اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من از بیماران چند سال قبل شما هستم وتا حالا ۸بار سنگ دفع کردم متاسفانه سونوگرافی اخیرم سنگهای ۶و۸ میلی در دو کلیهام وجوددارد خواستم بدونم میشه از طریق لاپراسکوپی خارج کرد یا همون سنگ شکن کنم کافیه ممنون از زخمتاتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)

      بای عکس ای وی بی بگیرید بفرستید ببینم

  • تصویر کاربر علي یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    تقريبا ٣ هفته از عمل tul بنده ميگذرد و در حالب استند گذاشته شد ولي متاسفانه در رابطه جنسي كه داشتم آب مني خارج نميشود و گاهي كمتراز يك قطره خارج ميشودعلت چيست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    باسلام. دچار درد کلیه و همچنین دل‌درد (دور ناف) هستم. اسفندماه دچار سقط جنین شدم. فروردین ماه آزمایش های پس از سقط را دادم. (یکماه پیش) آزمایش ادرارم وجود Streptococcus sp رو نشون داد. دکتر زنان برام اموکسی سیلین و آزیترومایسین نوشت که بعد از خوردنشون دل‌دردم شروع شد. اموکسی سیلین رو بعد از دو بسته قطع کردم بخاطر دل‌درد شدید (دور ناف). ولی چند روزه که پهلوهام درد داره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      این غلط وبه علت الودهگی تست است جای معتبر تکرار کنید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جنابعالی
    خواهشمند است نظر خود را در مورد امکان دفع سنگ کلیه که عکس آن نیز پیوست میباشد را اعلام نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      باید سی نی ایکن بگیرید مشخص شود
  • تصویر کاربر صحفی پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    باسلام .خانمی۳۶ساله هستم درسونو مشخص شده به صورت مادرزادی کلیه راست دوتامجرادارد که دریک مجراسنگی بقطر ۶ م م درابتدای حالب درفاصله ۲۰ م م ازلگنچه است.ایا میشه این سنگ روباخوردن مایعات دفع کرد.؟ میتونم روزه بگیرم؟ توصیه شمابرای درمان چیست.؟ لطفاراهنماییم کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      می توانید ۲هفته صبر کنید اگر دفع نشد باید عمل تی یو ال کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من توو سایتم پرسیدم ازتون ولی کد رهگیریمو یادداشت نکردم نتونستم جوابتونو ببینم،من دوماهه ی سنگ 6میلی متری انتهای حالب راستم دارم ک هرچی دارو میخورم دفع نمیشه 12میلی متر مونده ب مثانه،من چیکار کنم ب نظر شما؟اگر باید عمل کنم چ عملی کنم و هزینش چقدره؟؟؟ممنون میشم جواب بدین🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      بیایید حضوری صحبت کنیم02122642744
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،دکتر من الان حدود دوماهه ک ی سنگ ۶میلیمتری توو حالب سمت راستم دارم هرچی ام دارو خوردم تکون نخورده ۱۲میلی متر مونده ب مثانه،من چیکار کنم ب نظر شما؟و اینکه اگر باید عمل کنم چ عملی کنم و هزینش چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      02122642744لیایید حضوری صحبت کنیم
  • تصویر کاربر زینب شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    با سلام.
    من 32 سالمه و حدود 6 ماه پیش سنگی به اندازه 9 میل که در حالب چپ بود از طریق مجاری اداری توسط دکتر یار محمدی درآوردم و بعد یک ماه لوله دابل جی رو خارج کردند.
    بعد از دو ماه باز متوجه شدم سنگ ریزه سه میلی متر در کلیه چپ دارم و همینطور کلیه راست.
    الان نمیدونم میتونم روزه بگیرم یا نه و اینکه قصد بارداری هم دارم آیا روزه و داشتن سنگ در کلیه مشکلی در بارداری ایجاد نمیکنه؟
    در ضمن آزمایش سنگ در مهرماه 97 به همراه دستور پزشک و سونوگرافی جدید رو براتون میفرستم.
    لطفا راهنمایی کنید. و بفرمایید چه چیز هایی خوردنش برای من ممنوع است .
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر زینب پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام منتظرم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      باید دوباره تی یو ال شوید سنگ در حالب موجود است
    3. تصویر کاربر زینب جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام .
      روزه چی میتونم بگیرم .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
    5. تصویر کاربر زینب شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      بسیار ممنونم .
      شرمنده دکتر یار محمدی گفتن با مایعات فراوان دفع میشه چون کوچیکه سنگها .
      من مایعات فراوان بخورم و ورزش کنم امکان دفع نداره ؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      بله
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر اهری یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و آرزوی قبولی طاعات و عبدات - بنده از سال ۹۴ متوجه شدم سنگ کلیه دارم حسب بحث وراثتی که مرحوم \\درم داشتن توی این چند سال سنگهای سیاه رنگ بدون دردی(الحمدلله) دفع شدن ولی امسال که سونو دادم متاسفانه اندازه سنگ ها در کلیه چ\\ به ۱۱ونیم میلی و ۷ میلی رسیده و در کلیه راست یک سنگ به قطر ۵ میلی هست.(نتایج سونو پیوست) و اینکه اسفندماه ۹۷ سنگ شکنی رفتم و متاسفانه فقط سنگ ۱۱و نیم شده ۱۰و نیم و مجدد بایسنی برم. حالا نظرتون به عنوان پزشک متدین در خصوص روزه داری و سیر مراحل بنده چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 38059 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    آقای دکتر من ۳۵ سلمه و چند روزی هست سنگ کلیه با اندازه ۶ میلیمتر دارم وct اسکن کردم که در حالبم بود ..اول اینکه درد بسیار شدیدی داره و داروهای مختلفی رو دارم مصرف میکنم و نمیدانم که آیا دفع میشه یا خیر و بعد از دوبار دکتر رفتن بهم قرص روانیتکس و تامسولوسین دادند که بعد از مصرف روانیتکس درد خیلی کمتر شد به طوری که قبلا حتی راه هم میرفتم در اثر جابجایی سنگ درد شدید میگرفت ولی الان حتی با ورزش سنگین هم درد کمی دارم و سوالم اینه که آیا دفع میشه و صبر کنم یا سنگ شکن کنم ؟؟؟...ولی مشکل بزرکترم اینه که موقع ارضا شدنم هیچ مایع منی ازم خارج نمیشه و این من را خیلی میترساند و بیضه هایم هم کمی بزرگتر شدند ....من باید چکار کنم و آیا لازمه سنگ شکن کنم و یا منتظر بمانم و میتواند با همین داروها دفع شود ....ممنون میشم راهنمایی فرمایید .با تشکر از جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب