اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

توصیه هایی مهم برای داشتن کلیه های سالم در ماه مبارک رمضان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

با شروع شدن ماه مبارک رمضان و به خصوص در فصول گرم که بدن نیاز بیشتری به آب دارد برای خیلی از مردم این سوال پیش میاد که چگونه روزه بگیریم تا کلیه ها آسیب نبیند و یا بعضی از بیماران کلیوی می خواهند بدانند که روزه گرفتن برای آنها مضر است یا نه؟

◾ سعی کنید از فعالیت های غیرضروری در طول روز اجتناب نمایید.

◾ فعالیت های ورزشی در طول روز را به بعد از افطار و یا نزدیکی افطار موکول نمایید.

◾ از مصرف نمک بیش از حد اجتناب نمایید.

◾ زمان بین افطار و سحری بهترین فرصت برای تأمین مایعات مورد نیاز بدن می باشد. سعی کنید با مصرف هر 2 ساعت یک لیوان آب، مایع مورد نیاز بدنتان را جبران نمایید.

ماه رمضان

◾ با تقسیم کردن زمان بین افطار تا سحری به دو قسمت، سعی نمایید که نیمه اول را با مصرف مایعات که سریع جذب می شوند و نیمه دوم را با استفاده از مواد دیر جذب از قبیل سبزیجات، انواع میوه ها، سوپ و فرنی را مصرف کنید تا احساس تشنگی روزانه کم داشته باشید.

◾ از مصرف شیرینی جات از قبیل زولبیا و بامیه که در ماه رمضان مرسوم هستند استفاده ننمایید چرا که مصرف آنها باعث افزایش ناگهانی قند خون و تشنگی شما را مضاعف خوهد کرد.

◾ در هنگام افطار سعی کنید در دو وعده و با حجم کم افطار نمایید. شروع افطاری سبک با سوپ، یک عدد خرما، فرنی و سپس بعد از فاصله نیم تا یک ساعته اقدام به صرف شام نمایید.

◾ افرادی که مبتلا به دیابت هستند و قرص مصرف می کنند باید جهت افطار ابتدا قرصشان را مصرف کنند و از مصرف شیرینی که باعث بالا رفتن سریع قندشان می شود اجتناب نمایند.

◾ افرادی که سطح کراتینین خون آنها بالای 1.7 و یا دفع پروتئین زیادی دارند گرفتن روزه برای آنها مضر بوده و باید زمان روزه گرفتنشان را به بعد از درمان موکول نمایند.

◾ افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه و تحت دیالیز هستند و یا پیوند کلیه انجام داده اند از روزه داری معاف می باشند.

◾ افرادی که سنگ ساز فعال هستند یعنی در طول چند ماه اخیر به کرات مبتلا به سنگ سازی شده اند در صورت کم آبی بدن و افزایش سرعت سنگ سازی باید در مورد روزه داری خودشان با نظر پزشک متخصص کلیه تصمیم بگیرند.

علائم سرطان کلیه

◾ افراد دارای سنگ حالب که مسیر کلیه هایشان به علت سنگ مسدود شده است باید ابتدا سنگ را درمان کنند و بعد از آن می توانند روزه داری کنند.

افراد دارای عفونت ادراری حاد و غیر عود کننده می توانند پس از درمان عفونت ادراری خود روزه داری یشان را ادامه دهند.

سنگ گیر افتاده در حفره های کلیه ها که آسیب به کلیه وارد نمی کنند منعی برای روزه داری نیستند و فرد می تواند روزه داری کند.

◾ افرادی که تک کلیه هستند و آن کلیه سالم می باشد منعی برای روزه داری ندارند.

◾ افرادی که تک کلیه هستند و کلیه مبتلا به سنگ سازی فعال می باشد به علت حساسیت تک کلیه از انجام روزه داری معاف هستند و پس از درمان کامل می توانند روزه داری نمایند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.2/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آیا کسی که تا بحال هیچ گونه تماس جنسی نداشته امکان داره زگیل تناسلی داشته باشه و تفاوتش با تبخال رو بفرمایید در ضمن این علاماتی که در این عکس هست نشونه چی هست و چه باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام از اینها از نظر زگیل ازمایش دهید بثورات تبخال ابکی ودرد ناک است ولی زگیل نه

  • تصویر کاربر shroya دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3018 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من خانم 31 ساله و مجرد هستم. از سن کودکی مثانه تحریک پذیر یا بیش فعال داشتم. این احساس تکرر ادرار همیشه باهام بوده و هست. و همیشه هم مقداری نشت ادرار دارم که فعلا دارم با پد کنترلش میکنم اما واقعا برام عذاب آوره و دوست دارم این نشتی درمان بشه. تا الان با این بیماری یجورایی ساختم و از روش های خوددرمانی استفاده کردم (استفاده از فشار آب جهت تحریک مثانه و تخلیه کامل ادرار در هر بار مراجعه به دستشویی) اما خب حتی با این روش ها هم این احساس نیاز به دفع ادرار اغلب باهام هست اما بهش بی توجهی میکنم یعنی مجبورم بی توجه باشم حتی شبها هم قبل خواب به احساس دفع ادرارم بی توجهی میکنم و با این بی توجهی تا صبح راحت میخوابم (البته درصورتی که خوابم ببره اولش) و به ندرت پیش میاد وسط خواب شبانه از خواب بیدارم کنه.... اما اگر چیزهای ادرار آور مثل هندوانه بخورم تقریبا زندگیم مختل میشه و هر یک ربع یکبار نیاز دارم برم دستشویی اول فکر میکردم شاید فقط حسش رو دارم اما واقعا ادرار دارم و در هر بار مراجعه به دستشویی اغلب بالاتر از یک سی سی ادرار خارج میشه... با مراجعه به پزشک از داروی یوریناسین هم استفاده کردم اما بطرز وحشتناکی نتیجه عکس روی من داد و احساس دفع ادرارم بیشتر شد. تست سونوگرافی هم که دادم نشون میداد پس از تخلیه ادرارم حدود سی میلی لیتر ادرار هنوز در مثانه ام باقی مونده. کلیه ها و مثانه ام توی سونوگرافی سالم نشون داده شدن. هیچگونه سنگ یا توموری ندارم. و عفونت ادرار هم ندارم.
    البته لازم به ذکر هست که بهتون بگم من یک سری اختلالات دیگه که مرتبط به اعصاب سمپاتیک هست را هم دارم مثل هایپرهیدروزیس (تعریق شدید دست و پا- که تصمیم دارم برای این مورد عمل سمپاتکتومی انجام بدم ) و سندروم روده تحریک پذیر و خب مثانه تحریک پذیرم که دارم و حدس زدم احتمالا تمام این بیماریها وابسته به اعصاب سمپاتیک هست و شاید بهتر باشه به جای درمان یک به یک این اختلال ها یک درمان کلی تر برای تمام مشکلاتم پیدا کنم.(البته شایدم دارم اشتباه فکر میکنم)
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که من باید چیکار کنم با این بیماری (یا بیماری های) مزمنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام شما باید نوار مثانه انجام دهید

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام من از شهرستان پی ام میدم و اینکه چندتای زیگل در قسمت تناسبی دارم و یک عدد خال گوشتی در داخل الت تناسبی دارم ایا راحل درمان دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      02122642744 بیایید درست میکنم

  • تصویر کاربر Hossin دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    من چند تا زیگل ناحیه التم داشتم رفتم پیش دکتر پوست فریز کردم ولی شیوه فریز کردنش خیلی با شما فرق میگرد .یه محلولی داخل کاسه با گوش پاکن زد روی زیگلا.الان زیگلا رفع شده ولی نگرانی من از این بیماری نوع ودرمان اونه.من هنوز مجردم ولی بخاطر همین موضوع میترسم ازدواج کنم یا اگه ازدواج کنم میترسم به همسر ایندم این جریانو بگم باعث جدایی از هم بشیم.لطف کنین راهنماییم کنین تا از شک نگرانی در بیام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بیایید صحبت کنیم اگر رفته جای نگرانی نیست

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    چند روز پیش متاسفانه بعد از یک سال اقدام به خودارضای کردم . حدود یک ساعت بعد متوجه شدم الت تناسلی من شروع به باد کردن کرد (فقط قسمت تنه الت . نوک و بیضه ها سالم بودند ) . تا چند ساعت ورم بیش تر شد اما درد نداشتم و نشانه ای هم از کبودی نبود . سریعا به دکتر ارولوژ مراجعه کردم و علت ماجرا رو ضربه اعلام کردم . ایشان هم گفتند مشکلی ندارد و خوب می شود . کمتر از 5 ساعت از ماجرا ورم به کلی از بین رفت . اما الان که چند روز از ماجرا می گذرد هنگامی الت نعوظ میکند مقداری درد حس می کنم البته رور به روز دردش کمتر شده .
    لطفا راهنمایی کنید که علت چیست ( خودم احساس می کنم فشار زیادی به التم وارد کردم )
    راهنمایی کنید که چه کاری باید انجام بدم تا خوب شود و علت چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      فعلا تحریک نکنید خوب میشود

  • تصویر کاربر افشين دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر من مجردم و رابطه اى هم نداشتم ولى روى آلتم چند تا مثل زيگيل گوشتى ديده ميشه خواستم ببينم چه راه حلى داريد واسم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اینها زگیل هستند ولیزر باعث بخش میشود بهترین درمان کرایو است بیایید خارج از نوبت02122642744

  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید اقای دکتر پدر بنده الا61 سال دارند و در سال 94 برای ایشان کانسر پروستات تشخیص داده شد و تحت عمل رادیکا پروستات قرار گرفتند و وقتی نتیجه پاتولوژی بعد عمل رسید مشخص شد که ویزیکال سمینال ها هم درگیر هستند ولی گره لنفی سالم هستندکه بعد از این به مدت یک ماه رادیوتراپی شدند و میزان pas از 0.04 تا 0.1 متغییر بود تا اینکه در مهر 97 متوجه وجود خون در ادار شدیم که بعد از برسی های لازم مشخص شد تومور مثانه سطحی در حد t=0 یا t=1که با دو بار سیستوکوپی عمل مثانه شدند و مشکل وفعلا برطرف شده و تحت نظارت هستند ولی در ازمایش امروز میزان psa-0.26 نشان داده شده این نشان دهنده عود بیماری هست الان چه باید انجام داد . ببخشین خیلی طولانی نوشتم لطفا رهنمایی کنید خیلی سردر گم هستیم ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      هر 3 ماه بی گیری اگر بالا رود باید رادیو ترابی کنید

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر من داخل واژنم وقتی پوستمو میکشم چندتا جوش زیرپوستی سرسفید زیاد تجمع کرده برجستگی نداره تروخدا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اینها زگیل نیستند

  • تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر من برای همسرم سوال می کنم. ایشون 45 ساله هستن.
    عید امسال با علائم سوزش شدید ادرار و تب شدید و لرز رفتن بیمارستان. آزمایشات اولیه نشون داد wbc حدود 16 هزار بود و crp هم 35 بود. سونو کردنو اندازه پروستات 34 سی سی بود. کلیه هاش و مثانه سالم بودن.. یه سری آنتی بیوتیک دادن که ظاهرا آنتی بیوتیک های نادرستی بوده و گفتن باید ادرارش کشت بشه.
    بعد چند روز کشت دادن و عفونت شدید ادرار داشت . ESR و CRP دوباره بالا بود. باکتری هم E_ COLI بود. ضمنا PSA هم بالا بود. حدودا 7 بود. آنتی بیوتیک درست طبق جواب کشت ادرار تجویز کردن به مدت 2 هفته. و قرار شد بعد تموم شدن انتی بیوتیک دوباره آزمایشات تکراربشه. الان 10 روزی هست که آنتی بیوتیک ها تموم شدن و همسرم داشت آماده میشد که آزمایشات جدید رو انجام بدهکه دوباره سوزشش شروع شده و هر روز هم داره شدید میشه.
    خودش به شدت نگران بد خیمی پروستات هست . تو فامیل و خانواده هم سابقه بد خیمی پروستات نداشتن.
    ممنون میشم راهنمایی کنین یادم رفت بگم خون تو ادرار یا مایع منی نبود تو آزمایش های قبلیش . ولی رنگ ادرار و مایع منیش هرزگاهی کدر یا زرد میشد بعد خوب میشد تو این مدت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بهتر است ام ار ای از بروستات انجام دهید ببینم

    2. تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۱ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      آقای دکتر جواب آزمایشات همسرم اومد. عفونت ادراری دارن دوباره و psa از 7 رسیده به 4.2. Psa آزاد هم 0.19 هست.
      نظرتون راحع به این ارقام چی هست؟
      هنوزن دوباره ام آر آی تجویز می کنین؟
    3. تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۱ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      آزمایش های جدید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      ام ار ای کنید خیالت را راحت کنید

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر منیژه دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسر 15ساله دارم از وقتی از پوشک در اومده تا الان شب ادراری شدید داره در ضمن از هفت سالگی بخاطر بیش فعالی قرص ریتالین مصرف میکنه تو تبریز خیلی دکتر بردم فایده نداشت دیگ هم خودش هم من و خسته ایم خیلی خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید خداخیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام باید نوار مثانه بگیرید 02122642744 02171062300

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سالار شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    خانمی44 ساله ام که در سن 25 سالگی دچار عفونت کلیه شدم و چند روز در بیمارستان بستری و درمان شدم
    در حال حاضر آزمایش و سونو گرافی کلیه دادم که عکساش در پیوست فرستادم.
    ضمنا به تازگی خشکی پوست و خارش و احساس لرز و استرس هم دارم گاهی اوقات.آزمایش قند105 و چربی217 هم تا حدودی بالاتر از حد مجازه.
    آقای دکتر بنظر شما مشکل و بیماری من چیست؟؟درمان آن چیست؟؟(آیا کلیه م رو از دست دادم یا امیدی بهش هست؟؟)
    دکترم برام اسکن کلیه تجویز کرده.بنظر شما با توجه به عوارض احتمالی اسکن بر روی کلیه آیا این اسکن رو انجام بدم؟؟آیا اسکن فایده ای دارد؟؟باید سریع انجام بشه؟؟
    آقای دکتر لطفا تا حد امکان مرا راهنمایی نمائید چونکه شهر خودم خیلی سخت میتونم به جواب درست برسم.با تشکر و سپاسشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سالار دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر.یعنی اینکه کلیه راست م رو توی سونو گرافی کوچیک زده مشکلی ایجاد نمی کند؟؟
      سپاسگزارم.خداوند بهتون خیر بدهد.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    احساس میکنم زیر آلت تناسلی در زیر پوست یه تیکه سفت(مثل یه لوبیای کوچیک) وجود داره.تاحالا هم مشکلی برام به وجود نیاورده‌.چی میتونه باشه؟ممکنه در آینده برام مشکلی به وجود بیاره؟
    خیلی ممنون🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ تیر ۹۷( 8 سال پیش)
      این نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر ایرج شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام من روی کلاهک آلتم جوشهای ریز سفید رنگ در اومده .لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض تشکر
    آقای دکتر تقریبا" 10 روز پیش شاهد وجود چرک در منی بصورت زیاد بودم بنحوی که رنگ کل منی قهوه ای رنگ بود ؛ دو روز پیش هم مجددا" کل منی قهوی ای رنگ بود و درد بیضه هم دارم

    بسیار نگران هستم در صورت امکان بیماری بنده رو عنوان بفرمایید و راه درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ازمايش وكشت مني دهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر نوید یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من از استرس پوست لب بالام کندم بعد چند نقطه سفید مشاهده کردم طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دستكاري نكنيد بهتر ميشود
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    وازکتومی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ممنوع است
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    بنده حدود 16 سال هستش که از سنگ ساز بودن کلیه راست رنج میبرم و الان 26 ساله هستم در این مدت عمل هایی چون tul . سنگ شکنی . حتی عمل باز که سه سال پیش بود رو انجام دادم ولی متاسفانه کلیم باز سنگ سازه و از جنس کلسیم اگزالات هستش اخیرا باز از ناحیه حالب سمت راست درد دارم ولی شدت قبل عمل باز رو نداره احساس میکنم باز سنگ درشتی باشه که نیاز به عمل داره ولی چون تو اردبیل اندوسکوپی نمیکنن و اونایی هم که میتونن اندوسکوپی کنن پول زیادی میخوان و من توانایی پرداخت ندارم و نمیخوام باز عمل باز بشه کم کم دارم از کلیه سمت راستم قطع امید میکنم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ در خدمتم همشهري
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات
    ضمن تشکر از پاسخ به سوال قبلی ، با توجه به گزارشی که در پیوست ارسال شده است؛ نکته مهم برای بنده این است که آیا می توانم روزه بگیرم یا گرفتن آن برایم مضر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      میتوانید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب