اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    سلام من خانمی هستم 33 ساله حدود یک ماه پیش برای اولین باردچار عفونت ادرار شدم همراه درد و سوزش شدید و رنگ ادرارم مثل چای شده بود که با نوشیدن آب و مایعات زیاد و خوردن 10 عدد آموکسی سیلین مشکلم رفع شد. ولی الان مجدد مشکل تکرر ادرار دارم ولی مثل دفعه پیش درد و سوزش ندارم رنگ ادرارم هم نرمال هست ولی دایم احساس ادرار دارم وقتی هم دستشویی میرم مقدار ادرار کم هست و شاید در طول روز بیش از 20 بار دستشویی میرم در طول شب 1 بار در ضمن یک لکه ناگهانی روی چونم ایجاد شده که جایی خوندم با مشکلات مثانه ارتباط داره, من حدود 2 ماه پیش به آمریکا مهاجرت کردم و قبلش همه آزمایشاتم نرمال بوده و تا این سن سابقه چنین مشکلاتی رو نداشتم با ید چی کار کنم به نظر شما, ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر جمشید پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    ایا وجود هر توده ای در مثانه سرطان مثانه است ؟
    ایا باید حتما سیستوسکوپ شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله فیلم سیستوسکوپی من و تومور مثانه را ببینید
  • تصویر کاربر ز یکشنبه ۲۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام 7ماه پیش سزارین کردم ازکمر بی حس شدم الان بیحسی حفیف را دارم پا ئردئارم ودچارضخیم شدن مثانه شدم ام ار ای وازمایشاتم سالم می باشدراهنماییم کنید چکار کنم ایا تکرر ادرارم خوب میشه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام می خواستم بدونم اندازه ی طبیعی سوراخ آلت تناسلی چقدر است. مال من حدود 2 سانتی متر است. آیا این غیر طبیعی است و مشکلی برایم ایجاد می کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر مقصودنادر پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 726 مشاهده پرسش
    باسلام و تشکر از زحمات جنابعالی مادر بنده بعداز سونوگرافی پزشکش متوجه افزایش ضخامت جداری مثانه به میزان6میلیمتر شد که بعد از سیستوسکوپی متوجه توده مجرا شدرو برگه نوشته کارونکل. توضیحی درمورد کاونکل بدهید ایا خظرناک است؟ سرطان است؟ ما ساکن شهرستانیم ایا بیایم محضرتون؟ جوا ب نمونه برداری رو گرفتم به شرح دیل
    Microscopic:section show squamous epithelium with orderly maturation and irregular
    achanthosis and paplilomatous and inflammatory cells infiltration in stroma

    diagonis
    urtheral mass, biopsy
    papilloma
    no evidence of dysplasia is identified
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سرطانی نیست
  • تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام...من 29ساله ام و از ابتدا و بصورت مادرزادی بی اختیاری ادرار و شب ادراری دارم و همچنین 10سال پیش توسط دکتر ناوارد دکتر حسن فرهمند عمل شدم ولی متاسفانه مجاری ادرار و واژن را یکی کردند....حال سوال اینه که برای درمان شب ادراری و بی اختیاری جراحی صورت میگیره توسط شما یا خیر و اگه جواب مثبت است یک وقت ویزیت بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    باقرلو هستم از شهرستان خوی , آذربایجان غربی براتون می نویسم از عوض مادرم.
    آقای دکتر در مورد مادرم که مبتلا به سوزش مثانه است یک مشاوره مبسوط ازتون می خوام بلکه راه چاره برای مشکل مادرم بلکه از سوی شما بتونیم پیدا بکنیم ان شاالله.

    از حدود سال 87 به این طرف مادرم مبتلا به نوعی سوزش در مثانه اش شده که با این که به قول خودش وقتی کمی ادرار در مثانه اش جمع میشه مثانه شروع میکنه به سوزش که باعث میشه به تعداد دفعات زیاد به دستشویی مراجعه کنه وقتی مثل انسان های سالم میخواد ادرارش رو نگه بداره سوزش مثانه اش شدت پیدا می کنه میره دستشویی میبینه که ادراش خیلی کم بوده و بعد از ادرار همون کم سوزش مثانه اش قطع میشه اوایل که به دکتر مربوطه در همین شهر خودمون خوی مراجعه کردیم آقای دکتر صدر با آزمایشهای سونوگرافی و غیره متوجه شدند که مثانه ایشان حجمش کوچیک شده و در یکی از بیمارستانهای تبریز به مثانه مادر پتاکس تزریق کردند که حجم مثانه به حال طبیعی و نرمال خودش تونست برگرده ما بعدش فکر کردیم دیگه درمان شده ولی بازهم از یکی دو روز به بعد زدن پتاکس بازهم سوزشش شروع شد. آقای دکتر صدر می دونستند که مادرم مبتلا به میگرن هستند که البته از همون سال87 با این ور تقریبا بهبود پیدا کرده و شاید سالی یک یا دو بار سردرد شدید بگیرند به همین خاطر اظهار کردند که مثانه مادرم شبیه سردرد میگرنی هستش و نمیشه واسش کار خاصی رو انجام داد .بازم رفتند تبریز یه دکتر دیگه مراجعه کردند اونم درمان نشتن در آب گرم رو به مادر پیشنهاد کردند که بازم افاقه نکردش بعد عکس ام آر آی از مثانه گرفته شد و مشخص شد که مثانه تمام ادرار رو خالی نکرده و مقداری از ادرار بعد از ادرار همچنان در مثانه باقی می مونه. همین چندروز پیش آقای دکتر فروغی در شهر خودمون به مادرم توصیه کردند که به یک ارولوژیست مراجعه بکنند و ادرارشون تحت نظر یک ارولوژیست کشت داده بشه و گفته بودند که به احتمال زیاد در کشت ادرار علت مشخص میشه همین دو روز پیش بازم یک آزمایش ادرار و قند خون و فشار خون ازشون گرفته شده بود که اونم نرمال بود.
    خصوصیات مادرم: سن 45 قد 155 وزن 86 - از سال 80 تا 86 مبتلا به میگرن شدید از سال 86 به این ور خوب و بعضا برای پیشگیری از داروی شیاف استفاده می کنند اونم خیلی خیلی کم مگر که احساس کنند که سرشون می خواد درد کنه. به لحاظ ارثی هم در فامیل تیره خودمون مشکلات ادراری و مثانه و کلیه وجود نداره.
    -------------------------------------------------

    آقای دکتر درمورد خودم هم یه مشکلی برام پیش اومده اونم تقریبا یک الی دو سال بعد از اینکه من شروع کردم به روزه گرفتن از زمان رسیدن به سن تکلیفم .

    راستش من برنامه های شما رو از تلویزیو هروقت که خونه باشم برنامه تلویزیونی شما داشته باشید دنبال می کنم و روزی شما در یکی از همی برنامه ها گفتید که علت ایجاد سنگ مثانه نه در سختی آب نوشیدنی بلکه در کم آب خوردن هستش راستش من الان 24 و نیم سال دارم و روزهای زمستان و پاییز برخلاف بهار و تابستان که معمولا کار کشاورزی می کنیم هم آب و چای زیاد مصرف می کنیم به شدت آب کمی رو مصرف می کنم و شاید اصلا در پاییز و زمستان روزی باشه که اصلا آب نخورده باشم والان همان سن 17 و 18 سالگیم نمی دونم کلیه هام یا مثانه ام شروع کردند به دفع سنگ های ریز که اون موقع تقریبا بزرگشون یک میلی متر بودند همرا با پودر سنگ که خود همین سنگها زرد متمایل به نارنجی بودند که سال به سال و به خصوص از زمانی که برنامه شما رو دیدم تقریبا مواظبت کردم که در آب رو به مقدار لازم مصرف بکنم البته در کنار چای که چای خور هستم خیلی زیاد. همو اوایل به همین دکتر به همین دکتر صدر مراجعه کردم و آزمایش ادرار دادم که همه چی نرمال بود. گفتن رسوب بوده و یه دون هقرص دادند که مصرف کردم و زمان اون موقع پاییز بود همون موقعی که معمولا کم آب می خورم و دقیقا الان طوری شده که واقعا خودم شب هنگام وقتی که رزه سنگ یا پودر سنگ دفع می کنم بر میگردم میبینم که در اون روز واقعا آب کمی یا چای حتی کمی رو مصرف کرده ام حتی سال گذشته همون روز اول ماه رمضان که روزه گرفته بودم واقعا ریزه سنگ هایی دفع کردم که به نسبت گذشته کمی بزرگ شده بودند که در موقع دفع هم باعث اذیتم شد که دیگه ترسیدم و روزه گرفتن رو ادامه ندادم.

    خب آفای دکتر من باید چی کار کنم.

    ممنونم از وقت ارزشمندی که میگذارید و جواب می دید.
    با آرزوی بهروزی و موفقیت برای شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر ترانه دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 815 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، نتيجع سيتولوژي مثانه مادرم كه سنشون 77 سال است اين بود :
    presence of few slightly atypical urothelial cells . دكتر هم بهايشون گفته كه بايد سيستوسكوپي انجامبدن. آيا اين جواب آزمايش خطرناك است آقاي دكتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      موافقم
  • تصویر کاربر مینا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ب خاطر بیماری پوستی ب اسم پی ال سی ب مدت 3 ماهه ک قرص متوتروکسات استفاده میکنم ک تو این مدت بعضی وقتا سوزش ادرار و گاهی درد در قسمت واژنم داشتم .چند بار ازمایش دادم اینم اخرین ازمایشم هست .موقعی ک روزه میگیرم احساس درد دارم .فقط هم روزهای جمعه قرص متوتروکسات استفاده میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر اسما دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    من سوزش ندارم! اصلا نوار مثانه تابستان گذشته گرفتم و تشخیص بیماری من التهاب بینابینی مثانه بوده سوال من از شما این است که من می توانم روزه بگیرم یا نه!!!؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر میتوانید بله
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب