اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر روزبه شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    دختر بنده که حدود 63 روزه است در سونوگرافی که انجام دادیم معلوم شد که کلیه سمت راستش هیدرونفروز خفیف داره. پزشک اطفال که فوق تخصص عفونی اطفال است چون در آزمایش ادرار باکتری دیدن فعلاً گفتن آنتی بیوتیک سفیکسیم بدیم و بعد از چندروز کوتریموکسازول شروع کنیم و بعد از 18روز آزمایش ادرار. اگر جواب کشت ادرار منفی بود گفتن که عکس رنگی یعنی VCUG بگیریم . حالا با توجه به پایین بودن سن بچه میخواستم بپرسم آیا امکانش هست به جای گرفتن عکس رنگی مذکور(که از درد و تبعات بعدیش به دلیل استفاده از سوند و... خیلی شنیدیم و بچه را اذیت میکنه) میشه برای تشخیص دقیق رفلاکس ادرار از روش های دیگری مثل همون سونوگرافی استفاده کرد؟
    ضمناً اگر نیاز هست بفرمایید تا سوابق سونو قبلی و سه آزمایش ادرار قبلی را برایتان ارسال نمایم. ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکس بهتر است
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقاي دكتر مدتي كه سنگي كوچك در قسمت پروستات گير كرده و در سونوگرافي به عمل امده دكتر داروي ترازوسين اريا5و افلوكساسين 200و پروستافيت به من دادند ولي هنوز تكرر ادار و ضعيف و باريك شدن ادرار دارم مرا راهنمايي كنيد آيا با طناب زدن خارج مي شود يا كار ديگر بايد كرد ممنون از راهنمايي شما عزيز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر نوید یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    آقای دکتر من 18ساله هستم.گاهی اوقات هنگام ادرار کردن ادرارم پراکنده و به صورت چند شاخه ای بیرون می آید ولی هیچ گونه سوزش یا احساس درد و اذیتی ندارم.میخواستم بپرسم آیا من مشکلی دارم؟یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما مهم نیست
    2. تصویر کاربر نوید یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر تینا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام. دختری هستم 30ساله مجرد حدود یک سال است در پهلوها درد احساس میکنم اما نه درد مداوم و اهل ورزش هستم در طی یک سال سه بار سونو کلیه و مثانه دادم که هر سه بار سالم بوده، حدود یک ماه است که علاوه بر درد پهلوهابه خصوص پهلوی چپ ابتدای ادرار با تاخیر ده ثانیه ای می آید و باریک است و طی چند مرحله ادرار صورت میگیرد و پرش کم بعضی اوقات دارد. یک بار ادرارم تیره بود.باز دکتر سونو و آزمایش داد که سالم بود قرص های باکلوفن و متوکاربامول وسلکوکسیب دادبعضی روزها خوب بود و برخی اوقات نه زیاد الان دو هفتس که تموم شدن در این یک ماه گاهی تکرر ادرار داشتم اما الان بهتر شدم بعضی اوقات ادرار خوب است اما مثل قبل که ادرار یکسره و بدون تاخیرو با قطر خوب باشد نیست. لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم یعنی تنگی مجرای ادراری میتونه باشه دو سال پیش عمل سینوس پیلونیدال همون کیست مویی پشت باسن رو داشتم...با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر تینا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    با سلام. دختری هستم 30ساله مجرد حدود یک سال است در پهلوها درد احساس میکنم اما نه درد مداوم و اهل ورزش هستم در طی یک سال سه بار سونو کلیه و مثانه دادم که هر سه بار سالم بوده، حدود یک ماه است که علاوه بر درد پهلوهابه خصوص پهلوی چپ ابتدای ادرار با تاخیر ده ثانیه ای می آید و باریک است و طی چند مرحله ادرار صورت میگیرد و پرش کم بعضی اوقات دارد. یک بار ادرارم تیره بود.باز دکتر سونو و آزمایش داد که سالم بود قرص های باکلوفن و متوکاربامول وسلکوکسیب دادبعضی روزها خوب بود و برخی اوقات نه زیاد الان دو هفتس که تموم شدن در این یک ماه گاهی تکرر ادرار داشتم اما الان بهتر شدم بعضی اوقات ادرار خوب است اما مثل قبل که ادرار یکسره و بدون تاخیرو با قطر خوب باشد نیست. لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم یعنی تنگی مجرای ادراری میتونه باشه دو سال پیش عمل سینوس پیلونیدال همون کیست مویی پشت باسن رو داشتم...با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر سیمین یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام
    دختری 26 ساله هستم. دچار درد مثانه و اختلال در تخلیه ی ادرار شده ام. تخلیه ی ادراری ام دارای علائمی چون به آرامی خارج شدن، کند و تند شدن سرعت خروج آن، قطع شدن ناگهانی ، منقطع بودن است. در طول زمان تخلیه باید زور بزنم و نفس خود را نگه دارم تا ادرارم به طور کامل خارج شود. بعد از خارج شدن از دستشویی، تا چند دقیقه احساس التهاب و ناراحتی در خروجی ادرار میکنم و گمان میکنم علت آن عدم تخلیه ی کامل ادرار است .قبلا دچار تکرر ادرار بوده ام اما اکنون نه، گرچه حجم ادرارم به جالت عادی قبل از تکرر برنگشته است. عفونت ندارم.دارای شن در کلیه هستم که دکتر گفته اند با نوشیدن مایعات دفع میشود.
    آیا دچار تنگی مجرای ادراری شده ام؟!
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر مارال شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1419 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پس من نزدیک به 5 سالشه از نوزادی مجرای ادرارش وگفتن سوزنی شکل هست که گفتن زود ختنش کنید و ما هم کردیم خیلی وقته که ادرارش با پرش زیادی تخلیه میشه و سونوگرافی هم کردم که نشون داده ادرار کامل تخلیه میشه آیا با این وجود نیاز به عمل هست ؟واگر اره عملش سخته واحتمال عود مجدد داره ؟؟؟؟ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر کریمیان دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت شما دکتر بزرگوار: پدرم 71 سالشه سه ماه پیش عمل رادیکال پروستاتگومی انجام دادیم اما بعد از عمل پدرم دچار احتباس اداری شده لطفا راهنمایی بفرمایید . پیشاپیش از توجه شما ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی از نظر تنگی
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام .بنده 28 سالمه و دوبار عمل سیستوسکپی مجرای ادرار انجام دادم اما متاسفانه بازم عود کرد باید چکار کنم لطفا راهنماییم کنید باتشکر
    مجرد هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تنگي هميشه عود دارد
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهش چیه که از شر تنگی مجرابی ادرار خلاصی پیدا کرد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جراحي باز
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    مجدد سلام.دکتر ممنون از پاسخ سوال قبلا دکتر اکر محل تنکی کشاده شود مشکل ناباروری برطرف میشود . ایا استمنا باعت ناباروری میشود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله٢-نه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 676 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب