و ویتامین e مجددا آزمایش psa انجام و این بار عدد 174 نشان داده شد . پزشک معالج فرمودند همین داروها را تا چهار ماه استفاده کن تا سونوگرافی انجام بگیره و از کوچکتر شدن پروستات مطمئن شویم اما آزمایش و کنترل psaهر سال یکبار کافی است . لذا ضمن تشکر از شما میخواستم ضمن راهنمائی نظر خودتان را بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام فقط پيگيري ساليانع ٢-اگر مشكل ادراري نداريد دارو لازم نيست
  • تصویر کاربر جعفر یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 49 ساله هستم موقع ادرار کمی درد دارم و اخر ادارم هم قطره قطره میشه. حجم اردارم کم شده و باریک می باشد. سونو دادم که جوابش اینه حجم پرستات 33 میلی لیتر کانون کلسیفیه امورف 4 میلیمتر در قسمت میانی پرستات. لطفا بفرمایید که چه دارویی مصرف کنم و به چه مدت ؟ آیا داروها روی میل جنسی اثر دارند؟ و آیا حجم پرستاتم با مصرف دارو کم میشه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد ازنظر تنگي مجرا بررسي شويد فيلم سيستوسكوپي من را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر روزبه شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید جناب دکتر کرمی حدود ۱.۵ سال که دیگه منی من پرش نداره و حالت شل داره سن من هم ۳۸ ساله دکتر هم رفتم و ازمایش پروستات هم دادم که سالم بود علت و راه چاره چیه ایا از بالا رفتن سنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر الهام شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد،، من تو سایت شما خوندم که نمونه برداری از مقعد و پشت انجام میشه،نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از نمونه برداری هست و شرایط خاصی داره،،ولی مال بابای بنده با مراجعه به دکتر و زدن لوله به قسمت جلو یعنی آلت تناسلی،و برداشتن چند قطره به قول خود بابام،مایع منی انجام شده،،،به نظرتون به این کار نمونه برداری گفته میشه؟یا چیز دیگه ای هست،و دلیل انجام همچین کاری چی می تونه باشه؟ ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام و خسنه نباشید خدمت شما،
    پدر بنده دو سالی هست که به دلیل تورم پروستات زیر نظر دکتر متخصص هستند،،بعد از دو سال تازه دکتر تازه نمونه برداری از پروستات انجام دادند،
    مقدار psa:/3
    Free psa:/11
    Total psa/free psa: 36/7

    می باشد،لطفأ راهنمائیم کنید،آیا خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد؟
    ممنون از اطلاعات خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه خوشبختانه جواب خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب