اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    دکتر سلام،
    حجم تقریبی پروستات=40
    ولوپ مدین برچسته به کف مثانه به نفع BPH
    اکوی هتروژن و فاقد توده.
    لطفا دستور پزشکی عنایت فرمائید.
    تشکر

    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      Psa چک‌شود
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    دکتر سلام،
    حجم تقریبی پروستات=40
    ولوپ مدین برچسته به کف مثانه به نفع BPH
    اکوی هتروژن و فاقد توده.
    لطفا دستور پزشکی عنایت فرمائید.
    تشکر

    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      Psa چک شوو
  • تصویر کاربر یوسف سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. پدرم حدود ۲۰ ساله دیابت داره و اخیرا حدود ۵ماهه درگیر سوزش شدید ادرار. داروهای مصرفی ایتراکونازول، پروبیوتیک،پروترال،فنازوپیریدین مصرف ولی بهبودی حاصل نشده و متخصص ارولوژی سیستوسکوپی انجام داد و تنگی کانال جزیی که داشت رفع کرد و نظرشون این بود با تراشیدن پروستات هم مشکلش رفع نمیشه . کشت ادرار هربار کاندیدا رشد میکنه و هیچ دکتری تا حالا نظر قطعی برا حل این مشکل به ما نداده. شما با توجه به شرح حال چه تجویزی میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      تحت نظر متخصص عفونی باید بستری و درمان آنتی بیوتیکی بگیرند دیابت باید شدیدتر کنترل بشه
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    درود خدمت شما استاد محترم من ۵ سال مبتلا به التهاب پروستات هستم اخیرا دچار تکرر ادرار شدم ودرد شدید هنگام انزال دارم ایا روش درمانی کوچک کردن پروستات با بخار اب برایم مناسب هست وایا شما انجام میدهید.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر برطرف کننده علایم شما نخواهد بود به صلاح نمیدانم و بنده انجام نمیدهم
  • تصویر کاربر نوری پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام پی اس ا پروستاتم تقریبا بیست ام ار آی پروستات کردم بعدش نمونه برداری .. شانزده نمونه گرفتند از شانزده نمونه دوتا مشکوک و دوتا مثبت .. چه نصیحتی به من میکنید .. راه علاج داره یا باید پروستات را برداشت کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر کامیار یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم مبتلا به کنسر گرید 3هستن درجه گلاسون 3+4
    جواب پت اسکن رو واستون میزارم بزرگواری بفرمایید سری قبلم سوال کردم جواب ندادد 67سال سن دارن تو آزمایش psaمقدارش 75بود یه دوز تریپترولین تزریق و قرص آبیراترون 500با پردنیزولون مصرف میکنن این قرص رو تقریبا یک هفته است مصرف میکنن نوبت تزریق بعدیشون واسه آمپول 3روز دیگه است تو ریپورت پت اسکن منظور از جذب فیزولوژیک تو کبد و اینا چیه شما چی رو صلاح میدونید و اینکه امید به طول عمر پدرم چند سال میمونن
    این نکته ام یادم رفت هفته قبل مقدار psaتو آزمایش12.5بود که پایین اومده چه درمانی نوسیه میکنید حتما حتما بهم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      درمان آبیراترون رو کی شروع کرده؟ باید جراحی هم بشه درمان های هورمونی به تنهایی کافی نیستند
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام دکتر این عکس ام آرای پدرم هست اگه لطف کنید راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      حتما باید نمونه برداری انجام شود
  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    باسلام بنده ۵ ماه پیش برای چکاپ به پزشک مراجعه کردم بعضی از اوقات فکر میکنم که ادرارم کامل تخلیه نمی شود دکتر سونوگرافی پروستات انجام داد سایز ۳۴ اعلام شد که دو دوره مصرف قرص پروستاتن را تجویز کرد الان پس از پنج ماه مجدد سونوگرافی انجام دادم سایز پروستات ۵۵ شده است می خواستم ببینم چرا با وجود مصرف دارو اینقدر سریع سایز پروستات بزرگ شده و چکار بایستی بکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سونوگرافی وابسته به اپراتور میباشد ارزیابی دقیق سایز پروستات با سونوگرافی از راه مقعد هست اگر علائم ادراری ندارید نیاز به اقدامی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      Psa چک شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر JALIL شنبه ۲۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام،حجم پروستات=109 (صدونهcc )وPSA=3 و FEREE PSA=1 و6عدد سنگ ریز ودرشت شناور درمثانه مییاشد،لطفا بفرمایید که میشود باروش بخار پروستاتم را درمان قطعی کرد؟سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      روش بخار درمان قطعی نیست
  • تصویر کاربر ق جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام برادرم 2 هفته پیش عمل جراحی پروستات انجام دادند، بعد از حدود 10 روز دو درن داخل شکم را درآورده ولی هنوز سوند ادراری به ایشان وصل است و تا 5 روز دیگر در خواهد آمد
    مشکل بزرگی که ایشان دارند سوزش و درد مقعد و مجرای ادراری است که در ناحیه مقعد شدیدتر است. لطفاً بفرمایید آیا سوزش و درد مقعد طبیعی است و چه درمانی برای آن مناسب است. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله بخاطر وجود سوند در مجراست تا چند روز بعد از درآوردن سوند هم ادامه خواهد داشت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب