اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جابر چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    اقای دکتر، خانم بنده احساس ادرار خیلی دیر بهشون دست میده.با اندازه گیری هایی که برروی خروجی ادرارش کردیم، وقتی مثانه به مقدار 400 CC میرسه تازه احساس ادرار بهشون دست میده.حتی به 800 سی سی هم میرسه. سونوگرافی قبل و بعد ادرار هم انجام دادیم که مثانه کاملا ادرار رو تخلیه کرده بود. عفونت ادراری هم نداشتن.الان یک ماه هست که درد در قسمت کلیه ها دارن. در دوهفته اخیر هر سه چهار ساعت خودشون به توالت میرن.الان درد ندارن ولی بعد از ادرار کردن 15دقیقه کلیه هاش درد میگیره ولی باز خوب میشه. البته سال قبل هم همین مشکل پیش اومد براشون ولی خوب شدن که باز امسال هم دردشون شروع شد.البته دراین یک سال همان دوبار در روز ادرار میکردن.
    الانم در ادرارشون خون مشاهده کردن.خیلی نگران شدم.خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد تست عصب مثانه بگيريد؟٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر گردون چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام خواهرم 27 سال سن داره چند ماه پیش سونوگرافی شکمی انجام دادن معلوم شد که کیست کورتیکال با دیواره کلسیتی به اندازه 10*13 میلی دکتر شونم بهشونم گفتن که جای خطر نیست فقط هر شش ماه باید سونوگرافی بدن که اندازشو چک کنن فقط الان خواهرم درد های خفیفی در قسمت سمت چپش داره و وقتی دست به پهلوش میزنی احساس میکنی برجستگی داره آیا جای نگرانی نداره این دردا لطفا جوابمو بدین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اين مهم نيست هر 6ماه سونو كنيد
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشيد، پسر 15 ماهه دارم که با هیدرونفروز کلیه راست بدنيا اومد با قطر لگنچه 11،الان به 13 م م رسیده،ولی برگشت ادرار یا عفونت نداره به نظرتون منجر به جراحی ميشه يا امید به برطرف شدن هست؟متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد اول اسكن هستهاي DTPA انجام دهيد تا مشخص شود
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام، من 38 سالمه دو سنگ کوچک یک و دو میل در کلیه سمت راست دارم، اما یک هفته قبل به دلیل سنگ 8 میل که در حالبم بود عمل سنگ شکن با لیزر و از طریق مجاری ادرار کردم. حدود 2ساعت بعد از عمل درد بسیار شدیدی گرفتم که مسکن ها جواب نمیداد که گفتن به دلیل سوند بوده. بعد از یک هفته خون مختصری در ادرارم هست که بیشتر مواقع کم آب خوردن پیدا میشه، ولی بیشتر از اون نگران لخته های کوچیک خون هستم که هر از گاهی با ادرار دفع میکنم. درد خفیفی هم در کلیه و قسمت پایین مثانه ام احساس میکنم هنوز که بعضی اوقات بیشتر میشه. سوالم اینه که اوضاع طبیعی هست یا خیر؟ منظورم لخته خون هست و اینکه احتمال داره بخاطر اون دوتا سنگ کوچیک باشه؟ سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1246 مشاهده پرسش
    آیا سندرم نفروپاتی ممبرانوس به مقدار 308 میلی گرم در 24 ساعت در سن 25 سالگی در آینده باعث مشکلات نارسایی کلیه می شود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باه بايد تحت نظر دكتر نفرولوگ باشيد
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    ازکودکی تاالان تورم هردوپاهادارم بیشترپای راستم که حدودپنج سال است که تب ولرزشدیدمیکنم همراه بااستفراغ بی حالی دردعضلانی قبل ازاینکه تب بکنم کلیه راستم سوزش میکندبعدتب میکنم ام آرآی انجام دادم که کلیه راستم ورم داردوهیدرنفروز تشخیص داده شده بعدهم انسدادمجرای ادراری درسمت چپ به طورخفیف مشاهده مشودمیخاستم بدونم راه درمانش چی هست آیا این مشکل حل شدنی هست یانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بک چک اب کامل انجام شود
  • تصویر کاربر سلام سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سنگ 18 میلی کلیه سمت چپم را درگیر کرده‌. سنگ شکن انجام دادم ولی سنگ به کلیه چسبیده و با سنگ شکن حدا نشد. عکس و گزارش سی تی اسکن و سنگ شکن موجود است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اين سنگ بايد سريع درمان شود به روش TUL فيلم من را ببينيد در سايت سريعا با شماره02122642744تماس
  • تصویر کاربر منصور سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر باعرض خسته نباشید خدمتتون. بنده تو بچه گی شب ادراری داشتم ودوسه ماه پیش بیضه هام درد داشتن و گاهی بغلهام ک دکتر رفتم و ب دکتر هم تعریف کردم ک قبلاناراحتی داشتم و دکتر مرا ب آزمایش خون وادرار و اسپرم و سونگرافی داد و در جوابش گفت هیدرونفروز کلیه راست و وارکوسل داری ک بهش مشکوک شد و نوشت ب عکس رنگی ک در اونم هیچی نبودوبه من دوجور قرص داد و گفت اینارو بخور و بعد دوماه بیا اسم قرص نفروییت و اوکسی بوتینین ک دومی خیلی عصبیم میکرد ک نخوردم اونیکی هم دوورق خوردم دیگه ادامه ندادم . الان هم آقای دکتر گاهی کلیه هام گرم میشه وادرارم گاهی بدبو ورنگش هم گاهی سفید و زردکم رنگ وپر رنگ میشه آیا میتونه مشکلی باشه ؟ در ضمن آقای دکتر من عرق هم زیاد میکنم قبلا فقط کف دستام بود الان کف پام هم میکنه لطف کنید راهنمایی کنید اگه عکس آزمایشها و سونگرافی هم بخوایید میتونم بفرستم خدمتتون .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید اسکن هستهای انجام دهید تا در صد تنگی مشخص شود در کلیه ها واریکوسل باید معاینه شوید
    2. تصویر کاربر منصور دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با عکس های رنگی مشخص نمیشود درصد تنگی؟۷
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با اسکن قطعی است
    4. تصویر کاربر منصور دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اسکن ها رو میتوان تو شهر خودم انجام داد تو اردبیل منظورم اینجا دکتر خوبی هست برای اسکن؟ و برای اسکن نسخه لازم هست یا نه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بله همانجا
    6. تصویر کاربر منصور دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      تشکر فراوان بابت راهنمایی
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاس
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر سيده سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر، اميدوارم شب و روزتان بخير و شادي و سلامتي باشد🙏🏽
    پدرم در حال حاضر در سن 5٧ سالگي به طور مادرزادي تنگی محل اتصال حالب به کلیه دارد و عكس هاي رنگي و هسته اي نمايانگر اين است كه 4٠ درصد كليه خود را از دست داده و پزشكي تشخيص عمل دادند اما پزشك ديگري گفتند كه نيازي به عمل نيست زيرا تا به اين سن اين كليه با شما مدارا كرده ، لطفا با توجه به حساسيت اين موضوع لطف و عنايت كنيد و بفرماييد كه نظر شما چيست؟ اگر نياز به ديدن عكس ها ميباشد بنده تقديم ميكنم
    ممنونم از حضورتان كه باعث دلگرمي ماست 🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر زینب سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ،مادر من سنگی تقریبا به اندازه 6mmدر محدوده حد فاصل یک سوم میانی و یک سوم تحتانی حالب راست دارد و سنگ تقریبا 6 ونیم mmدر پل تحتانی کلیه راست دارد و هیدرونفروز خفیف تا متوسط با اتساع حالب در طرف راست دارد ، میخواستم راه درمانش رو بدونم ؟ دکترش گفته سنگ 6mm باید لیزر بشه و لوله دبل جی گذاشته بشه بعد 3 روز برای سنگی که در کلیه به اندازه 6 و نیم mm است دستور سنگ شکن برون اندامی دادن ، میخواستم بدونم راه دیگه ای هست که مادرم عمل نکنه و لیزر نشه؟اگر داروهای الفا بلوکر بخوره که باعثه شل شدن ماهیچه های حالب میشه تاثیری داره که سنگ راحت دفع بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      فیلم سنگ شکنی حالب من را ببینید. در سایتم حتما سریعا باید عمل اندوسکوپی کنید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب