جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

در مورد کیست های کلیه چه می دانید؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

کیست کلیه

خانم مریم 45 ساله به علت درد پهلوی مبهم و جهت بررسی و چکاپ سلامتی کلیه ها به دکتر مراجعه می کند و در بررسیهای انجام شده توسط دکتر حسین کرمی در سونوگرافی یک کیست به اندازه 5 سانتی متر در کلیه چپ تشخیص داده می شود که باعث نگرانی مریم شده و جهت پیگیری بیشتر به دکتر کرمی مراجعه می کند. به خاطر نگرانی مریم از این موضوع سوالها و جوابهایی که بین ایشان و دکتر کرمی مطرح شده است را در زیر می خوانیم.

مریم می پرسد کیست کلیه چیست؟

دکترکرمی: کیست به جمع شدن مایع در یک حفره با دیواره نازک که راه خروجی ندارد کیست گفته می شود که به جمع شدن این مایع در دیواره کلیه ها کیست کلیه گفته می شود.

مریم: علامت وجود کیست در کلیه چیست؟

دکتر کرمی: کیستهای کلیه اغلب بی علامت هستند و به صورت اتفاقی در بررسی های سونوگرافی تشخیص داده می شود ولی وقتی اندازه کیست کلیه بزرگتر می شود و به علت اثرات فشاری روی کلیه ها می تواند باعث درد پهلو و بالارفتن فشار خون شود.
اگر اندازه کیست کلیه خیلی بزرگ باشد می تواند با اثر فشاری روی کلیه آن را از کار بیندازد.

مریم: علت تشکیل کیست کلیه چیست؟

دکتر کرمی: در کلیه ها ما دو نوع کیست داریم، کیست ساده و کیستهای متعدد
کیست ساده که اغلب به صورت تکی و با دیواره صاف در سونوگرافی می باشد به علت سن بالا ایجاد می شود و 50درصد افراد بالای 50 سال در بررسی سونوگرافی ممکن است کیست ساده داشته باشند. کیستهای ساده در سونوگرافی دیواره صاف دارند و در داخل آنها چرک و خون و لخته وجود ندارد.

indexlkjh.

دومین کیست: کیست های متعدد می باشند که این کیستها باید دقیقاً بررسی شوند. بعضی از این کیست ها علت ارثی دارند و از والدین به بچه ها منتقل می شوند. که به آنها (APCK) گفته می شود. نکته مهم در مورد این کیست ها تشخیص به موقع و کنترل آنها می باشد چرا که ممکن است در نهایت منجر به از کار افتادن کلیه ها و دیالیز در سنین پایین شود. لذا انجام سونوگرافی قبل از ازدواج در تشخیص و جلوگیری از انتقال آن بسیار مهم است.

BN. LLL

نوع دیگر کیست ها: کیستهای مخلوط می باشند که در سونوگرافی تعداد کیست ها متعدد و در داخل آنها دیواره های متعددی وجود دارد. این کیست ها باید از نظر سرطان کلیه دقیقاً بررسی کرد. جمع بندی اینکه در کلیه سه نوع کیست وجود دارد:

1- کیست های ساده
2- کیست های متعدد و ارثی
3- کیست های دیواره دار و نامنظم

مریم می پرسد آیا ارتباطی بین کیست کلیه و تبدیل آن به سرطان کلیه وجود دارد؟

دکتر حسین کرمی ارولوژیست می گوید: کیست ساده هیچ نگرانی نداشته و به سرطان تبدیل نمی شود. اما کیست هایی که دیواره آنها نامنظم و داخل آنها حفره حفره است حتماً باید از نظر سرطان کلیه هرچه زودتر بررسی شوند و کیست های ارثی متعدد اغلب باعث از کارافتادگی کلیه ها می شوند و ندرتاً به سرطان کلیه تبدیل می شوند.

مریم : آیا درمانی برای کیست های کلیه وجود دارد؟

دکتر حسین کرمی ارولوژیست: کیست های ساده کوچک کلیه اغلب به صورت اتفاقی کشف می شوند و نیاز به درمان ندارند ولی وقتی اندازه آنها بزرگتر می شود باعث درد مداوم پهلوها و یا با اثر فشاری روی کلیه ها فعالیت کلیه ها را خراب می کند و یا باعث افزایش فشار خون بشود باید درمان کرد که امروزه بهترین و قطعی ترین روش درمان آنها برداشتن کیست با عمل لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی می باشد.

در این روش با عبور دوربین و لوله های باریک به شکم و مشخص کردن کیست کلیه دیواره های آن بریده می شود و خارج می گردد.

انجام این عمل به صورت سرپائی و بدون بستری شب در بیمارستان و بدون شکاف بزرگ انجام می گردد مثل فیلم زیر .

در کیست های متعدد و ارثی، کیست ها در گوشت کلیه رشد کرده و باعث از بین رفتن کلیه ها می شود و نیاز به دیالیز می شود و باید با تشخیص به موقع آنها را درمان کرد.
کیست های مشکوک به سرطان باید هر چه سریعتر تحت عمل جراحی قرار گیرند. که بهترین روش جراحی آنها نیز عمل لاپاراسکوپی می باشند و ممکن است در این عمل جهت حفظ سلامتی بیمار کل کلیه برداشته شود .

اما توصیه های دکتر حسین کرمی ارولوژیست جهت جلوگیری، تشخیص و درمان به موقع کیست های کلیه:

1- قبل از ازدواج با انجام سونوگرافی از وجود بیماری ارثی کیست کلیه مطمئن شوید تا از انتقال آن به فرزندانتان جلوگیری شود.
2- هر 6 ماه یکبار سونوگرافی از کلیه ها انجام شود.
3- کیست های ساده کلیه کوچک نیاز به درمان ندارند. آنها هیچ موقع به سرطان تبدیل نمی شوند و هر 6 ماه باید کنترل شوند.
4- کیست های مشکوک به سرطان کلیه باید به موقع و سریع درمان شوند.

نگران نباشید امروزه همه کیستهای کلیه با لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی و به صورت سرپائی قابل درمان می باشند.
دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

3/5 - (5 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. تصویر نتیجه آزمایش رو براتون میفرستم، لطفا بگید آیا درمان امکان پذیره؟ قبلا سوال پرسیدم فقط گفتید به مطب مراجعه بشه، ممنون میشم اگه لطف کنید و نظرتون رو روی این آزمایش بگید. متشکرم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      این تومور پیشرفته سرطان کلیه است درمانش فقط جراحی است
  • تصویر کاربر مهشید شنبه ۲۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید بنده کلیه های سنگ سازی دارم حدودا دو ماه پیش سونوگرافی کردم و در کلیه چپم 3 عدد سنگ به سایزهای دو تا 2 میلی و یک عدد 3 میلی دیده شد 5 روز پیش درد شدیدی در ناحیه چپم داشتم همراه با خون در ادرار که بعد از یک ساعت درد متوقف شد به دکتر سونوگرافی که مراجعه کردم گفتند یکی از سنگهای دو میلی دفع شده ولی کلیه رو متورم کرده و حالب را خراش داده . به پزشک متخصص مراجعه کردم و ایشون هم همین رو گفتند ولی از اون روز به بعد هر از گاهی درد شدیدی در همان کلیه دارم و این مسئله منو خیلی ناراحت و نگران کرده معمولا نصف شبها با درد شدیدی از خواب بیدار می شم و وقتی گرم نگهش می دارم و شیاف دیفنوفناک می گذارم کمی آروم می شم. می خواستم ببینم دلیل این همه درد پس از دفع چیه؟ آیا به دلیل تورم ایجاد شده هست یا دلیل دیگری داره؟ در ضمن دکتر به من دو تا دارو دادن یک شربت ساختگی پتاسیم سیترات و یک قرص آلوکیم 300 اینها مورد استفادش برای چیه و آیا به وضعیت فعلی من کمکی می کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
      باید سیتی اسکن بدون تزریق بکنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مسعوه چهارشنبه ۲۴ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    من 37 سالمه وتازه تصمیم به امر ازدواج گرفته ام وخیلی ساله که با کسی نزدیکی نداشتم وتا شش سال پیش اعتیاد به مواد سنتی وصنعتی داشتم وحدود دو سال اقدام به ترک سیگار نمودم .مشکل اصلی من زیادی پیش آب در حین صحبت با طرف مقابلمه وحس میکنم مثل گذشته نعوظ کامل ندارم .ممنونم از راهنمایی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    درمان کارکنانی نامنظمی در کالباس های تحتانی کلیه چپ مشاهده شد و ضخامت داشتیم کلیه چپ 15میلیمتر میباشد
    لطفا راهنمایی در مورد درمان و ترمیم بفرمائید سن 41 ازمایش همگی okمیباشد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      مهم نيست درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    مادرم 75 سال دارد دچار سرفه خشک مکرر و تشدید شونده بود به متخصص ریه مراجعه کردیم بعد از سی تی اسکن مشخص شد که ایشان دچار سرطان کلیه هستند که ظاهرا ریه را هم درگیر کرده تشخیص پزشک جراحی بوده است من میخواستم لطف کنید عکسهای ایشان را ملاحظه کنید آیا در سن ایشان جراحی این تومور موفقیت آمیز خواهد بود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      متاسفانه دير متوجه شده ايد كاري نميتوان كرد عمل باعث طول عمر نميشود
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام .مادرم سنگ کلیه دارد در کلیه راست به اندازه 16میلی متر و 11میلیمتر آیا با لیزر قابل درمان است یا باید جراحی شود .کدام روش بهتر است سونوگرافی و سی تی اسکن انجام شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد عكسش را ببينم
  • تصویر کاربر محمدامین پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخوب هستین
    مادرم دوروزپیش احساس دردتقریباناگهانی از ناحیه مثانه پیداکردوبعدش درانجام دفع ادراربامشکل مواجه شددفع ادرارش مکررشدولی هرباربصورت کامل نتوانست ادرارش رادفع کندتااینکه متوجه خون لخته در ادرارش شدبدلیل دردزیادازناحیه مثانه مجبورشدمسکن بخوردوازهمین ناحیه دچارورم شده است والان دوروزه که همین لخته خون در ادرارش داردوچون این ایام باتعطیلی مصادف شده پزشکای متخصص بعدازتعطیلات میان تااون موقع باید چیکار کنه خیلی ممنون ازشماازخدامیخوام که شماهرچه زودترپیامم رومشاهده کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فف چهارشنبه ۲۹ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    بنده تکرر ادار خیلی شدید در طول شبانه روز دارم و رنگ ادرارم نارنجی میباشد . و شبها تا صبح 4یا 5 مرتبه به دستشویی میروم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    M.H.M:
    سلام.خسته نباشید.شوهربنده جراحی به روش pcnlانجام داده انددرروز31مردادماه..دربیمارستان عسکریه اصفهان.توسط دکترنیک کار. شنبه مرخص شدن وتب 381داشتن.البته هموگلوبین پایین اومده بودوبه 85رسیده بود.بعدازترخیص دوسه روبه صورت نامنظم تب داشتن.ازبالاترینش388بود.. دکترفرموده بودنددرصورت تب سریع بریم بستری بشن.ماهم رفتیم وبستری شدن.وبه دکترعفونی دکتررجب زاده معرفی کردن.ایشون هم آنتی بیوتیکهای خیلی قوی استفاده کردن وتب رودرعرض3روزقطع کردن..ومرخص شدیم .ولی سونوفرستادن ویک آبسه خیلی کوچیک بین چربیهای اطراف کلیه مشاهده کردن.وفرستادن که توسط سونوگرافی نمونه برداری بشه..بعدازکلی زجرکشیدن هیچی نتونستن بیرون بکشن...ودکترسونوگرافی گفت چیزی نیست..خیلی کمه..

    البته دکترجراح نیک کارگفتن اینهاطبیعیه وحتی تب گاهی تا40روزهم درنوسان هست وبعدخوب میشه.

    وبعدازکنترل تب در24ساعت که دیگه تب نیومدمرخص شدن...وحالاهم 2030تاآنتیبیوتیک نوشتن که هربه 8ساعت مصرف کنن.ودوباره سونوبرن. ماترسیدیم کاردست کلیه بده اینهمه آنتیبیوتیک.

    آیااین مسئله مهمی هست.یابقول خوددکترنیک کارطبیعی هست.؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      هرچه دكترتان بگويد همان است موافق دكتر هستم
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    برادر من بخاطر مصرف دارو های بدنسازی و هورمون سوماتروپین و حجم زیاد ورزش ،ابتدا ماهیچه های پاهاش به شدت گرفت و مثل اهن سفت شده بود ،دو سه روزی همینجوری بود،اولش کلیه هاش سالم بود و خیلی ادرارش تیره بود،ولی ادرارش میومد تا اینکه ادرارش الان قطع شده و خیلی چیز کمیه،دست و پاهاش ورم کردن ،پنج باری دیالیز شده ،که بعد از بار دوم و سوم دیالیز ماهیچه هاش یکم شل شدن و فقط دوقلوهای پای چپش نسبت به بقیه ماهیچه هاش سفت ترن!
    انزیم های کبدیش هم خیلی داغون بودن و پتاسیمش بالا بود که بعد از دیالیز به حدود 5.6 رسید ، تنگی نفس هم داره ،
    تکلیف ما چیه دکتر ، تروخودا بهم کمک کنید، نمیخام برادرم از دستم بره ، ورزشکار خیلی خوبی بود ولی الان تا دسشویی نمیتونه بره!
    ما باید چکار کنیم دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      عوارض دارو است بايد دكتر نفرولوگ برويد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…
وازکتومی یا همان عمل بستن لوله مردان و عقیم شدن مردان، یک عمل سرپایی است که، برای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر