اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    جناب دکترضمن عرض تشکر و خسته نباشید من 45سال،سن دارم کلیه راستم کوچک شده و10 درصد کار میکندطبق سونوگرافی و اسکن ولی کلیه چپم سالم است آ یا درمان دارد و میتوان روزه بگیرم _متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      نه راه بعدي كه نيازي نيست خارج كردن كليه كوچك است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سالار یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.وقت بخیر .پدر من ازسال 83چندین عمل 1 بارباز ،3بار لیزر ،و سه بار سنگ شکن انجام داده.الانم کلیش وضعیت خوبی ندارد وسه تا سنگ بزرگک 35میلی هستن دارد.فشارخون بالاهم دارد.سوال من این است:ایا پدر من باید عمل کند؟تکلیف کلیش چیست؟مگه نیازه خدمت شما بیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بتيد عكسها را ببينم
    3. تصویر کاربر سالار دوشنبه ۸ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      چطو عکسارو نشونتون بدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      عكس با موبايل از عكسها بگيريد و بفرستيد
    5. تصویر کاربر سالار چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      باش چشم.
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد عمل PCNL شوند فيلم من در سايتم را ببينيد
    7. تصویر کاربر سالار شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام دیدم همشو
    8. تصویر کاربر سالار شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      این سی تی
    9. تصویر کاربر سالار شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      Ct
    10. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ديدم
    11. نمایش سایر 9 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام.خانمی ۳۰ ساله هستم. حدود دو ماه پیش عفونت ادرار داشتم که با مراجعه به پزشک و مصرف دارو برطرف شد اما از آنجایی که در آزمایش خون که انجام داده بودم کمی خون مشاهده شده بود لذا بعد از درمان عفونت ادرار آن را پیگیری کردم و چند بار دیگر نیز آزمایش ادرار را تکرار کردم که در هر مرتبه باز هم در نتیجه کمی خون در ادرار تشخیص داده شده بود.که با مشورت دکتر سونوگرافی از کلیه را انجام دادم که نتیجه سونوگرافی به این صورت است که کلیه راست به ابعاد ۴۲*۱۰۷ میلیمتر با ابعاد و اکو پارانشیم طبیعی با ضخامت پارانشیم کاهش یافته ۸ میلیمتر رویت شد.هیدرونفروز متوسط کلیه راست مشاهده شد.قطر قدامی خلفی لگنچه کلیه راست برابر ۲۸ میلیمتر می باشد.اتساع حالب راست مشاهده نشد که در درجه اول مطرح کننده upjoمیباشد.همچنین در کالیس فوقانی کلیه راست یک عدد سنگ به ابعاد ۸*۶ میلیمتر و دو عدد سنگ به ابعاد ۵*۴ میلیمتر و ۸*۴ میلیمتر منطبق بر پل تحتانی کلیه راست مشاهده شد.که با نظر دکتر عکس رنگی از کلیه راست انجام دادم و در عکس رنگی هیدرونفروز گرید ۲ دارد که مطرح کننده upjo می باشد.از شما خواهش میکنم که نظر خود را در این مورد بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد اسكن هسته اي كنيد از نظر نياز به عمل
  • تصویر کاربر مسعود. یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    باسلام چندوقتی هستش که در حین ادرار. و بعداز ادرار احساس سوزش الت دارم سونو گرافی و سی تی اسکن باتزریق و بدون تزریق مشکلی را نشون ندادن به توصیه پزشک سیتولوژی انجام دادم که چیزی نشون ندادپی اچ ادرار در ازمایش 5بود. هروقت پرنوشی دارم سوزش برطرف میشه در نگرانم از سوزش ادرا ر ودرد ناحیه پرینه وسوزشی که به سمت مقعد هم احساس میکنم مثل احساس دفع بعد. از خوردن فلفل ناگفته نماند نزدیک دوساله که در ازمایشات ادرار ار. بی سی 2-4دارم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بيشتر عضبي است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 41618 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر من مدتی استمنا میکردم و بعد دچار مشکل مجرای کلیه به حالب شده بودم و چند سال پیش عمل پیلوپلاستی کلیه راست انجام دادم و چون میترسیدم مشکل کلیم به خاطر استمنا بوده باشه ديگه استمنا نکردم تا يه مدتی.همون موقع دکترم ميگفت کلیه ی چپ هم کاملاً طبیعی نیست مجراش ولی از نظر انتقال ادرار به حالب مشکلی نداره و نیازی به جراحی نیست اصلا.بعد از اون عمل کم کم دوباره استمنا رو شروع کردم و الآن هم هیچ عادتی ديگه بهش ندارم ولی هر وقت عصبانی بشم و حال روحیم خوب نباشه با این کار به خودم آسیب میزنم و مدتيه که هر بار این کارو میکنم بعدش کلیه ی چپم درد میگیره که البته دردش خیلی خفیفه ولی مثل دردیه که اولای مشکل کلیه ی سمت راستم برام پیش می اومد.دردش هم در عرض یک یا حداکثر دو روز رفع ميشه. حالا ميخواستم بپرسم مشکل درد کلیم به استمنا ربط داره؟اگه این طوره، با کنار گذاشتن کامل استمنا مشکلم حل میشه؟و باز سوالم اینه که اگه مشکلم از این مورد باشه که ازدواج هم نميتونم بکنم چون با انزال کلیم مشکل پیدا میکنه، آیا این درسته؟ این رو هم اضافه کنم که مدت کمی که از ترخیصم بعد از عمل کلیه ی سمت راستم گذشته بود یکی دو بار کلیه ی چپم درد گرفت و با دکتر در ميون گذاشتیم و توی سونوگرافی گفت مشکلی نداره و چند ماه پیش هم یک بار بدون اینکه استمنا کنم کلیم درد گرفت و دردش دو سه روزی ادامه داشت و باز خوب شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر اسیه شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    باسلام پسری 6ساله دارم که از حدود یک سال پیش دچار تکرر ادرار شد و به دنبال ان شب ادراری. به پزشک مراجعه کردم وبا انجام ازمایش عفونت ادراری نداشت و اکسی بوتینین و اسپری دزمکس را تجویز کردند که بهتر شد و چند ماهه که دارو مصرف نمیکند وشب ادراری هم ندارد ولی از سه روز پیش دوباره دچار تکرر ادرار شد که بسیار اذیت بود با مراجعه به پزشک ایمی پرامین 10 تجویز شد و سونو گرافی. با انجام سونو تشخیص داده شد که کلیه راست کودک کوچکتر از چپ می باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید که چه کنم و علت این مشکل چه چیزی میتواند باشد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهری شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    باسلام مادر من با سن 60 سال و وزن 50 کیلو با سابقه عمل روده برای برداشتن غده سرطانی در فروردین ماه 96 و بدن هیچ متاستازی به اندام های دیگر بعد از عمل دچار درد در ناحیه مقعد شدن با این ذهنیت که سابقه هموروئید دارن و درد دقیقا در محل هموروئید بود به توصیه پزشک از انواع پماد های انتی هموروئید استفاده کردیم و افاقه نکرد. سمس اقدام به اسکن از ناحیه شکم و لگن کردیم که همه موارد نرمال بود به جز یک مورد که در پایین اعلام میکنمMild Hydroureteronephrosis in left side is seen با توجه به اینکه درد فقط مختص به ناحیه هموروئید و پشت است و هیچ جای دیگیری احساس درد ندارن و شدت درد به حدی بود که یک از شیره تریاک خوراکی برای تسکین استفاده کردیم ایا دلیل عدم تسکین درد با پماد های انتی هموروئید مشکلی است که در اسکن ذکر شده؟چون دکتر جراحشون گفتن این هموروئید بسیار قدیمی است و این میزان درد برای هموروئید طبیعی نیست و احتمالا اشکال از جای دیگریست که اسکن نوشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم سرطان كليه بدخيم و بزرگ گرفتن كه توسط دكتر مهدوي در مشهد عمل و كليه و وريد و لنفاوي تخليه شده حال گسترش داشته به جدار وريد يك گروه ميگن راديوتراپي يك گروه ميگن فقط عمل الان امدم تهران اطفا راهنماييم كنيد اگه صلاح ميدانيد خدمتتون برسم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر برداشته شده بايد شيمي درماني كنيد
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با سلام در مورخه 951113 به خاطر کیست کلیه مادر بنده مورد عمل لاپارسکوپی قرار گرفت ولی با گذشت دوماه باز هم درد داشته و به پزشک مراجعه کردیم که گفتن کیست باز هم در همان محل وجود دارد..لطفا راهنمایی بفرمایید باید چه نوع عملی ..انجام شود یا اینکه ایا اصلا در اتاق عمل ..عملی انجام گرفته یا خیر..چون بنده خیلی تحقیق کردم میگن احتمال برگشت در عمل لاپارسکوپی نیم درصد هست اونم نه به این سرعت مدارک و مستندات رو براتون میفرستم..ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      بهتر است به دكتر معالجتان مراجعه فرماييد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام توضيحات شما را خواندم. به علت تعلل كادر پزشكي اين سوال را از شما ميپرسم.
    خواهر زاده اينجانب به علت فاويسم و دفع شديد خون از ادرار طبق نظر پزشك مبتلا به نارسايي حاد كليه شده است. سطح كراتينين به 6 رسيده. آيا با دياليز كليه ها دوباره به حالت نرمال در مي‌ايند؟

    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب