اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام،۳۵ساله و مجرد..مشاهده خون زیاد بعد از ادرار بیشتر اوقات بعد از خود ارضایی ، درمان یک‌ماهه با تاوانکس تامسولوسین ادامه داشتن این وضعیت و انجام سونو مقعدی با حجم پروستات ۷۰ سی سی و ppsa:1/94 و تجویز فینوپراست صبح و شب و تامسولوسین شب
    نظر شما جناب دکتر؟؟؟ آیا نیازی ب سیستسکوپی هست؟؟ تا چ زمانی باید دارو مصرف کنم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به سیستوسکوپی هست
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت استاد بزرگوار
    بنده ۴۶ سال دارم و اندازه پروستات ۴۰ می باشد. تست هایی از جمله سونو سی تی و نوار مثانه انجام دادم. گفته شده مشکل از بزرگی پروستات است. قرص پرترالین مصرف می کنم ولی تاثیری نمی بینم. یکسره پهلو درد و زیاد دستشویی میرم با حجم ادرار کم و باید کلی فشار به خود بیارم.
    لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اگر با دارو بهبود پیدا نکردید باید TURP انجام بدید
  • تصویر کاربر کاظم چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    من 56 سال سن دارم هیچ علائمی ندارم چکاپ کلی انجام دادم که متوجه عدد psa:6.6 شدم به پزشک معالجه کردم برام سونوگرافی نوشتند سونو رو انجام دادم و برام دارو تجویز کردند . عکس برگه ازمایش و برگه سونوگرافی و همچنین قرصی که مصرف میکنم رو برایتان ارسال می کنم لطفا اعلام نظر فرمایید من چه کاری انجام دهم ؟ آیا نیاز هست قرصمو عوض کنم ؟ ایا نیاز هست ازمایش دیگه ای انجام بدم ؟ ایا خطرناک هست ؟ ممکن سرطان باشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره پس از مصرف داروها مجدد تست PSA تکرار بفرمایید
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    باسلام 57 سالمه و مبتلا به دیابت هستم آزمایش psa دادم. آیا نرمال هست و مجدد کی باید تکرار کنم؟
    total:0.63ng/ml
    free:0.23 ng/ml
    free/total:0.36%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش)
      یک سال بعد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 647 مشاهده پرسش
    سلام اقاژ دختر ،خدا قوت
    بعد از عفونت پروستات در سال ۹۲ و مداوای آن ، اکنون من ۸ سال است که جهت کنترل نزد پزشکان می روم و چون درمانگاه است اکثرا"ثابت نیستند ،اخرین ازمایش و سنو گرافی را حضورتان ارسال می دارم ،لازم به توضیح است که فشار ادرارم کم شد ولی تکرار ادرار ندارم،کپسول پروترال 0.4 شبی یک عدد می خورم و گاهی هم پزشکان تامسولوسین می دهندممنون می شوم اگر بفرمائید کار خاصی باید انجام دهم .ادامه دارو ها از ۸ سال قبل تا کنون مشکلی بوجود نمی اورد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش)
      در سونوگرافی حجم پروستات چند بوده؟
  • تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر
    دکترجان من عمل سرطان پروستات دو طرفه انجام دادم د‌کترم گفته عروق بیضه هارو کلا قطع کرده و امپول برام نوشته تا دو سال ماهی یک بار باید بزنم الان توانایی جنسی رو کاملا از دست دادم ایا درصورت بهبودی میتوان عروق رو دوباره پیوند کرد ایا راهی برای بازگشت توانایی جنسی من وجود داره یا خیر ؟؟ در ضمن من ۶۹ساله هستم متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید بیاید از نزدیک معاینه کنم
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر سونوگرافی از پروستات کردم حجم ۷۰ میلی لیتر شده بعد از تخلیه ۱۱۴ میلی لیتر در مثانه باقی مانده ادرار داشتم psa=۱/۳۵میباشد و پروستات شکل یکنواخت دارد شبها فقط یک عدد تامسوور میخورم دکتر سونو گرافی میگفت بدلیل عدم تخلیه بایستی قرص دیگری هم توسط دکتر برایت تجویز شود سن بنده ۵۵ سال است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش)
      قرص فیناستراید هم هر شب یک عدد مصرف کنید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام.من ۴۰ سالمه.متاهل.۶ماهه دچار التهاب پروستات شدم.علائمش.تکرر.سوزش بود.بعد مراجعه به دکتر.۳ماه مدام تاونکس مصرف کردم.بعد پروستاتین.امنیک .هر۴۰ روز هم مراجعه به دکتر داشتم.الان هنوز تکرر دارم.سوزش ندارم.چیکار دیگه باید انجام بدم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره مراجعه کنید تا سیستوسکوپی براتون انجام بشه
  • تصویر کاربر کیماسی چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام سونوگرافی انجام شده را خدمتتان می فرستم لطفن در خصوص پروسات راهنمایی فرماید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      عمس ارسال نشده،مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      عکس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۲۴ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام اینجانب ۵۷ساله بعلت بزرگی پروستات بدون علامت واضح آزمایش psaدادم ۵.۹وfreepsa.۷۸بوذیک ماه سپیروفلوکساسین هر۱۲ساعت وقرص دیکلوفناک۵۰هر۱۲ساعت مصرف کردم یک ماه بعد مجددازمایش دادم psa۶.۷وfreepsa1.46بود لطفاراهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره نمونه برداری از پروستات انجام بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 680 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب