اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    Milad:
    درود، بنده مدتی قسمت پایین تر از سر التم پوست پوست میشد، حالا سر التم هم اینطور شده و اسیب پذیر و قرمز..در سر التم کمی هم حالت ترک خوردگی هم داره...و همین طور کمی سوزش با تحریک پذیری ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر تبخال بررسي كنيد
  • تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلاک آقای دکتر
    مردی 49 ساله هستم در طی 5 سال اخیر حدود 4 بار دچار شب ادراری شدم .مضافا به اینکه حدود 2 سال است که تخلیه ادرار به راحتی قبلا انجام نمی شود ومقداری از ادرار در قسمت نشیمنگاه مجرای ادرار باقی میماند اه باید با استبرا خارج شود.سونوگرافی از پروستات انجام دادم که گفتند اندکی بزرگ شده ولی برای سن من طبیعی است.
    نوار تخلیه ادرار وهمچنین عکس رادیولوژی مجرای ادرار در فایل پیوست ارسال میگردد
    لطفا در مورد شب ادراری هم راهنمایی بفرمایید با تشکر و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با مدارك بياييد ببينم
  • تصویر کاربر Jasmen یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سوزش ادراری هم ندارم و راحت ادرار مییاد ولی کامل تخلیه منیشه .من دارو میتونم استفاده کنم اقای دکتر؟ تشخیص شما برام مهنه و راه حل چیه؟ ترجیح میدم دارو مرف کنم.البته خانم دکتر پرهیز گفتن با لیزر تنگی مجاری ادراری را باز کنن۰من مجرد هستم ۳۶ سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید با مدارک ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر حدود ۵۰ روز پیش دچار تکرر ادرار شدم البته نه خیلی شدید که به پزشک مراجه کردم که سیسکوسکوپی انجام دادند و تشخیص التهاب پروستات و تنگی مجرای خفیف در قمست قدامی دادند و بیان کردن کخ تنگی برطرف شده است ولی از زمان انجام این کار دچار احساس دایم ادرار شدم بطوری که با بیرون امدن از دستشویی احساس نیاز مجدد میکنم البته میتوانم تا ۲ ساعت و بیشتر هم با این حس مقابله کنم و ریزش ندارم و همچیت هیچ گونه سوزشی در دفع یا باریکی ادرار ندارم ..آزمایش تست منی دادم مقدار کمی باکتری گرم مثبت داشتم که در ابتدا آزیتروماسین به مدت ۱۰ روز و سپس داکسی سایکلین استفاده میکنم البته در طی رمان به علت درد زیر ییصه متوجه شدم دچار واریکسول شدید هم هستم ...مطب جنابعالی وقت گرفتم اما نوبتم ۲۵ روز دیگر است تا ان زمان چه کنم اقای دکتر؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من درمان کافی است
  • تصویر کاربر عفت یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    مادر من سال ۹۴ بعلت وجود خون در ادرار اومدن خدمت شما که در سونو گرافی مشکل داشتن وسیستوسکوپی و عمل شدن و ۶ جلسه ب ث ژ
    بعد از اون شما فرمودین هر سه ماه سونوگرافی بشن و تا الان انجام شده و خداروشکر هیییچ مشکلی وجود نداشت
    این بار علاوه بر سونو آزمایش خون و ادرار ( چکاپ کامل) انجام دادن
    خداروشکر در سونو هیییچ چیز مشکوکی نیست و مثانه پاک پاک است ولی در ادرار کمی خون هست
    آیا از نظر شما مشکلی وجود داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر عفت شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر خیلی خیلی ممنونم ازتون؛ همیشه دعاگوتون هستیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      تشکر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده برای اولین بار امروز حین ادرار متوجه وجود مقدار کمی لخته خونی در ادرارم شدم که سابقه بیماری خاصی رو ندارم اما مصرف قلیان بنده تقریبا هرروزه و ورزشمم همینطور ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سونوگرافی کنید بیایید ببینم
  • تصویر کاربر محمدجعفری سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید. ببخشیدمن فقط درزمان خواب وقتی مثانم پر میشه وزیاد خوابم میادالت تناسلیم سفت میشه وهمین کارمونگه میداره وتامیرم دستشویی ریفلاکس انجام شده علت چیه وچه عوارضی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید بررسی۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام
    احساس کردم حجم زیادی از ادرار در مثانه ام میمونه به دکتر که مراجعه کردم حجمش 200 سی سی بوده. از روی ناآگاهی چند ساله که بعضا در هنگام خودارضایی جلوی خارج شدن منی گرفته میشد. دکتر فعلا برای 1 ماه قرص پرازوسین را روزی 2 بار تجویز کرده. میخوام هر چه زودتر درمانم شروع بشه. به نظرتون بهترین و سریعترین راه چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیما چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1164 مشاهده پرسش
    مادر من بعد از عمل جراحی و برداشت زائده مثانه (تومور خوش خیم) خونریزی در ادرار دارد. گاه کم، گاه زیاد. در چند روز گذشته خونریزی بیشتر شده و گاهی رنگ ادرار قهوه ای است. کلیه، رحم، تخمدان و مثانه مادرم توسط سونوگرافی چک شده و گفته می شود هیچ مشکلی ندارد، اما خونریزی قطع نمی شود. مشکل کجاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بتید سیستوسکوپی کنید
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با عرض سلام . من دچار پارگی دیسک کمر شدم و پشت پام یخورده بی حس شد که ۵ سال پیش عمل جراحی کردم. الان ۲ روزه که دچار احتباس ادرار شدم به صورتی که شدت و جریان ادرار به شدت کم شده و دیر شروع میشه. میتونه به آسیب نخاعی ناشی از پارگی دیسک مربوط باشه؟ یا چیز دیگری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      حتما ان را سریع درمان کنید ۲-بیایید تست عصب مثانه بگیریم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب