اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدخت دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    آقای دکتر دوست بنده دختر دوساله ای داره که امروز متاسفانه متوجه شدن عفونت کلیه داره از نوع شدید. بطوریکه خودبخود بچه تب میکرده و درد پا داشته ک دکتر مربوطه گفتن علتش همین عفونته. با توجه ب اینکه ساکن منطقه محروم سراوان در استان س و ب هس و امکان دسترسی به محل پیشرفته تر و مجهز تری رو نداره گفتم از شما راهنمایی و کمک بخوام. ادرار دخترش کدر و بدبو نشده فقط گاهی اوقات تیره میشه اما موقع استحمام اجازه دست زدن به واژنو نمیده. الان دکتر عمومی ک اونجا مشغول به خدمت هستن آمپول amikacin500 تجویز کردن که روزی نصف تزریقشه تا پونزده روز و استامینوفن و سفیکسیم. اگه کمک و راهنمایی بفرمایین ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید vcug انجام دهید تز نظر برگشت ادرار
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با تشکر از وقتی که در اختیار گذاشتی خواهشمند است بیشتر راهنمای بفرمایید که چگونه وکجا باید مراجعه کنم تادرمان شوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    ضمن تشکرا ز محبت حضرتعالی خدمت شما عرض میکنم که سوزش ادرار و فشار در بیرون روی زیاد نیز ربطی به کلیه ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 782 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر کریمی به عرض میرسانم که چند سالی است که کلیه سمت چپ من با کوچکترین باد سرد شروع به درد میکنه بطوری که چند روزی همیشه گرم نکه دارم وانتی بیوتیک مصرف کنم تا از درد بیافتد خواهشمند راهنمایی بکنید با تشکر از شما .در ضمن چند وقت پیش این سوال کردم ولی جوابی یا داده نشد ویا من درسایت ندیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      درد كليه با حرارت ارتباطي ندارد شما سالم هستيد
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با سلام،،کسی ک کلیه هاش ب شدت دفع پروتیین دارن میتونه تو ماه رمضان روزه بگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر شديد باشد نه
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 780 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما، دخترم تقریبا هشت ماهه هست، قبل از تولد در سونوگرافی گفته شده که در لگنچه کلیه ها فولنس رویت شده و مختصر اکوی پارانشیم کلیه افزایش دارد، و بعد از تولد مقدار لگنچه رو به کاهش بود، و الان که هفت ماه و ده روز از تولدش می گذرد مقدار لگنچه از تاریخ 93/12/4 تا الان که در اسکن آن در پیوست آمده خیلی کاهش داشت ولی پارانیشم آن اندکی به گفته دکتر افزایش یا مختصر تغییر افزایشی داشت، همچنین در آزمایش خون و عملکرد کلیه از قبل تولد تا الان هیچ مشکلی نداشته و حتی دکتر متخصص آن میگه که خیلی خوب کار می کنه و عملکرد کلیه سالمه، دکتر متخصص آن آقای دکتر حمید جعفری از ساری (متخصص اورولوژی اطفال) میگه که دختر ما مبتلا به بیماری پلی کیستیک است، همه ازمایشهای خونی و اسکن از کلیه اعضای بدنش انجام شده و همه سالم بوده، فقط دو بخش کلیه که در پیوست آمده مورد بحث است، چون من و همسرم فامیل هم نیستیم و در خانواده های ما هم چنین موردی نیست، سوال ما و خواهش ما این است که دو سونو اسکن شده که به پیوست ارسال می شود را هم شما چک کنید و ما را از این دلواپسی در بیارید، و نظر خودتان را در این خصوص و سونوی انجام شده بفرمایدد، از اینکه وقت خودتون را در خدمت ما قرار می دهید بسیار سپاسگزاریم ممنونیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      موافق تشخيص نيستم نگران نباش
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کلیه من سنگ ساز هستش و چندین بار سنگ شکن کردم ولی الان کلیه راست من 12 درصد کار میکنه و 3 تا دونه سنگ داره ممنون میشم بهم بگین چیکار باید بکنم که کلیه خودمو از دست ندم با تشکر سعید کاظم پور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      أين كليه به درد نمي خورد
  • تصویر کاربر رشید شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام آقای ذکتر پارسال سنگ شکنی شده و امسال هم سنگ به بزرگی 3.9 میلیمتر در هردو کلیه دارم و علاوه برآن دیابت هم دارم ، هم متعهد هستید و هم متخصص آیا روزه برای من ضرردارد یا نه راهنمائی فرمادید ضمنا خوراکی های که به کلیه سنگ ساز ذارد بیان فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر قندتان مشكل نباشد منعي نيست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.
    مرد سی سه ساله مجردی هستم، مدت سه سال است که دردی در زیر شکم سمت چپ احساس میکنم پس از مدتی درد به پهلوی چپم نیز متمایل شده، به هنگام جنابت یا استمناع درد تشدید میشود، احساس توده کوچکی در زیر شکم متمایل به پهلوی چپ دارم که در سونوگرافی چیزی مشاهده نشده، از زمان شروع دردها بوی ادرار عوض شده و بسیار زننده است اما تغییر رنگ نداده و در آزمایش ادرار و خون نیز چیزی مشاهده نشد، اما پروستاتم بدلیل نامعلوم در حال بزرگ شدن است، همکاران شما بیماری را تشخیص نداده اند و درد مدام در حال افزایش است، آیا احتمال برگشت مایع منی به علت فشار خارجی به مجاری ادراری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما بيماري خطرناك پروستات نداريم بيخيال أين همه حساسيت
  • تصویر کاربر رشید دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    نظر به اینکه دیابت دارم و پارسال سنگ شکنی کلیه انجام شده (همشهری جنابعالی هستم ) با عنایت به اینکه حضرتعالی هم متعهد هستید و هم متخصص آیا روزه با وضعیت ذکر شده برایم ضرر دارد راهنمائی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به شرایط شما است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب