اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

در مورد کیست های کلیه چه می دانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

خانم مریم 45 ساله به علت درد پهلوی مبهم و جهت بررسی و چکاپ سلامتی کلیه ها به دکتر مراجعه می کند و در بررسیهای انجام شده توسط دکتر حسین کرمی در سونوگرافی یک کیست به اندازه 5 سانتی متر در کلیه چپ تشخیص داده می شود که باعث نگرانی مریم شده و جهت پیگیری بیشتر به دکتر کرمی مراجعه می کند. به خاطر نگرانی مریم از این موضوع سوالها و جوابهایی که بین ایشان و دکتر کرمی مطرح شده است را در زیر می خوانیم.

کیست کلیه چیست؟

دکترکرمی: کیست به جمع شدن مایع در یک حفره با دیواره نازک که راه خروجی ندارد کیست گفته می شود که به جمع شدن این مایع در دیواره کلیه ها کیست کلیه گفته می شود.

علامت وجود کیست در کلیه چیست؟

دکتر کرمی: کیستهای کلیه اغلب بی علامت هستند و به صورت اتفاقی در بررسی های سونوگرافی تشخیص داده می شود ولی وقتی اندازه کیست کلیه بزرگتر می شود و به علت اثرات فشاری روی کلیه ها می تواند باعث درد پهلو و بالارفتن فشار خون شود.
اگر اندازه کیست کلیه خیلی بزرگ باشد می تواند با اثر فشاری روی کلیه آن را از کار بیندازد.

علت تشکیل کیست کلیه چیست؟

دکتر کرمی: در کلیه ها ما دو نوع کیست داریم، کیست ساده و کیستهای متعدد
کیست ساده که اغلب به صورت تکی و با دیواره صاف در سونوگرافی می باشد به علت سن بالا ایجاد می شود و 50درصد افراد بالای 50 سال در بررسی سونوگرافی ممکن است کیست ساده داشته باشند. کیستهای ساده در سونوگرافی دیواره صاف دارند و در داخل آنها چرک و خون و لخته وجود ندارد.

indexlkjh.

دومین کیست: کیست های متعدد می باشند که این کیستها باید دقیقاً بررسی شوند. بعضی از این کیست ها علت ارثی دارند و از والدین به بچه ها منتقل می شوند. که به آنها (APCK) گفته می شود. نکته مهم در مورد این کیست ها تشخیص به موقع و کنترل آنها می باشد چرا که ممکن است در نهایت منجر به از کار افتادن کلیه ها و دیالیز در سنین پایین شود. لذا انجام سونوگرافی قبل از ازدواج در تشخیص و جلوگیری از انتقال آن بسیار مهم است.. LLL

نوع دیگر کیست ها: کیستهای مخلوط می باشند که در سونوگرافی تعداد کیست ها متعدد و در داخل آنها دیواره های متعددی وجود دارد. این کیست ها باید از نظر سرطان کلیه دقیقاً بررسی کرد. جمع بندی اینکه در کلیه سه نوع کیست وجود دارد:

1- کیست های ساده
2- کیست های متعدد و ارثی
3- کیست های دیواره دار و نامنظم

آیا ارتباطی بین کیست کلیه و تبدیل آن به سرطان کلیه وجود دارد؟

دکتر حسین کرمی ارولوژیست می گوید: کیست ساده هیچ نگرانی نداشته و به سرطان تبدیل نمی شود. اما کیست هایی که دیواره آنها نامنظم و داخل آنها حفره حفره است حتماً باید از نظر سرطان کلیه هرچه زودتر بررسی شوند و کیست های ارثی متعدد اغلب باعث از کارافتادگی کلیه ها می شوند و ندرتاً به سرطان کلیه تبدیل می شوند.

آیا درمانی برای کیست های کلیه وجود دارد؟

دکتر حسین کرمی ارولوژیست: کیست های ساده کوچک کلیه اغلب به صورت اتفاقی کشف می شوند و نیاز به درمان ندارند ولی وقتی اندازه آنها بزرگتر می شود باعث درد مداوم پهلوها و یا با اثر فشاری روی کلیه ها فعالیت کلیه ها را خراب می کند و یا باعث افزایش فشار خون بشود باید درمان کرد که امروزه بهترین و قطعی ترین روش درمان آنها برداشتن کیست با عمل لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی می باشد.

در این روش با عبور دوربین و لوله های باریک به شکم و مشخص کردن کیست کلیه دیواره های آن بریده می شود و خارج می گردد.

انجام این عمل به صورت سرپائی و بدون بستری شب در بیمارستان و بدون شکاف بزرگ انجام می گردد مثل فیلم زیر .

در کیست های متعدد و ارثی، کیست ها در گوشت کلیه رشد کرده و باعث از بین رفتن کلیه ها می شود و نیاز به دیالیز می شود و باید با تشخیص به موقع آنها را درمان کرد.
کیست های مشکوک به سرطان باید هر چه سریعتر تحت عمل جراحی قرار گیرند. که بهترین روش جراحی آنها نیز عمل لاپاراسکوپی می باشند و ممکن است در این عمل جهت حفظ سلامتی بیمار کل کلیه برداشته شود .

اما توصیه های دکتر حسین کرمی ارولوژیست جهت جلوگیری، تشخیص و درمان به موقع کیست های کلیه:

1- قبل از ازدواج با انجام سونوگرافی از وجود بیماری ارثی کیست کلیه مطمئن شوید تا از انتقال آن به فرزندانتان جلوگیری شود.
2- هر 6 ماه یکبار سونوگرافی از کلیه ها انجام شود.
3- کیست های ساده کلیه کوچک نیاز به درمان ندارند. آنها هیچ موقع به سرطان تبدیل نمی شوند و هر 6 ماه باید کنترل شوند.
4- کیست های مشکوک به سرطان کلیه باید به موقع و سریع درمان شوند.

نگران نباشید امروزه همه کیستهای کلیه با لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی و به صورت سرپائی قابل درمان می باشند.

3.1/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    برای درمان کجی آلت تناسلی چیکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام، من 38 سالمه دو سنگ کوچک یک و دو میل در کلیه سمت راست دارم، اما یک هفته قبل به دلیل سنگ 8 میل که در حالبم بود عمل سنگ شکن با لیزر و از طریق مجاری ادرار کردم. حدود 2ساعت بعد از عمل درد بسیار شدیدی گرفتم که مسکن ها جواب نمیداد که گفتن به دلیل سوند بوده. بعد از یک هفته خون مختصری در ادرارم هست که بیشتر مواقع کم آب خوردن پیدا میشه، ولی بیشتر از اون نگران لخته های کوچیک خون هستم که هر از گاهی با ادرار دفع میکنم. درد خفیفی هم در کلیه و قسمت پایین مثانه ام احساس میکنم هنوز که بعضی اوقات بیشتر میشه. سوالم اینه که اوضاع طبیعی هست یا خیر؟ منظورم لخته خون هست و اینکه احتمال داره بخاطر اون دوتا سنگ کوچیک باشه؟ سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر افشین سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر محترم
    آقای دکتر پسر ۱۸ ساله ای هستم
    حدود ۲ هفته ای هست که از آخرین خودارضایی من میگذره و تصمیم در ترک مطلق این کار دارم ولی بعضی نشانه ها نگرانم کرده
    اول اینکه احساس میکنم خیلی آستانه تحریک پذیریم پایین اومده و با کوچترین عاملی مثل فکر و خیال حتی تحریک‌ میشم. میترسم در آینده مشکل زودانزالی داشته باشم. در مقالاتتون خوندم که توصیه به ترک این کار کرده بودید برای درمان و الان میخوام بدونم که اگر من از این به بعد خودارصایی رو انجام ندم میتونم مطمئن باشم که مشکلم برطرف میشه؟ اصلا آیا مشکلی که براتون توضیح دادم همون زود انزالیه؟ چه توصیه ای دارید برای درمان؟
    سوال دومم اینه که آیا خود ارضایی که شاید طی ۳ سال گذشته انجام میدادم میتونه باعث کاهش مقدار اسپرم ها و یا عقیمی بشه؟ در این خصوص هم انجام ندادن این کار میتونه از مشکلات احتمالی نجاتم بده یا نه؟ برای پیشگیری از خطرات احتمالی چه توصیه ای دارید؟
    من خودم احساس کردم که اگر‌بدنم رو قوی تر کنم قدرت جنسی بهتری خواهم داشت و به همین خاطر تصمیم گرفتم به ورزش برم و چند روزی در هفته تمرینات بدنسازی انجام میدم. نظرتون چیه ازین بابت؟
    و سوال آخر این که مدتی هست که صبح ها وقتی از خواب پامیشم مثل سابق نعوظ صبحگاهی ندارم. در گذشته وقتی بیدار میشدم آلتم در حال نعوظ بود ولی الان اونطوری نیستش. این که میگن نعوظ صبحگاهی نشانه سلامت جنسیه الان که ندارمش نگرانم کرده. علت این امر چیه و مشکل چیست؟
    بی نهایت سپاسگزارم ازتون جناب دکتر
    قطعا راهنمایی های شما کمک خیلی زیادی به من خواهد کرد
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام
    من وقتی هشت نه ساله بودم به روی شکم خوابیده بودم و هنگام نعوظ به آلتم فشار اومده و خمیده شده ، الان 22 سالم هست میخواستم نظرتون رو راجع به وضعیتم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      خياي كج است بايد بياييد. رست كنم فيلم من را در سايتم ببينيد تماس٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1185 مشاهده پرسش
    آیا سندرم نفروپاتی ممبرانوس به مقدار 308 میلی گرم در 24 ساعت در سن 25 سالگی در آینده باعث مشکلات نارسایی کلیه می شود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      باه بايد تحت نظر دكتر نفرولوگ باشيد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید...جدیدا زیر و کناره های آلت تناسلیم تعدادی جوش مانند بوجود آمده...میخواستم بدونم دلیلش چیه و میتواند خطرناک باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد از نظر زگيل بررسي شويد
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      امکان داره زگیل باشه؟
    3. تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      چون بیشترشبیه جوشِ تا زگیل
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      از انجا ازمايش از نظر زگيل وتبخال بدهيد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    بسیار سپاسگزارم که جواب بنده را دادید
    اما سوال اصلی من این بود که آیا این عارضه میتواند ربطی به ضربه مغزی منجر به خون ریزی داخلی داشته باشد
    قبلا از شما کمال تشکر را دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      بله ارتباط دارد
  • تصویر کاربر مینایی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    و تشکر از اینکه برای ما بیماران وقت میگذاریدو به سوالاتمون جواب میدین.
    ما حدود یکساله که ازدواج کردیم ولی بعلت کوتاهی آلت همسرم که حدود 7-8 سانته دقیقا به اندازه چهار انگشت بسته من، نتونستیم عروسی کنیم
    بنظر شما با پروتز میشه این مشکل رو حل کرد؟
    چون من دکتر زنان رفتم وایشون گفت پردت کاملا معمولیه و میتونی نزدیکیه راحتی داشته باشی ولی پردت کاملا دست نخورده هست
    البته گفت که پرده عقب هست ولی با این حال همه چی طبیعیه
    بنظر شما ما چیکار میتونیم بکنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      راهي براي بزرگ كردن الت نيست
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با سلام، حدود سه هفته پیش یه زائده کوچک شبیه جوش ته آلت تناسلی من قرار گرفت، و بعد از تقریبا دو هفته مشاهده کردم که روی آلت تناسلی تقریبا قسمت انتهایی آن دو برجستگی ریز صورتی رنگ قرار دارد و چند عدد به صورت خیلی ریز تر که با چشم سخت دیده می شود نیز در زیر آلت پیدا شد، میخاستم ببینم آیا زگیل تناسلی است یا خیر ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      اگر تماس داشتيد زگيل است لياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر امین سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر دیروز پیش یه متخحصص پوست برا معاینه رفتم گفتن که مربوط به مو است و فقط یک محلول بتادین برای شستشو تجویز کردند. آیا تشخیص ایشان اشتباه است ؟
    3. تصویر کاربر امین سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر خیلی نگرانم، لطفا به من پاسخ بدید آیا تشخیص دکتری که رفتم اشتباهه ؟ نیاز به بازبینی هست آیا ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      فعلا داروها را استفاده كنيد خوب نشديد بياييد ببينم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر روی سر التم دو تا سه جوش ریز است می خواستم بدونم راه درمان چی است و ایا خطرناکه برای ازدواج
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      عكسش رابفرستيد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    اینجانب پس ازسونوگرافی متوجه دوسنگ به ابعاد۲.۴و۲.۸ درکلیه راست خودشدم آیااستفاده از پوسته داخلی سنگدان مرغ( به سفارش دوست بنده که نتیجه گرفته) و عرق خارخاسک وخارشتر وهمچنین قطره سنکل مفیداست ؟؟؟درضمن بنده روزانه ۲ تا ۳ لیترآب می نوشم و هندوانه وخربزه دربرنامه غذایی وجوددارد آیارژیم خاصی روشما توصیه میفرمایید؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فقط مصرف آب و ورزش بقیه اثر ندارد
  • تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام. کلیه سمت راست ام سالی یکبار تولید سنگ میکنه. 2 بار هم تی یو ال کردم.مصرف آب هم دارم رژیم را هم رعایت دارم. الان هم درد بیضه سمت راست دارم . سونوگرافی هم کردم کلیه بدون سنگ نشون داد. اندازه کلیه سمت راست 11.24 و کلیه سمت چپ 10.2 بود.
    راه حلی مناسب برای پیشگیری ؟ علل درد بیضه سمت راست به کلیه مربوط میشه؟ آیا تفاوت اندازه دو کلیه طبیعی؟
    خیلی تشکر از حوصله و زکات علم تون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فقط پی گیری و مصرف مایعات زیاد
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خسته نباشد خدمت شما، تو کامنت قبلیم که سوالم در رابطه با ورم پای مادرم بود فراموش کردم که بگم که فشار خون بالا نیز داشته و قرص های لوزارتان و اتنولول و تریامترن مصرف میکند، در کل سوالم این است که ورم پا بخاطر کار کرد کلیه است؟
    در کامت قبلی شما فرمودید که از پایش سونوگرافی انجام دهیم آیا سونوگرافی را باید دکتر متخصص کلیه تجویز کند؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونگرافی کالر دابلر و هر دکتری می تواند
  • تصویر کاربر خزاعی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکترfullness چیه؟ درمانش چیه در نوزادان تازه متولد شده؟ چه خطری برای کلیه داره؟
    چه اقداماتی باید انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سنوگرافی ماهیانه کنترل شود اگر رفع نشد از نظر ریفلاکس و تنگی حالب باید بررسی شود
  • تصویر کاربر ابوالفضل پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    جناب آقای دکتر برگه جواب سونوگرافی من به پیوست می باشد. برای دفع این سنگ باید چکار کنم؟ آیا دفع سنگ همراه با درد شدید است؟ چکار کنم که دفع سنگ با درد نباشد و سنگ به تکه های کوچکتر تبدیل شود و دفع شود. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اب زیاد طناب بزن نمک کم بخورید
    2. تصویر کاربر ابوالفضل پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ببخشید آقای دکتر روزه هم بگیرم؟؟؟؟
      دفع این سنگ با درد هستش؟؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1278 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشیر خدمت شما با عرض شرمندگی بابت طولانی بودن سوال بخاطر اینکه از شهرستان زندگی میکنم مجبورم سوالم طولانی باشد.
    ما در شهرستان بجنورد زندگی میکنیم و پدر من 63 سال سن دازند ایشان حدود 8 سال پیش ناراحتی در مثانه و خون در ادرار داشتند که توسط دکتر دارابی در مشهد از طریق مجاری ادرار عمل جراحی صورت گرفته که داخل مثانه غده و سنگ ریزه وجود داشت بعد از یک سال دوباره مشکل برایشان ایجاد شد و باز به مشهد رفتند و این بار سنگ مثانه را خارج کردند .
    بعد از این قضایا پدرم دچار بیماری دیابت شد و تا هم اکنون این بیماری را دارند تا سال پیش ک باز داخل ادرارشان خون مشاهده کردند.
    حدودا نزدیک به 10 ماه پیش سگته خفیف مغزی کردند و دست چپشان تغریبا از کار افتاد و مجبور به خوردن رقیق کننده خون کردند . بعد از چند هفته دوباره به مشهد رفتیم و دکتر با انجام چند آزمایش روی ایشان گفتند باید عمل شود متاسفانه در سونو گرافی سه بعدی فقط یک غده مشاهده شد و دکتر در حین عمل غده های زیادی مشاهده نمدند و به دلیل اینکه قرص های رقیق کننده خون میخوردند و بخاطر خونریزی زیاد نتوانستند عمل را به اتمام برسانند و بعد از یک هفته دوباره عمل شدند و باز تعدادی از غده ها را بیرون آورند و بعد از چند هفته دیدیم ک دوباره در ادرارشان خون مشاهده شد اینبار در خود شهرستان خودمان توسط دکتر داریوش امیری تحت معالجه و عمل جراحی قرار گرفتند که عمل شان تقریبا موفقیت داشت دکتر امیری دارویی به اسم - ب ث ژ اینتراوزیکال (intravesical BCG)- به تعداد 10 عدد تجویز نمودند که در هفته اول با تزریق داخل مجاری رضایت داشتند و احساس میکردند حالشان بهتر شده حتی درد پهلو و حتی دید چشمشان بهتر شد ولی در هفته دوم بعد از تزریق و تخلیه دارو به مدت دو روز خونریزی با سوزش و هفته سوم بعد از تزریق و تخلیه دارو به مدت یک روز خونریزی همراه با سوزش داشتند که به گفته دکتر میگفتند که احتمال تب کردن هست ولی ایشان تب نکردند فقط سوزش و خونریزی بود .
    به نظر شما همین راه درمان را ادامه دهیم یا به پزشک دیگر یا راه درمان دیگری را در پیش بگیریم.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      درمانتان درست است ادامه بدهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب