اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    باسلام ضمن تشکر ازوقتی که برای جواب سوالهای مریضهائی که دسترسی به جنابعالی ندارند
    بنده 62سالمه وحدودیک سالی میشود که امنیک مصرف میکنم که اخیرا درانزال دچارمشکل شده واز لذات وکیفیت آن محروم گشته ام آیا راه چاره ای هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این عارضه دارو است با قطع خوب میشود
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    بنده ۳۷ سال دارم و چند بار اخیر رنگ منی ام تیره شده و فکر می کنم شاید کمی خون در آن وجود دارد.
    گاهی اوقات هم پس از ادرار حس می کنم تخلیه به طور کامل انجام نشده.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو کرافی کنید
  • تصویر کاربر بهروز سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سوزش ادرار درد شکم وسوزش آلت ودرد زیر
    آلت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بررسی وچکاب کنید
  • تصویر کاربر منصورحسینی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    من 57 ساله هستم
    10 ماه قبل جراحی پروستاتیس کردم.
    بعد از جراحی و در آوردن کامل پروستات ، حالا :
    1 _ وقتی ادرار میکنم و در W C خیلی هم میشینم اما ادرار خوب تخلیه نمیشه و اومدم بیرون تا حدود 10 _ 15 دقیقه اول ،وقتی روی صندلی یا مبل میشینم ، ادرار نشت میکنه .
    2 _ نعوظ بسیار ضعیفی دارم ، چند ماه یا سال طول میکشه که نعوظ مانند قبل از جراحی بشه ؟
    3 _ به علت بیماری از قرص یا آمپول برای نعوظ استفاده نمیکنم اما شنیدم که شیاف مخصوص از مسیر آلت برای نعوظ کم خطر هست ، آیا درسته ؟
    اگه بله ، نامش چیه ؟
    4 _ برای جلوگیری از نشت ادرار چه نرمش یا ... پیشنهاد میکنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر احمدرضا سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1030 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آیا مصرف یک عدد قرص تادالافیل 20 در هفته باعث آسیب به پروستات و ملتهب شدن آن و بالارفتن عدد پی اس آ نمی شود ؟
    اصولاً عارضه بد قرص تادالافیل به روی پروستات چیست ؟
    توضیح اینکه مصرف قرص فوق با بررسی فشارخون و ... و به منظور به نعوظ رسیدن ، توسط دکتر متخصص تجویز شده است.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این دارو برای بیماران قلبی وفشار باید با نظر پزشگ باشد
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    حدود ۳ ماه پیش پدرم که هفتاد سالشه در تهران مورد عمل جراحی رادیکال پروستات قرار گرفت بعد از ۳ ماه هنوز دچار بی اختیاری کامل است که این موضوع خیلی باعث ناراحتی و کم تحرکی اش شده اقای دکتر می خواستم بدانم این بی اختیاری ادرار تا کی ادامه داره و روش درمانی خاصی غیر از ورزش های کگل داره ؟ برای تسریع در درمان چکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بی اختیاری در ۱۰ در صد جز عوارض عمل رادیکال است
    2. تصویر کاربر منوچهر دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یعنی درمانی ندارد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر تا یک سال درست نشود درمان ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۲ سالمه ۳ماهی به التهاب پروستات مبتلا شدم دکتر رفتم و گفتن پروستاتیکه قرص تاوانکس ۵۰۰و قرص پروستاتان دادن الان بعد از ۲ ماه مصرف نزدیک به ۳ روزه قرص پروستاتان روقطع کردم و علایم بیماری مثل کم شدن حجم ادرار و پر رنگ شدن رنگ و درد در ناحیه مقعدی هم دارم و موقع اجابت مزاج و نشستن طولانی هم با مشکل و درد روبه رو میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      شما سالمید با دارو خوب نمیشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      شما سالمید با دارو خوب نمیشود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کرم دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    باعرص سلام وخسته نباشید.ببخشید مشکل قطع ووصل ادرار هستش وبزرگی پروستات 50 سی سی میباشد .بنظر شما عمل باز باید انجام بشه یا لاپاراسکوپی ؟ شما خودتون بیمارستان میلاد جراحی انجام میدهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر مشکل ادرار ندارید عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام ، من 63 سالمه و از 2 سال پیش متوجه شدم psa=8 است در بیوپسی و MPRI مقدار ضریب گلیسون سه +سه = شش است از بیست و هفت سالگی هم مشکل تراکم استخوان در ستون فقرات و کمی هم لگن دارم . پزشکان سه نوع دستور متضاد داده اند و اینجانب سر در گم میباشم . یکیشان گفت باید سریعا عمل رادیکال پروستات اجام دهیم . دومی گفته است بر اساس یافته های جدید فعلا باید در فواصل سه ماهه کنترل PSA انجام گردد و اگر از عدد ده گذشت عمل کنیم و سومی هم گفته است زمان عمل سپری شده است . ضمنا اندازه پروستات سی سانتیمتر مکعب و هیچ مشکلی هم ندارم و از نظر بالینی پروستات نرم است و هیچ زبری ندارد و در طول 2 سال اندازه PSA بین 8 تا 10 متغیر بوده است .خیلی متشکرم که راهنمایی میفرمایید .
    1. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      lkjhhhg
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام باید PET SCan انجام دهید اگر ضایه استخوانی داشته باشید عمل فایده ندارد توانستید بیایید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبید جمعه ۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید .ببخشید من سونوگرافی گرفتم و برای پروستاتم این رو نوشته اند\\پروستات به ابعاد39.33.28 م.م و بە حجم 20سی سی با اکوی پارانشیمال هتروژن دیده شد.کلسیفیکاسیون امورف در پارانشیم پروستات مشهود است.بندە 36سال سن دارم.ایا این خطره?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      در سن سما اصلا مهم نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      نیاز به پرمان ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 680 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب