اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سید شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده در سال 90 و 91 و 93 سه بار عمل تنگی مجرا (نه به صورت باز )را انجام داده ام و در سال 93 شرو ع به سوند زدن شماره 16 کرده ام اماین یکسال است که سوند نزدم بعد از یکسال فهمیدم تنگی مجرا تنگ شده است والان فقط با سوند شماره هشت باز میشود از جنابعالی خواهش میکنم که راهنماییم کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرهنگ دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 932 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    پس از عمل بعد از
    تنگی مجرا برای پسر6سالم گفتند روز 3بار سوند باید براش بذارم .به شدت بی تابی میکنه و احتمال شکستگی دست و پاش میره .اولا حتما باید این سوند برای عدم بازگشت تنگی گذاشته شود؟ثانیا راهی دیگه ای نیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیده شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام علیکم.

    نوزاد بنده انسداد مجاری ادراری داشت.کلیه ها ورم و کوچکتر بود یکی از انها. اما حالا انسداد ادامه دارد و باز گفتند که لازم به عمل هست. در رادیولوژی چند روز پیش اینطور نوشتند

    در کلیشه ساده شکم سنگ و کلسیفیکاسیون غیر طبیعی در مسیر مجاری دیده نمیشود. فقرات کمری طبیعی و طول ساکروم نرمال

    Spins biida
    در مهره پنجم کمری و اول ساکروم)(پشت باسن نوزادم کبود هست. و این منو نگران کرده)


    علایم رفلاکس وزیکو یورترال grade lv در طرف چپ هنگام پرشدن مثانه و ادرار دیده شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر sara شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر در زمان تخلیه مثانه اول ادرار باریک خارج میشود و ۱ثانیه بعد کلفت میشود گاهی اوقات انتها ادرار قطره قطره و یا چند سی سی تخلیه میشود ۸ ماه قبل سوند گذاری انجام دادم در زمان سوند گذاری درد و سوزش زیاد داشتم و بعد از خارج کردن سوند به عفونت مثانه مبتلا شدم تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار ندارم.در سونو باقیمانده ادرار طبیعی بود.
    ایا مبتلا به تنگی مجرا شده ام؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بتید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر سهیل.م شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام دکتر و خسته نباشید.
    سوالی داشتم میخاستم ببینم این نوشته های دکتر به چه معناس؟ منظور از توده ی مثانه چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر mahsa شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام.
    أقای دکتر در سوند گذاری برای بیمار با زور وارد کردن سوند به همراه درد و سوزش زیاد بدون خونریزی به مجرا اسیب وارد میکند یا اینکه اسیب به مجرا در سوند گذاری فقط با خونریزی ایجاد میشود.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر اهسته وبدون زور انجام شود مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    3. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    4. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر جای درست باشد در مثانه نه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیل.م یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    ببخشید دکتر وقتتون رو میخام بگیرم،خانوم بنده چند وقتی هست که مشکل ادرار پیدا کرده و هفته ی پیش ازمایش جریان ادرار دادن که فشار ادرار را 8 نشون میداد که خیلی کم است.دکتری که خانوم بنده رفته وقت عمل سرپایی داده که نسخه ی دکتر را به این سوال پیوست کرده ام.میخواستم ببینم ابتدا بهتر نیست که سونوی مثانه انجام بشود؟و اینکه دقیقا در این نسخه چی نوشتن و چه عملی قراره انجام بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      وقت سیستوسکوپی داده نیازی نیست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    پدرم پس از گرفتگی عروق قلبی واستنت گذاری احتمالا در اثر سونداژنادرست در بیمارستان یک ماه بعد دچار گرفتگی مجرای ادرار می شوند اما بعلت اینکه پزشکان تصور پروستات داشتند 6 ماه دارو مصرف کردند وبهبودی نداشتند تا در نهایت با میل زدن یک پزشک مجرای گرفته شده زخمی شد وبحالت اضطراری تحت عمل گرفتگی مجرا قرارگرفتند وسه هفته سوند داشتند وبعد از باز کردن سوند دکتر برای ایشان برنامه سونداژنگذاشت.این بود که بعد از 4ماه ادرار باریک شد و2ماه بعدش که ما RUGگرفتیم .دکتر گفت که مجرا شدیدا گرفته وباریک است وامکان سوندگذاری بدون بیهوشی یا بی حسی کمری نیست.ایشان بعلت گرفتگی قلبی EF قلبشان 35درصد است وهیچ مشکلی نه در کلیه یا مثانه یا پروستات ندارند.عکس RUGونتیجه آن وهمچنین نتیجه سونوگرافی مجاری ادراررا خدمتتان در ذیل بارگذاری کردم.با توجه به اینکه قلبشان ضعیف است وباتوجه به سن76سال ایشان وبا توجه به میزان گرفتگی ،بهترین راه که برایشام کم خطربوده و دوام داشته باشد ومجددا تنگی مجرا عود نکند چیست؟ممکن است با سیستوسکوپی فلکسیبل یا هرراه دیگر بدون بیهوشی یا بی حسی کمری فقط با بی حسی موضعی این مقدار گرفتگی را که گفته شده 3سانت است رفع شود.اگر بهترین راه رابرایمان مشخص فرمایید که مضطر شده ایم.با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      همه دستکاری منوط به »okقلبی است
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یک سوال داشتم خیلی خیلی بخشی مزاحم شما من شدم //// ایا تنگ کردن مجاری ادراری کار شما نیست کار ارولوژیست من می خواهم مجاری مایع منی تنگ کنم ایا شما می توانی ایا کار شما است اگر نیست کار تنگ کردن مجاری ادراری کار چه شخصی است مممنو ن اقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      چنین کاری امکان ندارد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من پسری ۲۰ ساله هستم .ی چند روزی هست ک وقتی میخوام ادرار کنم ادرارم کم فشار بیرون میاد و در حین ادرار فشارش چند مرتبه کم و زیاد میشه و بعد ادرار حس میکنم ک مثانه ام خالی شده و نیاز ب ادرار دوباره بعد ادرارم ندارم حالا نمیدونم واقعا اینجوری یا نه.میخواستم بدونم این کم فشار بودن و افزایش کاهش فشار در حین ادرار میتونه مربوط ب تنگی مجرا باشه یا نه؟بعد هم فکر میکنم مقداری ادرار در مجرا باقی مانده.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید بررسی کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 676 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب